+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Legyünk körültekintőek a kánikulában!
2023. augusztus 23. szerda 15:51 - Keszthely/Zalakaros
Legyünk körültekintőek a kánikulában!
Másodfokú hőségriadó van érvényben csütörtökig az egész országban. A hűvös és esős nyár után augusztus végére megérkezett az igazi kánikula. Bár 20-a után a külföldi vendégek többsége már hazamegy, a belföldiek szívesen töltik strandokon, vízpartokon az időt. Nagyon sokan örülnek a több mint 30 fokos melegnek.

Teltház ugyan nem volt, de sokan voltak a keszthelyi Városi Strandon a hét elején. Néhányan vállalkoztak a napozásra, a többség azonban a fák árnyékába húzódott, a napvitorlák alatt töltötte az időt, vagy a 25 fokos Balatonban hűtötte le magát.

„Nagyon meleg van. Mi leginkább fürdünk, hogy ne legyen ennyire meleg, meg sok vizet iszunk, ugye árnyékban vagyunk.” - mondta egy strandoló, Csapó Dóra.

Ezekben a napokban a napi középhőmérséklet elérheti a 26-27 fokot, ami azt jelenti, hogy akár 35-37 fokos hőség is lehet a legmelegebb órákban. A szakemberek most is felhívják a figyelmet, hogy 11 és 15 óra között ne tartózkodjunk a napon.         

„Nagyon szeretjük a napot, de most annyira meleg van, hogy ezt már nagyon nem lehet bírni. Most idejöttünk, mert talán már ennyi idő után nincs olyan meleg. Az a helyzet, hogy bírni kell.” - tette hozzá egy másik strandoló, Hudop Magdi.

A nagy hőség főként az idősek és a szív- és érrendszeri betegségekkel küzdők szervezetét viseli meg. Ilyenkor kiemelten figyelni kell a megfelelő folyadékpótlásra. Az is nagyon fontos, hogy felhevült testtel ne menjünk a vízbe sem a Balatonon, sem pedig a fürdőkben.   

„Mi igaziból már tegnap jöttünk Zalakarosra. A lányommal egy pár napra eljöttünk pihenni, és azért ez a célpont, mert nagyon sok lehetőség van a gyerek számára itt a kikapcsolódásra. Nagyon jó idő van, nagyon jók itt a medencék, meg az egész hely nagyon klassz.” - emelte ki egy harmadik strandoló, Biró Veronika.

A nyári időszakban nem csak a Balaton, hanem a fürdők is nagyon népszerűek. A kánikulában akár a beltéri medencéket is választhatják a vendégek. A nyár vége felé a komplexumok azt tapasztalják, hogy jó forgalommal zárják a szezont.

„A június az időjárás miatt egy picit visszafogottabb volt vendéglétszámot, és ezáltal árbevételt illetően is, de amint kijött a jó idő, azt tapasztaltuk, hogy egyre többen választanak minket. Így júliusban már voltak bíztató jelek az augusztusra nézve, és most így augusztus derekán elmondhatom, hogy visszatekintve az augusztusi időszakra, illetve a vendégforgalomra, bizakodásra ad okot még az elkövetkezendő hét is, hiszen még nincs vége a nyári szünetnek.” - tájékoztatott Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója.

Érdemes még kihasználni a nyári napokat, hiszen az időjárás előrejelzés szerint hétvégén egy hidegfront éri el hazánkat. Fontos azonban a fényvédelemre is kiemelt figyelmet fordítani, a megfelelő krémek használata ugyanis csökkenti a bőr öregedésének és a bőrráknak a kockázatát.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus