Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Hangszersimogató volt ovisoknak
2023. okt. 9. hétfő | Balatongyörök
Hangszersimogató volt ovisoknak
Mintegy 90 óvodás vett részt legutóbb a hangszersimogató programon Balatongyörökön. A Síppal, dobbal, nádihegedűvel című előadásra a helyiek mellett a gyenesdiási és a vonyarcvashegyi kicsik is ellátogattak a Bertha Bulcsu Művelődési Házba. Az Ovimuzsika együttes számos hangszert mutatott be mesés környezetben a gyermekek nagy örömére.

Interaktív előadás várta a kicsiket az Ovimuzsika produkcióján. Már az első perctől kezdve együtt énekeltek és tapsoltak az előadókkal az ovisok. A gyermekeknek ismerősen csengtek a mondókák és énekek, melyeket megszólaltattak a különböző hangszereken. A fiatalok szívesen lettek részesei az előadásnak, mindenki azonnal bekapcsolódott, hogy együtt daloljanak. Volt, aki külön is megmutatta tudását, Móricz Blanka óvodás a Süss fel Nap-ot énekelte el.

Az együttes sokféle hangszerrel érkezett. Bemutatták az ütősöket, a húrosokat, a fúvósokat és vonósokat is. Több ismerős volt már a fiataloknak, hiszen akár az óvodában, akár otthon találkoztak már ezekkel.

„Síp, furulya, csörgő és még sok-sok mindent. Fuvolát, láttam még szájharmonikát, dobot és ennyi.” - sorolta Gelencsér Miske óvodás.

Az előadók célja, hogy minél több hangszerrel megismertessék a legkisebbeket komplex zenei képességfejlesztő foglalkozás keretében. A tapasztalatuk az, hogy a muzsikán keresztül nagyon könnyen lehet tanítani a gyermekeket.

„Ez a saját szellemi termékünk a magyar népzenei világra, a népdalokra épülő interaktív játékos zenei foglalkozás.” - osztotta meg Tóth Péter az Ovimuzsika tagja.

Balatongyörökön nem először tartottak hasonló rendezvényt. A céljuk az, hogy minden korosztályt meg tudjanak örvendeztetni a zene csodájával.

„Szeretnénk, hogyha egy kicsit testközelből meg tudnának ismerkedni a hangszerek világával. Azt gondoljuk és szerintem a szülők is azt gondolják és az ovisok is azt gondolják, hogy a zene az nagyon fontos az embernek az életében. Nemcsak érzelmeket tud kifejezni, vagy érzelmeket él át, hanem szerintem egy sokkal teljesebb életet lehet élni, hogyha az ember a zenéhez közel áll.” - mondta el Villányi Éva a Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár vezetője.

A hangszersimogató a Pajta Program részeként a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt támogatásával jött létre.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2024. máj. 22. szerda 19:15 | Vonyarcvashegy
Második alkalommal szervezték meg a jótékonysági fesztivált Vonyarcvashegyen.
| 2024. már. 13. szerda 19:15 | Cserszegtomaj
Cserszegi csalogató címmel rendeztek iskola bemutató programot Cserszegtomajon.
| 2017. nov. 22. szerda 16:49 | Keszthely
A város 24 óvodása vett részt a gyermekkönyvtár által szervezett versmondó délelőttön.
| 2014. szep. 26. péntek 09:10 | Keszthely
A térség óvodásai és iskolásai mondanak meséket a Keszthelyi Televízió hétfőtől induló műsorában.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.