Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / 10 fellépő mutatkozott be a Fülesbagoly tehetségkutatón
2024. aug. 5. hétfő | Keszthely
10 fellépő mutatkozott be a Fülesbagoly tehetségkutatón
Második alkalommal rendezték meg Keszthelyen a Fülesbagoly tehetségkutató egyik döntőjét. A könnyűzenei programra induló magyar együttesek jelentkezhettek. A Zenepavilonnál 10 produkció mutatkozott be, akik a fellépés után a neves zsűri véleményét is meghallgathatták. A nap végén átadták Keszthely Város Zenei Díját is.

A Holló kezdte a fellépők sorát a Fülesbagoly tehetségkutatón. Az együttes úgynevezett grunge pop zenét játszik, amelynek gyökerei az amerikai underground mozgalomban keresendők. A fiatalok a ’90-es évek hangulatát hozzák vissza a dalaikban, amelyeknek zenéit és szövegeit is ők írják. A Hollónak már számos fellépése volt, és nemrég videoklippel is jelentkeztek a rajongóknak. A zenekar azonban még mindig nagyon fiatal, így minden bemutatkozási lehetőséget megragadnak.

„Ez egy tök nagy lehetőség nekünk, hogy ide jöhettünk a Fülesbagolyra, mert ez egy kezdő zenekar, ami azt jelenti, hogy másfél éve működik. A másfél évnek az első részében még csak összepróbáltuk a dolgokat. A Holló zenekart az hívta életre, hogy én dalszerző előadóként már több éve aktív vagyok. Volt előtt egy csomó más stílusú zenekarom, de egy idő után rájöttem, hogy a saját dalaimat szeretném megcsinálni, és ez a Holló.” - mondta Salgó Viktória, a Holló zenekar énekes-dalszerzője.

A Boyongó már tavaly is megmérette magát az Öröm a zene tehetségkutatón. Az együttes a magyar népzenei gyökerekből merít, saját megfogalmazásuk szerint kortárs népzenét játszanak. A tagok különböző zenei stílusokat képviselnek, ezeket ötvözik a dalaikban. Céljuk olyan muzsikát alkotni, amelyhez minden generáció kapcsolódni tud, ugyanakkor szeretnék a fiatalok figyelmét ráirányítani a magyar népzenei hagyományok sokszínűségére. Fontos számukra a zenei változatosság is.     

„Nem fogunk végigjátszani egy számot négynegyedben, ugyanabban a tempóban, ugyanazzal a hangszereléssel. Én megunok egy ilyen számot 25 másodperc után. Viszonylag bonyolultabb dalokat hoztunk, vannak ennél egyszerűbbek is, de minden számban váltunk ritmust. Az az érdekes, hogy azt mondták, hogy nem tudják lereagálni a népek, de le tudják reagálni a népek. Nagyon érdekes ízt ad szerintem hozzá, és változatossá teszi, és én ezt hiányolom nagyon sokat az ilyen zenéből, hogy van egy jó alap, de nincs benne változás.” - emelte ki Nedvig Boldizsár Álmos, a Boyongó zenekarvezetője.

A Boyongó tarolt a keszthelyi döntőn, hiszen nem csak az első helyet sikerült megszerezniük, hanem elnyerték Keszthely Város Zenei Díját is. A Fülesbagoly tehetségkutató nem csak bemutatkozási lehetőséget kínál, hanem hatalmas lökést adhat egy-egy zenekarnak, hiszen fesztivál fellépéseket, lemezkiadási és videoklip készítési lehetőséget, illetve képzéseket nyerhetnek a legtehetségesebbek. Keszthelyen immár második alkalommal szervezték meg a programot.

„Az Öröm a zene tehetségkutató sorozatnak része a Fülesbagoly tehetségkutató. Ezek a tehetségkutatók minden megyében megmutatkoznak, így Zala megyében is szükség volt egy ilyen versenyre. Amikor azon gondolkodtunk, hogy milyen szuper lenne itt a vármegyében egy tehetségkutatót csinálni, akkor rögtön az ugrott be, hogy akkor legyen már Balaton-parti.” - tájékoztatott Nagy Szabolcs, a Fülesbagoly Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A zsűriben helyet foglalt Andrásik Remo, a Hangszeresek Szövetségének főtitkára, Dominik Zsolt, a Petőfi Rádió főszerkesztője, F. Tóth Benedek, az Index főszerkesztő-helyettese és Warnusz Zsuzsa Artisjus-díjas zenepedagógus.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. júl. 24. hétfő 14:01 | Keszthely
Először volt Balaton-parti helyszíne a versenynek.
| 2024. aug. 20. kedd 19:15 | Karmacs
Augusztus 19-én és 20-án két testvértelepülés – Csíkszentsimon és Lichtenau – küldöttségét látták vendégül Karmacson.
| 2024. júl. 26. péntek 19:15 | Keszthely
Az ország több településéről és a Vajdaságból is érkeztek résztvevők a keszthelyi fuvolatáborba.
| 2024. júl. 18. csütörtök 19:15 | Keszthely
Népszerű a két hete indult a “Sétáló Utca Zene” programsorozat: egyrészt a zenészek, másrészt a közönség és a vendéglátósok körében arat sikert.
| 2024. júl. 3. szerda 19:15 | Keszthely
Zenei aláfestéssel bővül a nyár végéig a Keszthely történelmi belvárosa
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.