Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Családi múzeumbelépőket kaptak a keszthelyi diákok
2020. jún. 23. kedd | Keszthely
Családi múzeumbelépőket kaptak a keszthelyi diákok
A keszthelyi általános és középiskolások között összesen száznégy darab családi belépőjegyet osztottak szét az idei év végi záróünnepségeken. A belépők a Keszthelyi Belvárosi Múzeumokban használhatók fel. Az értékes ajándékokat azok a diákok kapták, akik a legjobb teljesítménnyel zárták az évet.

Az idei tanév az iskolákban nem a korábban megszokottak szerint zajlott. Csupán március közepéig lehettek a diákok a tantermekben, az iskolapadokban. A távoktatás kihívás elé állította nem csak a tanulókat és a pedagógusokat, de a szülőket is. A belépők kiosztása egy kis figyelmesség azok felé a családok felé, akik a nehéz helyzet ellenére helyt álltak és a tanulók a legjobb eredményt hozták ki az év végére.

A Belvárosi Múzeumok tulajdonosát Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke kereste meg az ötlettel, aki azonnal igent mondott a felkérésre. "Nem is okozott Tibor meglepetést; tudtuk, hogy ő mecénás. Már nagyon sokszor komoly összegekkel is támogatta a keszthelyi iskolákat, és most is azonnal igent mondott. Felmértük a tíz iskolában az igényeket, és az általános és középiskolákban a tanévzáró ünnepségeken és a ballagásokon több, mint száz darab családi belépőt fogunk kiosztani a legjobb teljesítményt nyújtó gyerekeknek" - nyilatkozta az elnök.

Turi Török Tibor, a Belvárosi Múzeumok tulajdonosa örömmel adta át a több százezer forintot érő ajándékot. Azóta a diákok ezeket már át is vették az iskolákban. A családi belépők öt múzeumban, a Baba, Csiga, Játék, Nosztalgia múzeumokban és a Történelmi Panoptikumban használhatók fel. Az adománynak köszönhetően immár nem csak a szülők vihetik múzeumba a gyermekeiket, hanem fordítva. A múzeum tulajdonosa a tudatosság fejlődését tartja szem előtt.

Turi Török Tibor így látja: "(Az) ifjúságnak a hazafiság irányába, vagy a kultúra irányába való tendálása és magának a nemzettudatnak az ápolása a feltett célom. Hogy a bizottsági elnök úr megkeresett, Csótár András ezzel, nyitott ajtót döngetett, mert én nagyon jó szívvel várom a több száz diákot. Nézzék meg az öltözködéskultúrát, a népi építészetet, nézzék meg a 14000 játékot, amit felvonultattunk a Játékmúzeumban, örvendjenek a Nosztalgia Múzeumnak és a Panoptikumnak is."

A száznégy darab családi belépőt a legjobb kulturális, sport és tanulmányi munkát végző tanulók kaphatták meg.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2019. aug. 15. csütörtök 16:40 | Keszthely
A keszthelyi lakosok személyi igazolvány és lakcímkártya felmutatásával használhatják.
| 2019. jún. 27. csütörtök 17:10 | Keszthely, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy
A helyi bérletek árai nem változtak, a napijegyek minimálisan drágultak.
| 2014. máj. 31. szombat 18:47 | Keszthely
Keszthelyen egyik strandon sem változnak a belépők árai az idei szezonban.
| 2024. jún. 24. hétfő 19:15 | Keszthely
A múzeumoké volt a főszerep szombaton
| 2024. máj. 22. szerda 19:15 | Keszthely
Előadásokkal és könyvbemutatóval és pálinka kóstolóval ünnepelte a Balatoni Múzeum a múzeumok világnapját
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.