+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Húsz esztendős a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület
2023. május 29. hétfő 12:12 - Gyenesdiás
Húsz esztendős a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület
Húsz esztendős a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület. A fennállás jubileuma alkalmából a községházán emlékeztek meg a szálláskiadókat és szolgáltatókat tömörítő, az érdeküket védő civil szervezetről. Napjainkban több, mint száz tagot számlál az egyesület.

Főzőversennyel, vidám családi programmal köszöntik a tavaszt a településen minden évben. A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület is kiveszi a részét a szervezésből és tagjai is aktívak a programon. Több olyan helyi rendezvény is van Gyenesdiáson, amit az egyesület neve fémjelez.

Az egyesület elsődleges célja a turizmus összefogása Gyenesdiáson, egyben a tagság információkkal való ellátása. Szállásfoglaló portált is üzemeltetnek, ami nagy segítség a helyi kiadóknak.

"Van egy szállásfoglaló portál, ami nagyon nagy segítség nekünk, azon keresztül találnak meg, legalábbis énnekem a nagy része a vendégeimnek azon keresztül érkezett. Ugye arról nem is beszélve, hogy rengeteg programot szerveznek, amit ugye egyenként egy-egy tag nem tudna a vendégeinek prezentálni. De így, hogy ők összefogják a falunak az animációját gyakorlatilag, és ezt mi tudjuk továbbítani és kínálni a vendégeknek, az nagyon nagy előny" - nyilatkozta László Judit apartmanház tulajdonos. 

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület elnöke, Somogyi Zoltán a jubileumi rendezvényen az elmúlt húsz év munkáját méltatta. Ő már öt éve vezeti a civil szervezetet. Elmondta: hasonló kezdeményezés kevés van az országban. Általában nehéz fenntartani a kezdeti elképzelést, a folyamatos működést.

Somogyi Zoltán, az egyesület elnöke: "Mi közösen az önkormányzattal életben tudtuk tartani magunkat. Szerintem ez a siker része, tehát ettől lett jó ez az egyesület. Az elvégzett munka, azt meg szerintem nem nekem kell jellemezni, vagy nem nekem kell minősíteni, azt a vendégek minősítik. De azt gondolom, hogy - azért járom az országot, turizmusban, vendéglátásban érdekelt vagyok - sok helyen néznek ránk, hála Istennek, és sok helyen tartanak bennünket példaként."

Gyenesdiás számára a tartalmas kulturális és szórakoztató programok szervezése mellett fontos az, hogy a turizmust egy kézben tartja a civil szervezet. Az egyesület létrehozásával Gyenesdiás turizmusirányítása Magyarországon egyedülállóvá vált, a Turisztikai Desztináció Menedzsment rendszer kiépítésében az országban élen járt.

"Húsz évvel ezelőtt, 2003-ban elindult egy folyamat, amelyben talán a civil szektor, a vállalkozói szektor és az önkormányzati szektor megtalálta azt az összhangot, amely 20 éve tart. Talán kibontott egy olyan folyamatot a minőségi turizmusirányítás terén, amely viszi előre a települést. Nagyon sok olyan kedvezménykártyákat, családbarát védjegyeket, turisztikai minőségi rendezvényeket hordoz magával, amire nagyon büszke a település, nagyon büszkék a tagjai az egyesületnek" - mondta Gál Lajos polgármester. 

A szállásadókat, szolgáltatásokat, programokat és vendéglátósokat tömörítő egyesület taglétszáma - csakúgy, mint a kezdetekkor - napjainkban is száz feletti.

Tüskés Balázs - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
 
Vonyarcvashegyre érkezett a Wood Wide Web vándorkiállítás.
 
Keszthelyen 75 km/órás volt a legerősebb a széllökés vasárnap.
 
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
 
Castelli Árpád vasútépítő mérnök nyaralójára, valamint a becehegyi vasútállomás épületére került egy.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus