+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kezdődik a Margófeszt!
2023. augusztus 9. szerda 14:43 - Szentgyörgyvár
Kezdődik a Margófeszt!
Csütörtökön kezdődik a Margófeszt! A szentgyörgyvári fesztivál irodalmi programokkal és koncertekkel várja a közönséget. A szervezők gasztronómiai eseményekkel is készülnek, illetve zalai kirándulásokat hirdettek. A községgel szorosan együttműködő rendezők célja, hogy maradandó élményt nyújtsanak és a fesztivál minden programját felfedezhessék a vendégek.

Írók, költők, zenészek és fesztiválozók költöznek ismét a zalai dombok közé. A harmadízben megszervezett szentgyörgyvári program kis fesztivál, ami élhető és minden eseménye felfedezhető – ez fontos célja a szervezőknek.

„Annyi program legyen, amit mindenki meg tud nézni, színes legyen: az elektronikus Analóg Balatontól, Kiss Tibi Aranyakkordján és Beck Zoli és Grecsó Krisztián műsorán át a templomban az éjszakai komolyzenei koncertekig minden megtalálható itt a fesztiválon. Lesz Galaxisok, Fran Palermo, Platon Karatev. Lesznek irodalmi beszélgetéseink, amik igazi menő dolgok, mert Boldizsár Ildikó, Tompa Andrea és Visky András lesznek a vendégeink a templomkertben" - nyilatkozta Valuska László fesztiváligazgató. 

Augusztus 10. és 12. között lesznek gastroworkshopok, dödöllét és prószát lehet enni, illetve kirándulásokon fedezhető fel a Zalai-dombság. Éjszakánként egy csillagász segítségével kémlelhetik a zalai eget a fesztiválozók. A gyerekeket a progmramon bábelőadás és játszótér várja, valamint filmvetítések is lesznek.

A Margófeszt sikeréért még a polgármester is lapátot ragad. Napok óta szépítik a falut. A szervezők szoros együttműködésben vannak a településsel. Három éve még nem tudta a község, hogy mibe vágnak bele. Ádovics István polgármester nagyon örül neki, hogy bátrak voltak. 

„Egyre jobban várja a falu közössége is és a visszhangok alapján is azt hallani, hogy egyre többen készülnek a rendezvényre. Ez nekünk azért fontos, mert megismerik a településünket, nemcsak itt a közvetlen környezetünkben, mert nagyon sok keszthelyi is sokszor megkérdezi, hol van ez a Szentgyörgyvár. Most talán még többen meg fogják tudni, akár az egész országban is, mert elég nagy reklámja van, ahogy látjuk” - mondta televíziónknak Ádovics István polgármester. 

A szentgyörgyváriaknak ingyenes a fesztivál. A 300 lelkes falu kétharmada regisztrált már a programra. A zalai lakcímkártyával rendelkezők és a diákok kedvezményesen vehetik meg jegyüket. A programokra való eljutást Zalaegerszegről, valamint Hévíz érintésével Keszthelyről induló fesztiválbuszjáratok segítik.A Margó Irodalmi Fesztivál 2011-ben Budapesten indult útjára. Kezdetek óta alapvető üzenete, hogy olvasni kell! 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
 
Szálinger Balázs "Becsvölgye" című művéről, a közelmúlt irodalmi történéseiről beszélgetettek a költővel.
 
Hangfalban csempészték a kábítószert, majd egy autószerelő műhelyben árulták.
 
Az szja-bevallási tervezetek esetleges módosítására, illetve kiegészítésére is május 21-ig van lehetőség.
 
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
 
A füstérzékelő alkalmazására buzdítja a lakosságot a Katasztrófavédelem.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus