Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / 169 hallgató vehette át oklevelét
2023. júl. 21. péntek | Keszthely
169 hallgató vehette át oklevelét
169 hallgató vehette át oklevelét a MATE Georgikon Campus diplomaosztóján. Az agrárszektor számos területén végeztek az egyetemisták. Az ünnepségen elhangzott, aki a keszthelyi egyetemen szerzi meg a diplomáját, annak egyenes az út a munka világába, az intézmény ugyanis garancia arra, hogy megfelelő tudással lépnek ki innen a szakemberek.

Fogadalomtételt tettek a frissen végzett hallgatók. A MATE Georgikon Campusán felsőfokú szakképzésben, alap- és mesterképzésben összesen 169-en végeztek idén. Közülük 12-en kitüntetéses oklevelet vehettek át kiváló eredményeik miatt. A frissen végzettek nevében Dezső Dániel növényorvos búcsúzott, aki társai mellett kiemelte a család és az oktatók támogatását is.

„Olyan sziklaszilárd alapot adtak, amire szakmai pályafutásunk, későbbi tanulmányaink, munkánk, életünk során építkezhetünk. Sokszor nemcsak tanítottak minket, hanem segítettek, támogattak minket, bármiről is volt szó.”

Az ünnepségen dr. Rózsa László campus-főigazgató arról szólt, hogy az agrárszektorban folyamatos fejlesztések zajlanak. Népszerűek a szakok, 2022 őszén 400 első éves hallgatót tudtak felvenni.

„Ha valaki ezen a területen a legkorszerűbb ismeretekkel vértezi fel magát és folyamatosan képezi magát, akkor nem lehet problémája az elhelyezkedéssel és a hivatásának olyan szintű gyakorlásával, hogy egy örömteli és felhőtlen pályafutást biztosítson számára.”

Király László, a Georgikon Alapítvány elnöke kiemelte, a keszthelyi gazdász cím már egy biztos út a sikerhez.

„Meg fogjátok tapasztalni az életben, hogy a keszthelyi gazdász összetartás érzése milyen sok segítséget ad a mindennapi munkához. Micsoda kohézió van a keszthelyi gazdászok között, a keszthelyi gazdászok társadalmában. Hát viseljétek ismétlem büszkén a keszthelyi gazdász nevet.”

Pácsonyi Imre a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke kiemelte, a térség is büszke erre a felsőoktatási intézményre, hiszen rendkívüli szakembereket biztosít a magyar társadalomnak, akik ezzel Keszthely mellett a zalai régió jóhírét is öregbítik. Vozár Péterné alpolgármester hangsúlyozta, a mezőgazdaságban hosszú távra terveznek, az egyetem pedig megadja azt a hátteret, ami szükséges, hogy hivatásukra leljenek a későbbiekben a most végzettek.

„Hiszek abban, hogy az egyetem biztos megélhetéshez és inspiráló karrierhez juttatja az itt diplomát szerző fiatalokat. A Georgikonon végezni örök presztízs. A világ azonban nagyon is változó. Tudásukkal vezető szerepet vállalhatnak a nagy múltú és jó adottságokkal rendelkező magyar mezőgazdaság fejlesztésében is.”

Az ünnepségen kitüntetéseket is adtak át. Georgikon Emlékérmet kapott Dr. Kondorosy Előd egyetemi tanár. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Georgikon Campus Kiváló Dolgozója kitüntetést vehette át Dr. Simon Szabina egyetemi tanársegéd, valamint Patton Zsolt könyvtáros. A Georgikon Bicentenáriumi Ezüst Emlékérmet Kovács Ákos, a Georgikon Tanüzem Nonprofit Kft. állattenyésztési ágazatvezetője, valamint Veszelka Mihály egyetemi adjunktus vehették át. Duduk Vendel-díjban Dr. Orbán László tudományos tanácsadó részesült. A Nádasy Miklós-díjat idén Szabó Olivér Máténak ítélték oda. Mintagazdaság címet birtokolhat a Kristinus Borbirtok Kft. A Belák Sándor-díjat Dr. Szabó István professzor emeritus kapta.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2023. dec. 7. csütörtök 17:34 | Zalaegerszeg
Aranykoszorús kozmetikus mester lett Linhart Rita, az Asbóth iskola igazgatóhelyettese.
| 2023. feb. 20. hétfő 15:58 | Zalaegerszeg
Két keszthelyi is sikeresen teljesítette a képzést.
| 2023. jan. 30. hétfő 17:03 | Keszthely
A téli vizsgaidőszakban több mint száz fő teljesítette sikeresen számonkéréseit.
| 2022. nov. 11. péntek 17:48 | Keszthely
A városi intézményektől 13-an kaptak elismerést.
| 2022. jún. 28. kedd 18:29 | Keszthely
140 hallgató végzett a Georgikonon.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Hittel,lélekkel
18:40
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:15
19:45
Természetvédelem határok nélkül
20:08
Göcsej Filmfesztivál
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.