Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Gyerekzsivaj, zene, az aszfalton száguldó kerékpárok zaja a pumpapályán
2023. okt. 16. hétfő | Keszthely
Gyerekzsivaj, zene, az aszfalton száguldó kerékpárok zaja a pumpapályán
Spinning kihívás, e-roller bemutató, akorbatikus torna, BMX bemutató és koncert is várta az érdeklődőket a pumpapályánál. A létesítményt egy éve adták át a KRESZ parkban. Az önkormányzat az tapasztalja, hogy nagyon népszerű a fiatalok körében a pálya.

Minden korosztály, kezdő és tapasztalt biciklisek és rolleresek is megtalálták számításukat. Spinningezni is lehetett, a szervezők pedig ingyen biztosítottak járművet.

 „4 éve biciklizem, ma igazából kipróbáltam a bicajokat, a BMX-et az ilyen normális sárgákat, mentem rollerrel, nekem személy szerint nagyon tetszett” összegezte gondolatait a programokról Kámán Gergő.

Egy BMX-es csapat tartott bemutatót, utána pedig egy workshopon tanították meg a gyerekeknek a pumpapálya használatának csínját-bínját. Zöld Gergő, BMX edző hangsúlyozta, hogy a mindenek előtt a biztonság áll.

Egyszerre több gyerek bringázik, nagyon fontos hogy figyeljenek egymásra, és megfelelően tudják használni a pályát. Ez egy remek pálya, nagyon jó a kialakítása, nagyon jó a minősége. A kanyarok dőlésszöge kimondottan meredek, tehát nem esnek ki belőle a gyerekek, hanem benne tudnak maradni. Itt majd láthatjátok, hogy vannak egészen kezdők, nekik is megfelel, viszont már vannak nagyon ügyes srácok, akik gyorsan mennem benne és ez a pálya ezért is jó, mert alkalmas kezdő, és profi felhasználásra is.

A pumptrack avagy pumpapálya egy egészen újkeletű szabadidős és közösségi sportlétesítmény. A pályán egyfajta pumpáló mozgást kell végezni a testünkkel, így hajtva a kerékpárt.  A kanyarokat és hullámokat megfelelő technikával, tekerés nélkül lehet teljesíteni.  

Manninger Jenő polgármester hangsúlyozta, Keszthelynek nagyon jó adottságai vannak ahhoz, hogy sokan használjanak kerékpárt. A városban nagy a hangsúly a szabadidős kerékpáros fejlesztéseken:

„Ez egy pumpáló pálya, ehhez a városi önkormányzat is hozzájárult, és hát láthatjuk, hogy nagyon sokan használják nem csak akkor, amikor ilyen események vannak, hanem egyébként is és külön öröm az, hogy a családok kijönnek, a gyerekek használhatják, és van itt a közvetlen közelben más lehetőség is más korosztályok számára. A mai nap pedig zene is van és egyéb lehetőségek, hogy minél többen jöjjenek”

A két napos családi programsorozaton a Brumi Bandi Band is koncertezett. A gyerekeket ugrálóvár, arcfestés és játszóház is várta.

Pelikán Péter - Keszthelyi Tv

| 2022. szep. 23. péntek 14:29 | Keszthely
A városvezetés szándéka, hogy minél több közösségi teret, játszóteret újítson fel, vagy építsen
| 2022. ápr. 6. szerda 17:18 | Keszthely
Az önkormányzat szeretné folytatni a járdafelújítást. A pumpapálya egyedülálló lesz a térségben.
| 2023. okt. 18. szerda 10:22 | Keszthely
Mintegy negyvenen tekertek a 10 kilométeres útvonalon.
| 2023. okt. 13. péntek 11:39 | Keszthely
Kétnapos Biciklis Családi Nap kezdődött Keszthelyen.
| 2023. máj. 31. szerda 14:38 | Balaton
Jótékonysági célból, egy nap alatt kétszer is nekivágott a Balatoni bringakörnek Hegedüs Róbert.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.