+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Felkészült a nyárra Balatongyörök
2023. május 30. kedd 14:57 - Balatongyörök
Felkészült a nyárra Balatongyörök
Pünkösdkor hagyományosan megnyitották a balatongyöröki szezont. A községben bizakodóak, a Balaton vízállása megfelelő és a tervezett fejlesztések is elkészültek, már csak jó időjárásra van szükség. A hétvégén átadták a Balatongyörökért-díjakat is.

A virágos felével felfelé landolt a koszorú a Balatonban– ez a helyiek szerint azt jelenti, hogy jó szezonja lesz Balatongyöröknek.

Kautzky Armand tolmácsolta Takáts Gyula Balatonról szóló versét. Az időjárás mellett a magyar tenger határozza meg, milyen lesz a nyári szezon.  Utóbbira nincs panasz Balatongyörökön. A 117 centiméteres vízszint arra ad bizakodást, hogy a nyári kánikulákban sem fogy el a víz. Nyáron többszörösére nő a község népessége.

Biró Róbert polgármester: „Ez az 1500 fős állandó lakosság nyáron nagyjából 5000 főre duzzad fel, tehát egy kisváros nagyságú településsé növünk fel nyáron. A programjaink és a rendezvényeink is ehhez zárkóznak fel, hiszen a pünkösddel elkezdődtek a nagy rendezvényeink, folyamatosan, egész nyáron borfesztiválok, kiállítás megnyitók, kisebb koncertek fogadják az ide érkezőket és biztosítjuk az ő szórakozásukat.”

Balatongyörök felkészült a nyárra. A tervezett beruházásokat időben elkészítették, a vendéglátóegységek és a strand is kinyitott. A településvezetés bízik a jó időben és hogy lesz elég költőpénze az embereknek, hogy el tudjanak jönni a Balatonra. 

Balatongyörökért-díjjal ismerték el a településért és a Balatonért végzett munkáját Vetőné Zeke Erzsébetnek. A Nők a Balatonért Egyesület helyi vezetője a magyar tenger természeti és kulturális értékeinek megőrzéséért fáradozik.

„Itt születtem Keszthelyen, a Balaton partján. Egész kicsi korom óta a Balaton volt a mindenem, abban fürödtem, horgásztam, vitorláztam, mindent csináltam. Később vigyáztam rá és azóta is mindenkit arra biztatok, hogy vigyázzon rá, mert úgy érzem, hogy nincs egészen jó állapotban és egy kicsit veszélyben is van, mindenképpen kell rá vigyázni, szeretni és megőrizni” - nyilatkozta a díjazott. 

Szintén Balatongyörökért-díjat kapott Deák Ákos korábbi plébános, aki 2004-től egészen 2022-es nyugdíjazásáig szolgálta Balatongyörököt, Vonyarcvashegyet és Gyenesdiást. Ákos atya az ünnepségen nem tudott jelen lenni, az elismerést később veszi át.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus