Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Keszthelyi helyszíne is volt a Fülesbagoly Tehetségkutatónak
2023. júl. 24. hétfő | Keszthely
Keszthelyi helyszíne is volt a Fülesbagoly Tehetségkutatónak
Keszthelyen rendezték meg a Fülesbagoly Tehetségkutató harmadik döntőjét. Először volt Balaton-parti helyszíne a versenynek. A fiatal zenekarokat felvonultató megmérettetésen 10 csapat léphetett fel, akiket neves zsűri értékelt. A legjobbak fesztiválokon léphetnek fel, fotózást és egyéb bemutatkozási lehetőséget nyerhetnek.

Igazi nyári fesztivál hangulatot varázsoltak a Balaton-partra a tehetségek. Az előzsűrizés során kiválasztott 10 zenekar léphetett fel a Zenepavilonon. Több budapesti együttes jelentkezett ide, de Kelet- és Nyugat-Magyarország számos településéről érkeztek a zenészek. Voltak olyanok is, akik többedszerre mérettették meg magukat a versenyen.

„Már talán harmadik éve jelentkezünk. Nagyon jó mindig szakembereknek megmutatni meg más zenekaroknak, hogy ki hol tart, meg a nyeremények is. Kicsit tombolásan hangzik, de nagyon sokat segít egy zenekarnak, hogyha kap egy fotózást vagy valamilyen kisebb dolgot. Most jó a csapat, jó a hangulat, akkor miért ne jöjjünk le a Balatonra egyet.” - osztotta meg Baker Dániel a The Microwaves tagja.

A zenekarok a rocktól a funkyig minden műfajban játszhatnak, nincsen megkötés. Anyarországi és határon túli magyar együttesek is jelentkezhettek, akik saját dalokat is írtak már. A megmérettetés sokat ad a fiataloknak.

„Egyrészt akartunk visszajelzést kapni, hogy milyen zenét játsszunk, hogy ne csak ismerősök mondják el, hogy jópofa, mert hogy az azért nem túl reális. Illetve láttuk, hogy milyen nyeremények vannak, mégiscsak segít az előrelépésbe, hogyha van kontaktunk valamivel, aki a zenész szcénában van.” - véli Petrőcz Jonatán Gedeon a Selah Vie tagja.

A Fülesbagoly Tehetségkutatót 2017-ben indították útjára. Keszthelyen 10 zenekar léphetett fel. A szervezők szerint nagyon erős volt a mezőny a Balaton-parti helyszínen. Neves zsűri értékelte a produkciókat. Minden fellépőnek negyedóra állt rendelkezésre, hogy meggyőzze az ítészeket. A bemutatott dalokat követően azonnal értékeltek a szakemberek. A több fordulós megmérettetésnek nem kicsi a tétje.  Ebben az évadban 10 fesztiválra lehet fellépési lehetőséget nyerni, köztük a Sziget Fesztiválra is.

„A négy tehetségkutató során nagyjából 90 nyereményt adunk át. Ezek jellemzően olyan nyeremények, amik valóban segítséget, továbblépési lehetőséget adhatnak az együtteseknek. Vannak például fesztivál fellépések, stúdiózás, előzenekarozás.” - emelte ki Nagy Szabolcs főszervező.

A tehetségkutatón megválasztották a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, dalszövegírót, dalszerzőt és gitárost is. A zsűri egyöntetűen a Bad Acrobats nevű zenekarnak ítélte oda az első helyet, akik stúdiózást nyertek, valamint fellépési lehetőséget a 2024-es KeszthelyFestre. A Fülesbagoly Tehetségkutató utolsó döntője szeptember 17-én Martonvásáron lesz.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2022. aug. 22. hétfő 18:42 | Keszthely
A gasztronómiai kínálat mellett koncertek és tűzijáték is várta a közönséget.
| 2020. júl. 29. szerda 16:14 | Keszthely
Szentpáli Roland tubaművész és a Solti György Rézfúvós Együttes tartott koncertet Keszthelyen.
| 2018. jún. 22. péntek 16:45 | Keszthely
A németországi High School Bigband fellépésével startolt a nyári koncertek sora a Balaton-parton.
| 2017. aug. 1. kedd 12:55 | Keszthely
A The New Divide zenekar adott koncertet a keszthelyi Zenepavilonnál.
| 2016. aug. 22. hétfő 17:27 | Keszthely
Számos koncerttel, borházakkal és kirakodóvásárral várták az érdeklődőket a Balaton-parton.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
07:00
Kukkantó
07:24
Savaria Filmfesztivál
08:00
Ludovika TV
09:00
09:30
10:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.