+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Változó vendégkör és változó forgalom
2023. augusztus 2. szerda 14:37 - Keszthely
Változó vendégkör és változó forgalom
A keszthelyi piacon változó vendégkör és változó forgalom tapasztalható. A nyári szezonban most főleg német, cseh, lengyel és szlovák turisták vásárolnak. Az árusok véleménye megoszlik, van aki elégedett a forgalommal, mások pedig jelentős csökkenést tapasztalnak az elmúlt évhez képest.

Leginkább német hangokat lehet hallani a keszthelyi piacon. Ha nincs igazi strandidő, még több turista érkezik.

A magyar piacok a legjobbak – vélekedik Ina Komjati és Claudia Breutmannez. A két német hölgy itt nyaralnak a családdal. Szerintük szép és barátságos ez a hely. Mézet és fűszerpaprikát vásároltak.

A zöldségrészlegen most a csemegekukoricának, a bogyós gyümölcsöknek és a baracknak van a legnagyobb keletje. Ángyánék minden nap árusítanak. Szerintük jó a forgalom.

„Mindig is volt potenciálja ennek a keszthelyinek. A nyár az egy turizmussal bővített vendégkör, elég széles spektrumban, minden irányból. Vannak csehek, németek főleg, de olaszokkal is gyakran lehet itt találkozni. A vásárlói igények ilyenkor azért extra nagyok” - mondta Ángyán József Attila.   

A forgalom és az árusok álláspontja is változó. Szántnerné Merenics Valéria az elmúlt nyárhoz képest 30 százalékos bevételcsökkenést tapasztal. Szerinte elmaradtak a jól fizető vendégek: „Ajándékot nem nagyon vásárolnak, maguknak sem. Esetleg valami kis olcsó tárgyat. A jó és szép áru, aminek ára is van, nem annyira olcsó, egyszerűen szerintem nem tudja megvenni.”

Változott a külföldi és a magyar vendégek összetétele.  A nyugati turisták kevesebben vannak, az árusoknak ezt azzal magyarázzák a vendégek, hogy a magyar árak sok esetben felülmúlják az ottaniakat. A cseh, szlovák és lengyel turistákból viszont egyre több van.  

Andri Krisztián kereskedő: „Nekem szerencsém van, elég sok a visszajáró vásárlóm és ezért talán azt mondhatom, hogy olyan nagy forgalomcsökkenést nem tapasztaltam, viszont azért érezhető mindenféleképpen az előző évekhez mérten.”

Keszthelyen minden héten szerdán és szombaton van piacnap. A kínálat igazodik a vásárlók igényeihez. Zöldséget, gyümölcsöt, füstült húst, sajtokat, mézet, pékárut, iparcikket és régiséget is kínálnak a vásárlóknak.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre, hogy a régió meghatározó szektorában tanulókat.
 
Nőtt a hallgatók száma, és folyamatosan valósulnak meg fejlesztések is.
 
Csütörtökön tartotta szeptemberi soros ülését a keszthelyi képviselő-testület.
 
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat több területen segíti a családokat a felzárkózó településen.
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus