+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elstartolt a Legyensáros Fesztivál
2023. augusztus 24. csütörtök 16:37 - Gyenesdiás
Elstartolt a Legyensáros Fesztivál
Dagonya, panoráma trial és extrém pálya is várja az offroadosokat a hétvégén. Gyenesdiáson ismét megszervezik a Legyensáros Fesztivált, amelyre több száz autós érkezik. Látványos futamok, koncertek várják a vendégeket egészen vasárnapig.

A dagonya minden évben nagyon népszerű az offroadosok körében. Az első napon leginkább a pályabejárásé és az autók teszteléséé volt a főszerep. A szervezők most is úgy alakították ki az elemeket, hogy a kezdők is megtalálják a számításukat. 

„Babosdöbréte, Zalaegerszeg mellől. Jöttünk egyet kocsikázni, hogy megnézzük. Most lett kész a mi gépünk is, aztán letesztelhetjük, aztán ameddig bírja.” - mondta egy versenyző, Joó Krisztián.

Az offroad nem elsősorban a versenyről és a pályák teljesítéséről szól. A sport szerelmesei nagyon sok időt, pénzt és energiát fektetnek az autók építésére és továbbfejlesztésére. A gyenesdiási Faludi-síkon igazi profikkal is lehet találkozni, de a nézők a pályákat testközelből is kipróbálhatják a speciális taxinak köszönhetően.

„Jól érezzük magunkat. Istenigazából hobbiból jöttünk, meg offroad taxiztatni. Ez a kettő, ami nekünk már nagyon régóta tartó szerelem, már több mint 20 éve. Nagyon jó a pálya, nagyon jó a társaság, sokat készültek rá a szervezők szerintem, mert nagyon szépen összeállt minden.” - tette hozzá egy másik versenyző, Izsák Bence.

A fesztiválon több pálya közül választhatnak a résztvevők. Minden évben népszerű a „Gonosz Gödör”, amely egy két méter mély vizesárok. A versenyzőknek sok elem igazi kihívás, és pont ettől szórakoztató. Az idén is több száz résztvevő érkezett az ország minden pontjáról.

„Már a -2. napon itt voltak vendégek, akik a hátam mögött látható kempingrészben már készítették elő a helyüket. Miről szól? Igazából nem is főleg annyira a verseny – attól függetlenül, hogy van verseny is, de az, hogy mindenki kipróbálja magát, aki olyan fanatikus, épített autóval vagy nem épített autóval, ki ahogy érzi. Az erdőben gödrök vannak ásva, kisebb-nagyobb gödrök, amik fel vannak töltve vízzel.” - emelte ki Farkas Gergő "Sajt", a Legyensáros Offroad Fesztivál egyik szervezője.

A közönséget nemcsak az autósok, hanem zenekarok is szórakoztatják. Fellép a Delta zenekar, a Happy Gang és a Kozmix is.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
A nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre, hogy a régió meghatározó szektorában tanulókat.
 
Nőtt a hallgatók száma, és folyamatosan valósulnak meg fejlesztések is.
 
Csütörtökön tartotta szeptemberi soros ülését a keszthelyi képviselő-testület.
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több területen segíti a családokat a felzárkózó településen.
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus