Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Étel- és programkavalkád Zalaszántón
2024. aug. 6. kedd | Zalaszántó
Étel- és programkavalkád Zalaszántón
Színpadi programokkal, finom ételekkel és offroad pályával várták az érdeklődőket Zalaszántón. A Szántói Vigasságok elnevezésű program évek óta nagy sikernek örvend, így volt ez az idén is. Nem csak a környező településről, hanem külföldről is érkeztek csapatok, hogy összemérjék tudásukat a főzőversenyen. A színpadon minden korosztálynak kínáltak programot.

Finomabbnál finomabb ételek rotyogtak a bográcsokban. A legtöbb csapatnál pörkölt készült, de ahány ház, annyi szokás. Volt, aki marhából, más sertésből készítette el az eledelt, a szlovéniai csapat azonban különleges ételt alkotott. A szatmári bográcsban háromféle hús főtt, a fűszerezés titkát azonban megtartották maguknak. Nemcsak a saját örömükre főztek, a versenybe is benevezték az eledelt.        

„Először is el kell mondanom, hogy Muravidékről származunk, a Muravska Toplice-i község önkormányzatából, mint tag, a párommal veszünk részt. Egy hagyományos muravidéki bográcsot főzünk. Az alapanyag a vadhús, a marha és a sertés. Azután, mikor ez megfő, krumplit teszünk bele, evvel összesűrűsödik. Egy különleges étel fog készülni akkor.” - mondta egy résztvevő, Nemes Alfréd.

Az idén 11 csapat vállalta, hogy részt vesz a Szántói Vigasságokon. Nyugdíjas klubok, családok, baráti társaságok szórakoztak együtt a településen. Mint minden évben, az idén is nagyon jó volt a hangulat. Az esemény jó alkalom arra is, hogy a különböző községek lakói megismerjék egymást, vagy felelevenítsék a régi ismeretségeket. Emellett a külföldi vendégek belekóstolhatnak a magyar vendégszeretetbe.

„A mi csapatunk: én hajdú-bihari gyerek vagyok, magyar, a feleségem német. Egy holland házaspár van itt, és egy angol házaspár. Mi vagyunk a Zala Wolves, úgy nevezzük magunkat.” - tette hozzá egy másik résztvevő, Bohos István.

Az eseményre több nagyobb gödröt is kiástak a helyszínen, így hoztak létre egy rögtönzött offroad pályát. Az autózás nagyon népszerű volt a gyerekek körében, de a felnőttek is kipróbálták. A legbátrabbak a drifteléssel is megismerkedhettek. Emellett a legkisebbeket népi játékokkal várták. Zalaszántón fontos cél, hogy megmozgassák a lakosságot, és programot kínáljanak a vendégeknek is.

„Az a célja, hogy megismertessük egy kicsit Zalaszántót a vidékiekkel. Másrészt az a célja, hogy a kis közösségeinket összehozzuk még jobban, hiszen itt a hátam mögött éppen főzéshez készülnek, illetve már főznek is jónéhányan. Reméljük, hogy ezek azt eredményezik, hogy jobb társaság, jobb környezetben, továbbfejlődhet a község.” - tájékoztatott Dézsi Attila, Zalaszántó polgármestere.

A színpadon a Kis-Balaton Táncegyüttes örvendeztette meg a közönséget. Ezt követően Palotás Ágnes és Kóbor Tamás ismert operettslágereket adott elő. Az eseményt este disco zárta.    

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2022. okt. 4. kedd 17:00 | Vonyarcvashegy
Kovács Kati is fellépett a Vonyarci Búcsún és Falunapon. Sokan voltak kíváncsiak az énekesnőre.
| 2022. aug. 17. szerda 17:06 | Vörs
Színes programokkal várták a kicsiket és nagyokat a Vörsi Falunapra, a közösség építése volt a cél.
| 2022. jún. 13. hétfő 16:29 | Alsópáhok
A létesítményt a falunap keretében adták át, a pályán a hazai öregfiúk a Fradival játszottak.
| 2019. júl. 10. szerda 12:24 | Felsőpáhok
Fiataloknak és időseknek is tartalmas szórakozást kínáltak a hétvégén Felsőpáhokon.
| 2019. máj. 1. szerda 18:44 | Cserszegtomaj
Pörköltfőző verseny, pálinkamustra és családi programok várták az érdeklődőket Cserszegtomajon.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.