Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Művészetbe rejtett vadászati kultúra
2023. okt. 17. kedd | Keszthely
Művészetbe rejtett vadászati kultúra
Az eseményen solymász- és filmbemutató, valamint sok más egyéb vadászattal kapcsolatos program várta az odalátogatókat. A hagyományoknak megfelelően a Vadászati Múzeum ad otthont a Vadászalkotók-alkotó vadászok című képzőművészeti kiállításnak.

Őzek, szarvasok, fácánok, viaskodó rókák is megjelennek az alkotásokon. Olajfestmények, grafikák, gyémántszemes kirakó, vadászati témájú ékszerek és egy estélyi ruha is látható a tárlaton.

Vadászkürttel nyitották meg a kiállítást. Tóth Csaba, a Vadászati Múzeum igazgatója köszöntőjében a Vadászati Kulturális Egyesülettel való együttműködésről is beszélt.

„Évek óta nagyon jó a kapcsolatunk, az együttműködésünk, együtt gondolkodásunk. Számos hazai, és kárpát-medencei kiállítást szerveztünk már közösen. Töretlen az elképzelésünk, hogy ezt a jövőben is folytassuk. A vadászathoz ugyanúgy hozzátartozik a vadászati kultúra, ez az elválaszthatatlan része, és ez a múzeumunkban is tetten érhető. Olyan magángyűjteményeket tudunk bemutatni, ami szervesen illeszkedik a múzeum világához.”

A képzőművészeti pályázat 2008-ban vette kezdetét. A mostanra összeállt zsűri, már 10 éve a legnagyobb szakmai alázattal díjazza a beküldött alkotásokat, aminek következtében azok ázsiója meg is nőtt. Ebben az évben 16 alkotó 41 művel pályázott, melyből 29-et állítottak ki. Ezek közül 13 megkapta a Vadászati Kulturális Érték címet.

„Amikor kitaláltuk, azt, hogy vadászati kulturális érték címet is tudunk a megfelelő alkotáshoz párosítani, akkor már az alkotásoknak is az értéke magasabbá vált. Én úgy ítélem meg, hogy az elmúlt időszak az egy komoly felemelkedést jelentett és most már minőségben is és létszámban is, és pályaművekben is ez jelentkezett már.” nyilatkozta Oláh Csaba, a Vadászati Kulturális Egyesület elnöke.

Marics Attila, 10 éve indult először ezen a neves megmérettetésen. Legtöbbször elismeréssel távozott. Idén is elnyerte alkotása a kitüntetést.

„Szeretem a kihívásokat, és akárhányszor előtérbe kerül egy ilyen kiállítás, vagy bárhol ahol lehet alkotni, lehet gondolkodni új munkákon, akkor szívesen pályázok bármilyen művészeti pályázaton, ami megtetszik, amit magaménak érzek, azon szívesen indulok. Ez is közéjük tartozik, a természetszeretet miatt, a festés szeretete miatt, szóval ez ilyen alap dolog nálam.”

A Vadászati Kultúra Ünnepén a látogatókat a múzeumban film-, az épület előtt solymászbemutató is várta.

Pelikán Péter - Keszthelyi TV

| 2023. júl. 18. kedd 16:45 | Balatonederics
Színes programmal várták az érdeklődőket balatonedericsi Afrika Múzeumban.
| 2022. dec. 13. kedd 11:27 | Keszthely
Vadászati és természetfotós kiállítás nyílt Keszthelyen.
| 2022. nov. 17. csütörtök 16:33 | Keszthely
A kötet az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás trófeáinak katalógusa.
| 2022. okt. 10. hétfő 15:53 | Keszthely
Semjén Zsolt miniszterelnök - helyettes mondott beszédet Keszthelyen a Vadászati Kultúra Napján.
| 2022. szep. 2. péntek 18:42 | Keszthely
Vendégünk: Varga Jenő, a Gazdász Vadásztársaság elnöke.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
20:08
Göcsej Filmfesztivál
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Hittel,lélekkel
21:40
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:15
22:45
Természetvédelem határok nélkül
23:08
Göcsej Filmfesztivál
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.