+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hangszersimogató volt ovisoknak
2023. október 9. hétfő 15:38 - Balatongyörök
Hangszersimogató volt ovisoknak
Mintegy 90 óvodás vett részt legutóbb a hangszersimogató programon Balatongyörökön. A Síppal, dobbal, nádihegedűvel című előadásra a helyiek mellett a gyenesdiási és a vonyarcvashegyi kicsik is ellátogattak a Bertha Bulcsu Művelődési Házba. Az Ovimuzsika együttes számos hangszert mutatott be mesés környezetben a gyermekek nagy örömére.

Interaktív előadás várta a kicsiket az Ovimuzsika produkcióján. Már az első perctől kezdve együtt énekeltek és tapsoltak az előadókkal az ovisok. A gyermekeknek ismerősen csengtek a mondókák és énekek, melyeket megszólaltattak a különböző hangszereken. A fiatalok szívesen lettek részesei az előadásnak, mindenki azonnal bekapcsolódott, hogy együtt daloljanak. Volt, aki külön is megmutatta tudását, Móricz Blanka óvodás a Süss fel Nap-ot énekelte el.

Az együttes sokféle hangszerrel érkezett. Bemutatták az ütősöket, a húrosokat, a fúvósokat és vonósokat is. Több ismerős volt már a fiataloknak, hiszen akár az óvodában, akár otthon találkoztak már ezekkel.

„Síp, furulya, csörgő és még sok-sok mindent. Fuvolát, láttam még szájharmonikát, dobot és ennyi.” - sorolta Gelencsér Miske óvodás.

Az előadók célja, hogy minél több hangszerrel megismertessék a legkisebbeket komplex zenei képességfejlesztő foglalkozás keretében. A tapasztalatuk az, hogy a muzsikán keresztül nagyon könnyen lehet tanítani a gyermekeket.

„Ez a saját szellemi termékünk a magyar népzenei világra, a népdalokra épülő interaktív játékos zenei foglalkozás.” - osztotta meg Tóth Péter az Ovimuzsika tagja.

Balatongyörökön nem először tartottak hasonló rendezvényt. A céljuk az, hogy minden korosztályt meg tudjanak örvendeztetni a zene csodájával.

„Szeretnénk, hogyha egy kicsit testközelből meg tudnának ismerkedni a hangszerek világával. Azt gondoljuk és szerintem a szülők is azt gondolják és az ovisok is azt gondolják, hogy a zene az nagyon fontos az embernek az életében. Nemcsak érzelmeket tud kifejezni, vagy érzelmeket él át, hanem szerintem egy sokkal teljesebb életet lehet élni, hogyha az ember a zenéhez közel áll.” - mondta el Villányi Éva a Bertha Bulcsu Művelődési Ház és Könyvtár vezetője.

A hangszersimogató a Pajta Program részeként a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt támogatásával jött létre.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus