+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Húsz esztendős a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület
2023. május 29. hétfő 12:12 - Gyenesdiás
Húsz esztendős a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület
Húsz esztendős a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület. A fennállás jubileuma alkalmából a községházán emlékeztek meg a szálláskiadókat és szolgáltatókat tömörítő, az érdeküket védő civil szervezetről. Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.

Főzőversennyel, vidám családi programmal köszöntik a tavaszt a településen minden évben. A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület is kiveszi a részét a szervezésből és tagjai is aktívak a programon. Több olyan helyi rendezvény is van Gyenesdiáson, amit az egyesület neve fémjelez.

Az egyesület elsődleges célja a turizmus összefogása Gyenesdiáson, egyben a tagság információkkal való ellátása. Szállásfoglaló portált is üzemeltetnek, ami nagy segítség a helyi kiadóknak.

"Van egy szállásfoglaló portál, ami nagyon nagy segítség nekünk, azon keresztül találnak meg, legalábbis énnekem a nagy része a vendégeimnek azon keresztül érkezett. Ugye arról nem is beszélve, hogy rengeteg programot szerveznek, amit ugye egyenként egy-egy tag nem tudna a vendégeinek prezentálni. De így, hogy ők összefogják a falunak az animációját gyakorlatilag, és ezt mi tudjuk továbbítani és kínálni a vendégeknek, az nagyon nagy előny" - nyilatkozta László Judit apartmanház tulajdonos. 

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület elnöke, Somogyi Zoltán a jubileumi rendezvényen az elmúlt húsz év munkáját méltatta. Ő már öt éve vezeti a civil szervezetet. Elmondta: hasonló kezdeményezés kevés van az országban. Általában nehéz fenntartani a kezdeti elképzelést, a folyamatos működést.

Somogyi Zoltán, az egyesület elnöke: "Mi közösen az önkormányzattal életben tudtuk tartani magunkat. Szerintem ez a siker része, tehát ettől lett jó ez az egyesület. Az elvégzett munka, azt meg szerintem nem nekem kell jellemezni, vagy nem nekem kell minősíteni, azt a vendégek minősítik. De azt gondolom, hogy - azért járom az országot, turizmusban, vendéglátásban érdekelt vagyok - sok helyen néznek ránk, hála Istennek, és sok helyen tartanak bennünket példaként."

Gyenesdiás számára a tartalmas kulturális és szórakoztató programok szervezése mellett fontos az, hogy a turizmust egy kézben tartja a civil szervezet. Az egyesület létrehozásával Gyenesdiás turizmusirányítása Magyarországon egyedülállóvá vált, a Turisztikai Desztináció Menedzsment rendszer kiépítésében az országban élen járt.

"Húsz évvel ezelőtt, 2003-ban elindult egy folyamat, amelyben talán a civil szektor, a vállalkozói szektor és az önkormányzati szektor megtalálta azt az összhangot, amely 20 éve tart. Talán kibontott egy olyan folyamatot a minőségi turizmusirányítás terén, amely viszi előre a települést. Nagyon sok olyan kedvezménykártyákat, családbarát védjegyeket, turisztikai minőségi rendezvényeket hordoz magával, amire nagyon büszke a település, nagyon büszkék a tagjai az egyesületnek" - mondta Gál Lajos polgármester. 

A szállásadókat, szolgáltatásokat, programokat és vendéglátósokat tömörítő egyesület taglétszáma - csakúgy, mint a kezdetekkor - napjainkban is száz feletti.

Tüskés Balázs - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus