Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Klassz a pARTon: Szentpáli Roland koncertezett együttesével
2020. júl. 29. szerda | Keszthely
Klassz a pARTon: Szentpáli Roland koncertezett együttesével
Szentpáli Roland tubaművész és a Solti György Rézfúvós Együttes tartott koncertet Keszthelyen, a Balaton parton. A hat éve indult “Klassz a pARTon” című fesztiválsorozat egyik helyszíne Keszthely. A színházban, a Helikon Kastélymúzeumban és a Zenepavilonnál zajlanak a programok.

A Zenepavilon szabadtéri színpadán lépett fel hétfőn este Szentpáli Roland tubaművész és a Solti György Rézfúvós Együttes. A koncertre a “Klassz a pARTon” fesztiválsorozat részeként került sor. A szervezők kiemelt helyszínként tekintenek Keszthelyre, mivel már a hat évvel ezelőtti induláskor azonnal partner volt a város. A projektmenedzser, Horváth Viola hangsúlyozta: különleges ez a koncert: "A ma este azért különleges, mert a Solti György Rézfúvós Együttes az utóbbi időben nagyon ritkán tud együtt játszani, mert a tagjai különböző profi szimfonikus zenekarok tagjai, vagy külföldi zeneakadémiák tanárai. Tehát ez most egy nagy-nagy esemény, hogy a zenekar így össze tudott állni, és tulajdonképpen ők Szentpáli Roland tubaművésznek a zenekara. Úgyhogy ez egy nagyon különleges este lesz."

A zenei élet neves képviselői a tagjai a Solti György Rézfúvós Együttesnek, amely a kétezres évek elején alakult meg. Alapítója Szentpáli Roland volt, így együtt indult el a kamarazenélésnek ez a formációja. A keszthelyi koncerten mind a tíz tag részt tudott venni. A Zenepavilon előtti padokon nagyon sok néző gyűlt össze, akik szembetűnő lelkesedéssel fogadták a fúvósokat. A német és angol barokk zenéktől a modernebb, huszadik századi jazz, swing és bossanova stílusig több dal is szerepelt az előadott repertoárban.

Szentpáli Roland hosszú ideje a hazai és nemzetközi zenei élet egyik legsokszínűbb tubaművésze. Tizenkét  esztendős kora óta foglalkozik a zenével. Jelenleg a Zeneakadémia oktatója, és rendszeresen tart mesterkurzusokat Európa országain túl az Egyesült Államokban és Japánban is. "Olyan szerencsés voltam, hogy a karrierem során játszottam együtt Presser Gáborral, Cserhátival, Zoránnal, és azóta is dolgozom viszonylag sokat a mostani mai popzenészekkel. Nem feltétlen, mint tuba játékos, bár mondjuk a United-del játszottam nem is olyan régen a Müpa-ban. Hangszerelőként dolgozom sokszor a Tóth Verának, Hiennek egyéb ilyen projekteken. Azt gondolom, hogy az egész életet színesíti, a zenés életet színesíti, hogy ha több mindent csinál az ember" - vélekedett a művész.

Szentpáli Roland tubaművész és a Solti György Rézfúvós Együttes számos CD-t adott ki működésük elmúlt két évtizedében. Az előadott zeneművek korszakokon és stílusokon átívelve vezetik be a rézfúvós zene világába az értő és a csak szórakozni vágyó közönséget egyaránt.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2024. aug. 12. hétfő 19:15 | Gyenesdiás
Szeptember végéig tart a Nyugat-balatoni Kápolna Koncertek sorozat.
| 2024. aug. 6. kedd 19:15 | Zalaszántó
Koncert, néptánc, offroad pálya és főzőverseny várta a résztvevőket a Szántói Vigasságokin.
| 2024. aug. 6. kedd 19:15 | Keszhely
A DDRF Symphonic Band ezúttal sem okozott csalódást a közönségnek, mindenki talált kedvére valót.
| 2024. júl. 26. péntek 19:15 | Keszthely
Az ország több településéről és a Vajdaságból is érkeztek résztvevők a keszthelyi fuvolatáborba.
| 2024. júl. 19. péntek 19:15 | Balatongyörök
Vasárnapig koncertekkel, valamint helyi és környékbeli borházakkal várnak mindenkit a Györöki Borkorzóra.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
12:00
Képújság
18:00
18:30
19:00
Göcsej Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.