+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Gyerekzsivaj, zene, az aszfalton száguldó kerékpárok zaja a pumpapályán
2023. október 16. hétfő 16:35 - Keszthely
Gyerekzsivaj, zene, az aszfalton száguldó kerékpárok zaja a pumpapályán
Spinning kihívás, e-roller bemutató, akorbatikus torna, BMX bemutató és koncert is várta az érdeklődőket a pumpapályánál. A létesítményt egy éve adták át a KRESZ parkban. Az önkormányzat az tapasztalja, hogy nagyon népszerű a fiatalok körében a pálya.

Minden korosztály, kezdő és tapasztalt biciklisek és rolleresek is megtalálták számításukat. Spinningezni is lehetett, a szervezők pedig ingyen biztosítottak járművet.

 „4 éve biciklizem, ma igazából kipróbáltam a bicajokat, a BMX-et az ilyen normális sárgákat, mentem rollerrel, nekem személy szerint nagyon tetszett” összegezte gondolatait a programokról Kámán Gergő.

Egy BMX-es csapat tartott bemutatót, utána pedig egy workshopon tanították meg a gyerekeknek a pumpapálya használatának csínját-bínját. Zöld Gergő, BMX edző hangsúlyozta, hogy a mindenek előtt a biztonság áll.

Egyszerre több gyerek bringázik, nagyon fontos hogy figyeljenek egymásra, és megfelelően tudják használni a pályát. Ez egy remek pálya, nagyon jó a kialakítása, nagyon jó a minősége. A kanyarok dőlésszöge kimondottan meredek, tehát nem esnek ki belőle a gyerekek, hanem benne tudnak maradni. Itt majd láthatjátok, hogy vannak egészen kezdők, nekik is megfelel, viszont már vannak nagyon ügyes srácok, akik gyorsan mennem benne és ez a pálya ezért is jó, mert alkalmas kezdő, és profi felhasználásra is.

A pumptrack avagy pumpapálya egy egészen újkeletű szabadidős és közösségi sportlétesítmény. A pályán egyfajta pumpáló mozgást kell végezni a testünkkel, így hajtva a kerékpárt.  A kanyarokat és hullámokat megfelelő technikával, tekerés nélkül lehet teljesíteni.  

Manninger Jenő polgármester hangsúlyozta, Keszthelynek nagyon jó adottságai vannak ahhoz, hogy sokan használjanak kerékpárt. A városban nagy a hangsúly a szabadidős kerékpáros fejlesztéseken:

„Ez egy pumpáló pálya, ehhez a városi önkormányzat is hozzájárult, és hát láthatjuk, hogy nagyon sokan használják nem csak akkor, amikor ilyen események vannak, hanem egyébként is és külön öröm az, hogy a családok kijönnek, a gyerekek használhatják, és van itt a közvetlen közelben más lehetőség is más korosztályok számára. A mai nap pedig zene is van és egyéb lehetőségek, hogy minél többen jöjjenek”

A két napos családi programsorozaton a Brumi Bandi Band is koncertezett. A gyerekeket ugrálóvár, arcfestés és játszóház is várta.

Pelikán Péter - Keszthelyi Tv

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
 
A szavazáshoz csak e-mail címre van szükség.
 
Olvasásra sarkall az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány kihívása.
 
A sportegyesület hívására húsz e-sportot kedvelő fiatal mérette meg magát a viadalon.
 
A Kis-Balaton nádasa a vízszűrő szerep mellett több élőlény fészkelő- vagy pihenőhelye.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus