Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Húsz esztendős a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület
2023. máj. 29. hétfő | Gyenesdiás
Húsz esztendős a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület
Húsz esztendős a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület. A fennállás jubileuma alkalmából a községházán emlékeztek meg a szálláskiadókat és szolgáltatókat tömörítő, az érdeküket védő civil szervezetről. Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.

Főzőversennyel, vidám családi programmal köszöntik a tavaszt a településen minden évben. A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület is kiveszi a részét a szervezésből és tagjai is aktívak a programon. Több olyan helyi rendezvény is van Gyenesdiáson, amit az egyesület neve fémjelez.

Az egyesület elsődleges célja a turizmus összefogása Gyenesdiáson, egyben a tagság információkkal való ellátása. Szállásfoglaló portált is üzemeltetnek, ami nagy segítség a helyi kiadóknak.

"Van egy szállásfoglaló portál, ami nagyon nagy segítség nekünk, azon keresztül találnak meg, legalábbis énnekem a nagy része a vendégeimnek azon keresztül érkezett. Ugye arról nem is beszélve, hogy rengeteg programot szerveznek, amit ugye egyenként egy-egy tag nem tudna a vendégeinek prezentálni. De így, hogy ők összefogják a falunak az animációját gyakorlatilag, és ezt mi tudjuk továbbítani és kínálni a vendégeknek, az nagyon nagy előny" - nyilatkozta László Judit apartmanház tulajdonos. 

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület elnöke, Somogyi Zoltán a jubileumi rendezvényen az elmúlt húsz év munkáját méltatta. Ő már öt éve vezeti a civil szervezetet. Elmondta: hasonló kezdeményezés kevés van az országban. Általában nehéz fenntartani a kezdeti elképzelést, a folyamatos működést.

Somogyi Zoltán, az egyesület elnöke: "Mi közösen az önkormányzattal életben tudtuk tartani magunkat. Szerintem ez a siker része, tehát ettől lett jó ez az egyesület. Az elvégzett munka, azt meg szerintem nem nekem kell jellemezni, vagy nem nekem kell minősíteni, azt a vendégek minősítik. De azt gondolom, hogy - azért járom az országot, turizmusban, vendéglátásban érdekelt vagyok - sok helyen néznek ránk, hála Istennek, és sok helyen tartanak bennünket példaként."

Gyenesdiás számára a tartalmas kulturális és szórakoztató programok szervezése mellett fontos az, hogy a turizmust egy kézben tartja a civil szervezet. Az egyesület létrehozásával Gyenesdiás turizmusirányítása Magyarországon egyedülállóvá vált, a Turisztikai Desztináció Menedzsment rendszer kiépítésében az országban élen járt.

"Húsz évvel ezelőtt, 2003-ban elindult egy folyamat, amelyben talán a civil szektor, a vállalkozói szektor és az önkormányzati szektor megtalálta azt az összhangot, amely 20 éve tart. Talán kibontott egy olyan folyamatot a minőségi turizmusirányítás terén, amely viszi előre a települést. Nagyon sok olyan kedvezménykártyákat, családbarát védjegyeket, turisztikai minőségi rendezvényeket hordoz magával, amire nagyon büszke a település, nagyon büszkék a tagjai az egyesületnek" - mondta Gál Lajos polgármester. 

A szállásadókat, szolgáltatásokat, programokat és vendéglátósokat tömörítő egyesület taglétszáma - csakúgy, mint a kezdetekkor - napjainkban is száz feletti.

Tüskés Balázs - Keszthelyi TV

| 2018. máj. 14. hétfő 15:22 | Gyenesdiás
15. születésnapját ünnepelte a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület.
| 2024. jún. 14. péntek 19:15 | Keszthely
Gálaműsorral ünnepelték meg a jubileumot.
| 2024. máj. 28. kedd 19:15 | Keszthely
A jubileum alkalmából tárlaton mutatták be az elmúlt 25 év történéseit.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Balatongyörök
25 éves jubileumát ünnepli a Balatongyöröki Rendőrőrs.
| 2024. már. 22. péntek 19:15 | Keszthely
Ünnepi délután keretében emlékeztek vissza a tagok az elmúlt negyven és eseményeire.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:15
Balatoni Mozaik
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
10:45
Balasport 2023
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.