Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Elstartolt a Legyensáros Fesztivál
2023. aug. 24. csütörtök | Gyenesdiás
Elstartolt a Legyensáros Fesztivál
Dagonya, panoráma trial és extrém pálya is várja az offroadosokat a hétvégén. Gyenesdiáson ismét megszervezik a Legyensáros Fesztivált, amelyre több száz autós érkezik. Látványos futamok, koncertek várják a vendégeket egészen vasárnapig.

A dagonya minden évben nagyon népszerű az offroadosok körében. Az első napon leginkább a pályabejárásé és az autók teszteléséé volt a főszerep. A szervezők most is úgy alakították ki az elemeket, hogy a kezdők is megtalálják a számításukat. 

„Babosdöbréte, Zalaegerszeg mellől. Jöttünk egyet kocsikázni, hogy megnézzük. Most lett kész a mi gépünk is, aztán letesztelhetjük, aztán ameddig bírja.” - mondta egy versenyző, Joó Krisztián.

Az offroad nem elsősorban a versenyről és a pályák teljesítéséről szól. A sport szerelmesei nagyon sok időt, pénzt és energiát fektetnek az autók építésére és továbbfejlesztésére. A gyenesdiási Faludi-síkon igazi profikkal is lehet találkozni, de a nézők a pályákat testközelből is kipróbálhatják a speciális taxinak köszönhetően.

„Jól érezzük magunkat. Istenigazából hobbiból jöttünk, meg offroad taxiztatni. Ez a kettő, ami nekünk már nagyon régóta tartó szerelem, már több mint 20 éve. Nagyon jó a pálya, nagyon jó a társaság, sokat készültek rá a szervezők szerintem, mert nagyon szépen összeállt minden.” - tette hozzá egy másik versenyző, Izsák Bence.

A fesztiválon több pálya közül választhatnak a résztvevők. Minden évben népszerű a „Gonosz Gödör”, amely egy két méter mély vizesárok. A versenyzőknek sok elem igazi kihívás, és pont ettől szórakoztató. Az idén is több száz résztvevő érkezett az ország minden pontjáról.

„Már a -2. napon itt voltak vendégek, akik a hátam mögött látható kempingrészben már készítették elő a helyüket. Miről szól? Igazából nem is főleg annyira a verseny – attól függetlenül, hogy van verseny is, de az, hogy mindenki kipróbálja magát, aki olyan fanatikus, épített autóval vagy nem épített autóval, ki ahogy érzi. Az erdőben gödrök vannak ásva, kisebb-nagyobb gödrök, amik fel vannak töltve vízzel.” - emelte ki Farkas Gergő "Sajt", a Legyensáros Offroad Fesztivál egyik szervezője.

A közönséget nemcsak az autósok, hanem zenekarok is szórakoztatják. Fellép a Delta zenekar, a Happy Gang és a Kozmix is.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 12. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Idén sem marad el a gyenesdiási borfesztivál, amely a helyi borkultúra és hagyományok ápolásának egyik legfontosabb eseménye.
| 2024. júl. 8. hétfő 19:15 | Keszthelly
Három napon át vonzott tömegeket a Nyugat-Balaton legnagyobb fesztiválja.
| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
A város és egyben a térség legnagyobb szabású fesztiváljára több ezer vendéget várnak.
| 2024. júl. 3. szerda 19:15 | Keszthely
Zenei aláfestéssel bővül a nyár végéig a Keszthely történelmi belvárosa
| 2024. jún. 28. péntek 19:05 | Vonyarcvashegy
A söré a főszerep az idei első vonyarcvashegyi fesztiválon.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:26
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.