+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthely lett a legsportosabb település
2023. augusztus 29. kedd 15:24 - Vonyarcvashegy
Keszthely lett a legsportosabb település
19. alkalommal is megszervezték a Mozdulj Balaton programsorozatot. Ismételten Vonyarcvashegyen volt a záró sporttalálkozó, melyen számos település csapata képviselte magát. A nagyközségben három sportágban vetélkedtek a sportolók.

Streetball-ban, grundfociban és strandröplabdában versenyezhettek a csapatok Vonyarcvashegyen. A program évtizedek óta népszerű, sokan érkeznek a Balaton-parti településekről.

„A sport meg a kosárlabda az azt jelenti, mióta először labdát fogtam, nekem ez mindig is egy kikapcsolódás volt. Örömteli pillanatok kötnek mindig is a pályához.” - mondta el Molnár Noel.

A legtöbb Balaton-parti strandon lehet röplabdázni. A sportág az egész országban népszerű, több bajnokságot is szerveznek, a Mozdulj Balatonon is egy jó lehetőség adódott a gyakorlásra, a játékra

„Ezt az eseményt azért látogattuk meg, mert barátaink is részt vesznek. családbarátok, ismerősök, akikkel Balatonföldváron találkoztunk és már évek óta megvan ez a társaság. Gondoltuk összegyűlünk itt is egy jó kis strandröpire. A sport pedig számomra a mindennapi életem része, strandröplabdázom, verseny szinten, magyar bajnokságon is részt veszek.” - osztotta meg Kirsch Kitti Dalma.

A viadalt a Balaton Fejlesztési Tanács hívta életre. Törekvéseiket az Aktív Magyarországért Felelős Államtitkárság is támogatja, hiszen céljuk közös: az egészséges életmódra, a mindennapos sportolásra való nevelés. 41 strandon várták a pihenő idejüket aktívan eltölteni szándékozókat. Számos lehetőség közül lehetett választani, hiszen mindegyik balatoni strandon van valamilyen sporteszköz vagy pálya.

„Ping-pong asztalok szinte mindenhol vannak, a magyar fejlesztésű teqball asztalból nagyon sokat vásároltunk már. Vettünk egy szintén magyar fejlesztésű játékot, a tchoukballt. Ez egy gumifalról visszapattanó olyan játék, amely kicsit röplabda mert nem eshet le, kicsit kézilabda, mert hajítani kell, el kell találni a ferdén állított gumiasztalt és egy kicsit kosárlabda is, mert lepattanó labdákat kell leszedni.” - emelte ki Ács Lajos szakmai igazgató.

Vonyarcvashegy évek óta helyszíne a Mozdulj Balatonnak, többször nyerte már meg a nagyközség a legsportosabb település címet. Itt található az egyik legnagyobb fitnesspark a magyar tenger körül, és többféle sportpálya közül választhatnak a strandra látogatók. Az önkormányzatnak is célja, hogy minél többeknek nyújthassanak sportolási lehetőséget.

„Arra törekszünk, hogy egyre több sporteszközzel tudjunk és ember állománnyal segíteni a sportolni vágyókat arra négy évszakon keresztül. És ezért egy jó programsorozatnak tartjuk a Mozdulj Balatont, amihez mi örömmel tudtunk csatlakozni.” - hangsúlyozta Pali Róbert polgármester.

A záró sporttalálkozón résztvevő települések csapatai közül 2023-ban Keszthely lett a Balaton legsportosabb települése

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus