Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Az SZJA mentesség is kedvez a diákmunkának
2022. aug. 3. szerda | Keszthely
Az SZJA mentesség is kedvez a diákmunkának
Akár bruttó 1500 forintot is kereshetnek óránként a nyári diákmunkások. Ráadásul 25 év alatt személyi jövedelemadót sem kell fizetniük. Keszthelyen és térségében idén is közvetítenek dolgozókat az iskolaszövetkezetek. A diákok körében a legnépszerűbbek a strandi munkák, a vállalkozások pedig vendéglátó kisegítőket keresnek leginkább.

Hanga első munkanapja a strandon. A vízipark információs pontján dolgozik: az érdeklődőket útba igazítja, tájékoztatja őket a szolgáltatásokról. 1500 forintos órabért kap a nyári munkáért.

„Ráérek nyáron és szeretnék sokat utazni később és most fogom elkezdeni az egyetemet, úgyhogy szeretnék pénzt gyűjteni rá. Eredetileg az volt a terv, hogy a barátaimmal fogom csinálni, de ez nem jött össze viszont szerintem így is bulis" - nyilatkozta Deme Hanga.    

Egyidejűleg akár öt-hat diák is dolgozik a keszthelyi víziparkban. Népszerű az attrakció, sok a vendég. A fiatalok körében is kedvelt ez a munka, az elsők közt az ilyen állásokat töltötték be az iskolaszövetkezetnél.

„Sokukra kisebb-nagyobb feladatokat rá tudunk bízni, ezzel elég sok terhet le tudnak venni a vállunkról, nem kell nekünk is több felé szakadni, amivel eléggé megsegítik itt a munkát. Egy ilyen nagy vízíparknál a méretének megfelelően rengeteg munka van és ebben tudnak minket segíteni” - mondta televíziónknak Balázsi Bálint, a Keszthelyi Vízipark és Vízisport Központ munkatársa.  

A nyár eleji esős idő miatt később rohamozták meg az iskolaszövetkezeteket a munkaadók. A keszthelyi Meló-Diák mintegy 100-150 diákot közvetít ki az idei nyáron. Keszthelyen átlagosan 1400-1500 forintos órabért kínáltak a tanulóknak. A 25 év alattiak SZJA mentesége miatt ez kedvező bérezés a fiataloknak.  A munkavállalóknak mindössze egy jelképes, éves tagdíjat kell fizetni az iskolaszövetkezetbe.

Asztalos Eszter, a Meló-Diák zalai kirendeltségvezetője: „Nagy kereslet volt vendéglátó-kisegítő munkák iránt. Vendéglátó-kisegítő, felszolgáló-kisegítő, konyhai kisegítő volt a legkeresettebb a munkaadók részéről. A diákok pedig a strandi kisegítőt keresték a leginkább: fagylaltárus, strandi kisegítő. Azért a kereslet és kínálat tudott találkozni, minden igényt ki tudtunk szolgálni.”

Még most is keresik a munkaerőt és ez augusztus 20-ig ki tart. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vállalkozások alaposan meggondolták, hogy mennyi diákmunkára van szükségük a szezonban.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 21. péntek 19:15 | Keszthely
A most kezdődő szünidővel egyre több diák vállalhat nyári munkát.
| 2023. júl. 6. csütörtök 17:37 | Keszthely
A munkaadók viszont kevesebb igényt nyújtottak be a közvetítőhöz.
| 2016. jún. 21. kedd 16:35 | Keszthely
A NAV felhívja a diákok és a munkáltatók figyelmét a nyári munkavégzésre vonatkozó jogszabályokra.
| 2014. júl. 10. csütörtök 10:44 | Keszthely
A diákmunkások érdekeit védené a Jobbik Ifjúsági Tagozata. Sok visszaélés történik a munkát vállalókkal.
| 2024. júl. 3. szerda 19:15 | Keszthely
Zenei aláfestéssel bővül a nyár végéig a Keszthely történelmi belvárosa
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.