Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Csodaszarvasok Gyenesdiáson
2023. szep. 4. hétfő | Gyenesdiás
Csodaszarvasok Gyenesdiáson
Szarvasbőgéshez kapcsolódó programot rendeztek a Festetics Imre Élményközpontban. Látványetetés, különleges rovarok és lézerharc is színesítette az eseményt. A népszerű Csodaszarvas Fesztivál célja a fiatal korosztály megismertetése a természettel

KISS RÉKA REGINA először járt a központban és mindent megcsodált. Látott vaddisznót, gyöngytyúkot, kakast. Nem volt elveszve az állatok között, a kerítés mellett fekvő gímszarvast bátran simogatta meg, amiről ugyanaz a volt a véleménye mint a programról:
Nagyon tetszik a bundája is, és az agancsa is, úgyhogy minden tetszik” 

Sokan látogattak ki az Élményközpontba, népszerű volt a program. A tavaszi Nyuszifül fesztivál mellett a Csodaszarvas fesztivál a legnagyobb éves programjuk, ami az őszi szarvasbőgésről kapta a nevét. Az élményközpont célja, hogy az állatok közelébe kerüljenek az emberek és hasznos ismereteket tanuljanak meg róluk, ennek fejében rendezik meg minden évben ezeket a népszerű eseményeket.

A  szarvasok állnak a középpontban. Közülük is a gímszarvasok, hiszen számukra most egy nagyon fontos időszak van, augusztus 20-a után megkezdődött a szarvasbőgés időszaka. Ilyenkor ugye, a bőgésben elkezdik terelgetni a teheneket a bikák. Ez a nászidőszaknak a neve." nyilatkozta VARGA PÉTERNÉ a Festetics Imre Élményközpont vezetője.

A gímszarvas számos európai barlangfestményen és tárgyon szerepel.  A csodaszarvas egy hun-magyar mondakörben és a magyar népi hagyományokban is ismert mitikus állat. Az az állat, amelyet a monda szerint Hunor és  Magor és üldözött, valószínűleg gímszarvas volt.

Nemcsak a hazai nagyvadakkal, hanem egzotikus állatokkal is meg lehetett ismerkedni. Az épületben hüllő- és egyéb kisállat-bemutató működött, ahol kézbe lehetett fogni kígyót, békát, sünt. A bátrabbak megsimogathatták a teknősöket, a szakállas agámát is. Ezek mellett megtekinthették az ezerlábúakat, csótányokat és még sok más extrém állatfajt.

 "A mai programok nagyon tetszenek, mert nagyon természetközeliek, a gyerek az állatokat tudják simogatni, etetni, van lovasbemutató és a másik nagy érdekesség, ami ma különlegesen tetszett a lányoknak, hogy voltak hüllők, amiket egészen közelről meg tudtak nézni, megfogni". - fogalmazott MÉSZÁROS PÁL RÉKA

A programok széles közönségnek, a család minden tagjának szóltak. Az állatok mellett kipróbálhatták a fiatalok a különböző hagyományőrző játékokat, valamint összecsaphattak az 5-5 fős csapatok a lézerharcok keretein belül. Röppentek a virtuális bombák, cserélődtek a tárak, amíg az egyik csapat minden tagja ki nem esett.

| 2023. nov. 9. csütörtök 13:53 | Keszthely
Az irodaházat teljesen felújítják, ezért a Festetics Imre Élményközpontba költöztek ideiglenesen.
| 2023. okt. 31. kedd 16:19 | Gyenesdiás
Különböző rémisztő álarcokat öltöttek magukra a látogatók a Festetics Imre Élményparkban.
| 2024. jún. 17. hétfő 19:15 | Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök
Felkészültek a parton pihenni vágyókra.
| 2024. jan. 16. kedd 17:39 | Gyenesdiás
Gyenesdiás csaknem ötezer főt számlál. A tavalyi évben is sikerült gyarapodnia a településnek.
| 2024. jan. 15. hétfő 16:14 | Gyenesdiás
Hadifogoly levelekből nyílt kiállítás Gyenesdiáson.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
20:08
Göcsej Filmfesztivál
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Hittel,lélekkel
21:40
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:15
22:45
Természetvédelem határok nélkül
23:08
Göcsej Filmfesztivál
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.