+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nyáron is közlekedjünk körültekintően!
2023. július 7. péntek 11:44 - Keszthely
Nyáron is közlekedjünk körültekintően!
Még nagyobb körültekintéssel kell közlekedni nyáron. A rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy főként a strandok, a bevásárlóközpontok és a játszóterek környékén nagyobb gyermeklétszámra is számítani kell. A balesetek megelőzése érdekében óvatosabbnak és előzékenyebbnek kell lenni!

A játszóterek, a gyalogos átkelőhelyek, kirándulóhelyek, de akár a lakóövezetek környékén is több lehet a gyermek. A vakáció időszakában gyakrabban fordulhat elő, hogy a játék hevében kiszaladnak az utcára, körülnézés nélkül lépnek le a zebrára. Az úttestre kiguruló labda is intő jel lehet, mivel nagy valószínűséggel gyermek is futhat utána- Éppen ezért kéri a rendőrség, hogy a sofőrök legyenek még türelmesebbek, óvatosabbak, hogy ne történjen baleset.

„Mivel tudjuk, hogy a közlekedési morál kicsit romlik, ezért szeretném felhívni a figyelmet, hogy egymásra figyeljünk. Előzékenyebbek legyünk. Nem biztos, hogy mindig nekünk van elsőbbségünk. Mi elsőbbségünkről is lemondhatunk, de ezzel megzavarhatjuk a másik közlekedőt. De ha lemondunk, akkor következetesen mondjunk le róla. Nem biztos, hogy az a célravezető, hogy nekem van elsőbbségem és akkor én fogok menni, hanem legyünk előzékenyek. Ha valaki egy picit hibázik, akkor segítsünk.” - emelte ki Dongó Norbert a Keszthelyi Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója.

Nemcsak gyalogosan, hanem kerékpárral, rollerrel, futóbiciklivel is megjelenhetnek hirtelen a gyermekek az autósok előtt. A gépjárművezetők mellett azonban a többi közlekedésben résztvevő is okozhat kellemetlenséget.

A rendőrség statisztikája szerint gyakran fordulnak elő balesetek a kerékpárutakon is, a legtöbbször ráfutásos ütközésekhez hívják őket. A mostanság divatos e-rollerekkel is óvatosabban és körültekintően kell közlekedni a kerékpáros szabályoknak megfelelően. Még mindig fontos arra is felhívni a figyelmét a bicikliseknek, hogyha kijelölt gyalogátkelőhelyhez érnek, akkor le kell szállni a járműről és azt át kell tolni, keresztülhajtani nem szabad, ellenkező esetben megbírságolhatja őket a hatóság.

A balesetek megelőzéséhez fontos az is, hogy a szülők is megtanítsák a gyermekeknek a legfontosabb szabályokat. Sokat jelenthet, ha minél korábban megismerik a különböző közlekedési táblák jelentéseit, így már a külön figyelmeztetés előtt betartják a KRESZ-t a fiatalok is.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus