+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Erdőgazdák versenye
2017. augusztus 11. péntek 17:27 - Gyenesdiás
Erdőgazdák versenye
Erdőgazdálkodásban dolgozó szakemberek versengtek egymással Gyenesdiáson. A huszonkettedik alkalommal megszervezett lőbajnokságon profik és amatőrök egyaránt fegyvert ragadtak, hogy mozgó- és állócélponton, valamint koronglövészetben bizonyítsák az ügyességüket. A megmérettetésen 13 csapat és 6 egyéni induló vett részt.

.: A futócélon próbál minél több pontot bezsebelni ez a versenyző a gyenesdiási lőtéren. Csütörtökön huszonkettedik alkalommal szervezték meg a magyar erdőgazdálkodásban dolgozók versenyét, ahová az ország minden pontjáról érkeztek profik és amatőrök egyaránt. Fekete Róbertnek 72 pontot sikerült lőnie a futócélnál, de azt mondja, 80 pont felett szeretett volna teljesíteni. Ennek ellenére jól érzi magát a versenyen, ahová már évek óta visszajár.

„Harminchat éven keresztül szerintem minden versenyen itt voltam, vagy több versenyen vagyok itt. Igazából én ezt nem profiként művelem,csak hobbiként művelem. Hétközben edzésként nem nagyon veszek részt lövészeteken. Én igazából ezt, mint kikapcsolódás, az emberekkel való találkozás, és igazából a feszültség levezetése, egy kis nyugság, relaxálás ebben a hajtott világban, amit nekem a lövészet nyújt.” - mondta a Bakonyerdő versenyzője.

A futócél mellett agyaggalambra és nyúlra is vadásztak a résztvevők. A koronglövészeten előre meghatározott sorrend alapján érkeztek a korongok a gépből, ezeket kellett sörétes puskával eltalálni a résztvevőknek. A négy fős csapatok tagjai forgórendszerben vadásztak, egy korongért pedig négy pont járt. Gróf András középiskolás kora óta a vadászat szerelmese, de sokat jelent neki az is, hogy kollégákkal, barátokkal találkozhat itt.

„Ez nem csak egy lősport és megmérettetés kategória, hanem egy baráti találkozó. Az itt lövőknek nagy része szinte minden versenyen itt volt, és kialakult köztünk egy olyan baráti, kollegiális kapcsolat, aminek a kedvéért még akkor is eljön az ember, ha esetleg nincs jó formában, és akkor is örül a versenyen való részvételnek, ha nem jó az eredménye, vagy nem igazán jó az eredménye.” - hangsúlyozta a Zalaerdő Zrt. csapatának tagja.

A versenynek az egyik fő célja az erdőgazdálkodásban dolgozó szakemberek számára a fegyver, mint munkaeszköz minél vadásziasabb, etikusabb és biztonságosabb használata. Emellett fontos a hivatásos vadászok lőtudásának fejlesztése, a lövészsport népszerűsítése és a vadászkultúra ápolása is. Az idei megmérettetésen 13 csapat és 6 egyéni versenyző indult.

„22 évvel ezelőtt megfogalmazódott az a kérés a vadászok, erdészek részéről is, hogy ők szeretnének versenyezni, szeretnék magukat kipróbálni. Az egyesületünk és a vezetői úgy ítélték meg, hogy ennek helyet kell adni, hiszen ez pont belevág a lőtér profiljába. Azóta minden évben mi ezt megrendezzük. Ez a verseny kinőtte magát, hiszem ma ez már egy versenysorozat Magyarországon, aminek ez az egyik állomása.” - magyarázta Keczeli Zoltán a verseny szervezője, a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub vezetőedzője.

A nap végén szoros küzdelemben ugyan, de végül Gróf Jácintnak sikerült győzedelmeskedni a Zalaerdő csapatából. A második helyezett a Mecsekerdő csapatot erősítő Györök Lajos lett, míg harmadik helyen Vizi Norbert végzett a Bakonyerdő képviseletében. A csapatok tekintetében a Zalaerdő állhatott a dobogó legfelső fokára, őt a Mecsekerdő csapata követte, a hazai pálya előnyét élvező Bakonyerdő szakemberei pedig a bronzérmet vehették át.

Regman Karola - Keszthelyi TV                         

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus