+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Önkéntes tűzoltók versenyeztek Balatongyörökön
2023. augusztus 29. kedd 15:05 - Balatongyörök
Önkéntes tűzoltók versenyeztek Balatongyörökön
Balatongyörök állandó állomása az Országos Kismotorfecskendő-szerelési bajnokságnak. Az aktuális futamra 400 versenyző érkezett a hétvégén. A nyolcállomásos országos versenysorozatból már csak két futam van hátra, a győztest ezt követően hirdetik ki.

Összhang, gyorsaság, felkészültség – ezek mind nélkülözhetetlenek a sikeres kismotorfecskendő szereléshez. A legfiatalabbak is nagy profizmussal végezték el a feladatot. Az összeszerelés után a versenyzőknek mintegy száz métert kellett sprintelniük, hogy végül a vízsugárral célba találjanak.

Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó SZövetség elnöke: „Azt gondolom, hogy ilyen valóságszerű mozzanatokat látunk benne, de nem nélkülözi az atlétikai versenyszámok alapjait sem, hiszen a tűzoltónak kell mind a fizikai, mind a pszichikai állóképesség, nem beszélve a szakmai tudásról.” 

A hivatásos-, az önkéntes- és létesítményi tűzoltóságoknál is azonos és nagy hagyományai vannak ennek a versenynek. 400 tűzoltó érkezett Balatongyörökre.

Idén állt össze a Lajozsmizsei Önkormányzati Tűzoltóság köréből egy női csapat. A Szikrák tagjai rendszeres résztvevői a bajnokságnak. Nekik is fontos a verseny, ami szakmai alapokon nyugszik, mégis egy kötetlen baráti találkozó.

„Eddig retro kategóriában második helyezettek vagyunk és az országos bajnokságban is még a második helyen állunk. Reméljük ez így is marad” - nyilatkozta Koller Beatrix csapattag. 

A Magyar Tűzoltó Szövetség szerint a verseny szép példája a hivatásbeli és a nemzeti összefogásnak. Határon túlról is jöttek csapatok. A viadal jelentős mértékben népszerűsíti a szakmát. Balatongyörök állandó helyszíne a sorozatnak. A verseny innen indult, mára pedig a legnívósabb ilyen jellegű nemzetközi megmérettetéssé vált.

Nemes István, a verseny vezetője: „Ebben a 13 évben közel 100 versenyt csináltak az ország minden részéről és már határon túl is volt ebben a versenysorozatban. Az a lényeg, hogy évente 8 helyszínnel egy bajnoki sorozat, aminek az egyik állomása itt van Balatongyörökön.”

Az Országos Kismotorfecskendő-szerelési bajnokságot is megtizedelte a koronavírus. A szervezők próbálják újra a régi szintjére emelni a sorozatot. Jól haladnak, Balatongyörökön 35 hazai és határon túli gárda versenyzett. A Györöki Hamutiprók Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó Egyesület a versenyt évek óta elhunyt barátjuk, bajtársuk, Jakab László emlékére rendezik, aki a versenysorozat kezdete óta segített a szervezésben és a lebonyolításban. A rendezvényt a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Zala Megyei Tűzoltó Szövetség is támogatta.

Pelikán Péter/Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre, hogy a régió meghatározó szektorában tanulókat.
 
Nőtt a hallgatók száma, és folyamatosan valósulnak meg fejlesztések is.
 
Csütörtökön tartotta szeptemberi soros ülését a keszthelyi képviselő-testület.
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több területen segíti a családokat a felzárkózó településen.
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus