+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tanévzáró a zeneiskolában
2023. június 14. szerda 18:01 - Keszthely
Tanévzáró a zeneiskolában
Évzáró ünnepséget rendeztek a keszthelyi zeneiskolában, ahol a tehetséges diákok az egész éves kemény munkájuk gyümölcsét mutatták be. Az eseményen a szülőket és érdeklődőket lenyűgözte a diákok tehetsége és elhivatottsága.

Egy rézfúvós kvartett előadásával kezdődött a Festetics György Zeneiskola évzáró rendezvénye. Többeknek csak jelképes az évet zárni, mivel a zenélést nem lehet abbahagyni. A szépen felújított nagyteremben szülők, érdeklődők előtt mutatták be a diákok az évek során elsajátított zenei tudásukat.

Kurusta Sára is egy olyan tanulója az intézménynek, akinek a zene egy fontos része az életének. Elsős kora óta jár ide. Zongorázni, klarinétozni és furulyázni is tanult. Így fogalmazott: "A zongora volt, ami megmaradt, ami mellett kitartottam, ezt űzöm már tíz éve. Nagyon-nagyon szerettem ide járni. A mindennapjaim részét képezte az, hogy zongorázok otthon is, hogy ide járok; szerettem itt az atmoszférát. Nagyon jó volt a tanárom, és nagyon szeretném folytatni egész hátralevő életemben a zenélést, mert úgy gondolom, hogy fontos része mindenkinek az életének, és hogy a lelkünket ez gyógyítja és felemeli."

Az ünnepségen több darabot is előadtak a zeneiskola tanulói. A közönség vastapssal jutalmazta a kiváló tehetségű diákokat. Az intézmény vezetője igazgatói dicséreteket adott át több tanulónak is. Babos Lajos elmondta: több helyi, vármegyei, országos eseményen elért eredmény bizonyítja, hogy kiválóak a zeneiskolások. "Azt gondolom, hogy a 2022-23-as tanév rendkívül sikeres, eredményes volt a Festetics György Zeneiskola életében, amit több mint 500 tanulóval indítottunk el. Ez egy rekord létszámnak mondható, hiszen soha nem volt még ennyi tanulója az iskolának. Számos helyi, regionális, vármegyei, országos, sőt nemzetközi versenyen is nagyon szépen helytálltak a növendékeink, sok esetben kimagasló eredményt értek el" - tette hozzá.

Az évzáró rendezvényen vette át a pedagógusnap alkalmából Felföldi Gábor zenetanár Pintér Sándor belügyminiszter elismerő oklevelét, amit kimagasló szakmai tevékenysége elismeréseként kapott. A Festetics György Zeneiskola ősszel ismét szélesre tárja kapuit: a májusi beiratkozás során nagyon sok, jelenleg is tanuló diák iratkozott vissza. Az új növendékeknek pedig a napokban van lehetőségük jelentkezni az intézménybe.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus