+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Több diák keres munkát, mint az elmúlt években
2023. július 6. csütörtök 17:37 - Keszthely
Több diák keres munkát, mint az elmúlt években
Több diák keres munkát, mint az elmúlt években. A Meló-Diák keszthelyi irodájában 250-en regisztráltak. Az iskolaszövetkezet előnye, hogy biztos a bérkifizetés és teljesen legális a foglalkoztatás. Bár a tanuló több, a munkaadók viszont kevesebb igényt nyújtottak be a közvetítőhöz.

Megyeri Dominik egy hévízi szállodában dolgozik, felszolgáló. Asztalt terít, evőeszközt tisztít és az étterem tisztaságáért is felel. Jogosítványra és nyári kikapcsolódásra gyűjti a pénzt.

„Idén ez már a harmadik éve, hogy iskolaszövetkezettel dolgozok. Azért választottam, mert így a bejelentésem fixen van, a béremet is fixem megkapom és minden papírt elrendeznek aláírással együtt” - mondta Dominik. 

A szállodák mellett a vendéglátás és a kereskedelem területén igénylik a munkáltatók a legtöbb diákot.

Most, július elején is regisztrálnak a diákok. Májusban jelentkeztek a legtöbben, a megbízók pedig főleg június elején nyújtották be igényeiket.  Vízimentő, árufeltöltő, konyhai kisegítő, kertész, csomagoló – ilyen munkalehetőségeket találni a Meló-Diáknál. Az irodában dolgozókat is az iskolaszövetkezeten keresztül foglalkoztatják.

„Főként vendéglátós munkáink vannak. Ezekkel kapcsolatban próbálom nekik átadni azokat az információkat a munkavégzéssel kapcsolatban, amire számíthatnak. Én is dolgoztam vendéglátásban, még mielőtt ide kerültem a céghez. Első kézből meg tudom nekik mondani, milyen feladatokat kell egy konyhán ellátni, akár egy pultban, akár egy felszolgálói munkakörben” - nyilatkozta Weisdorn Bianka  diákprojekt-vezető. 

A keszthelyi irodában eddig 250 regisztrált tag van, Zalában összesen 700-an tagjai a szövetkezetnek. Több a diák, mint a betöltendő pozíció. 1600-1800 forintos bérek a leginkább jellemzőek, de akár 2000 forintot is kereshetnek óránként a fiatalok. Tavaly óta ez már a nettó bér, hiszen a 25 éven aluliak SZJA mentességet élveznek.

Asztalos Eszter, a Meló-Diák Zala vármegyei kirendeltségvezetője: „A diáklétszám az növekedett, jóval több diák regisztrált, mint mondjuk az előző egy-két évben. Megbízás oldalról látunk egy kis megtorpanást. Ez lehet a gazdasági helyzet miatt is, illetve a szezon se úgy indult be, az időjárás se volt hozzánk kegyes.”

Az iskolaszövetkezetnél azt tanácsolják, hogy még most sem késő csatlakozni és munkát keresni. Augusztus végére sok diáknak elmegy a munkakedve, így sok lehetőség nyílik meg. A tanulóknak mindössze 2000 forint vagyoni hozzájárulást kell fizetni belépéskor, kilépéskor ezt visszafizetik.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Georgikon Campuson régi hagyománya van a regattának, ezt a sportágat szívesen választják a hallgatók.
 
A változékony időjárás miatt elszaporodtak a rágcsálók.
 
A mozgás fontosságára, és az aktív életmód lehetőségeire hívta fel a figyelmet a nyugdíjas klub.
 
Egy különleges világkörüli utazásról mesélt Szita Gábor a Világjáró Klub közönségének.
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus