+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Első jótékonysági palacsinta fesztivál Vonyarcvashegyen
2023. május 2. kedd 18:32 - Vonyarcvashegy
Első jótékonysági palacsinta fesztivál Vonyarcvashegyen
Először rendeztek Vonyarcvashegyen jótékonysági palacsinta fesztivált. A program ötlete ugyan a település polgármesterétől származik, ő mégis csapatmunkaként tekint rá. Több, mint háromezer palacsinta fogyott el.

Óriási érdeklődés mellett zajlott az első vonyarcvashegyi jótékonysági palacsinta fesztivál. Összesen nyolc csapat sütötte a különféle ízesítésű palacsintákat. Sós és édes verziókat is készítettek. Az érdeklődők nagy száma miatt megállás nélkül folyt a munka. Csák Gábor párjával kóstolta a palacsintát: "Nagyon finom a palacsinta, igen, köszönjük szépen. Közben harapok egyet, ha már átjöttünk Gyenesből, mert hallottuk, hogy van itt ez a jó kis finom palacsinta fesztivál, és tényleg jó palacsintát adnak. Úgyhogy szerintem megyünk is és megkóstoljuk a többit is."

A rendezvény bevételéből befogadó játszótér játékelemeket szeretnének vásárolni. Itt fogyatékosság nélkül és fogyatékossággal élő gyerekek együtt játszhatnak majd. “Nagyon büszkék vagyunk az egyesületeinkre, a helyi értékeinkre, és erre tettük a legnagyobb hangsúlyt” - így látja Vonyarcvashegy polgármestere, Pali Róbert. Így folytatta: "Azon gondolkodtam már nagyon régóta, hogy mi az a gasztronómiai étel, amivel családokat tudunk megfogni, családokkal tudunk kedveskedni, és a palacsinta az, amit gyerekek, felnőttek egyaránt nagyon szeretnek, és így esett a választásunk."

Az első “Csintalan palacsinta” címet viselő rendezvényt hagyományteremtő szándékkal gondolták ki. Az ötlet mellé többen is odaálltak, mint például az Imre Sándor Szeretetszínház. Az igazgató, Bartokos Tamás elmondta: "Amikor a polgármester úr megkeresett minket ezzel az ötlettel, hogy lesz a Csintalan Palacsinta Fesztivál, akkor mi rögtön mellé álltunk, hiszen van nekünk egy óriási, nagyon jó kis mesedarabunk, a "Palacsintás király" története. Azt gondoltuk, hogy e köré lehet építeni, és mindenképp megfogalmaztuk azt, hogy mindenképp jótékony célú legyen."

A Lámpás ‘92 Alapítvány is a jótékonysági akció mellé állt. A rendezvényre a jószolgálati nagykövetük, Rákóczi Ferenc műsorvezető is ellátogatott. Így fogalmazott: "Ők ugye fogyatékossággal élő emberekkel élik együtt az életüket, és fantasztikus tárgyakat csinálnak. Én meg mondtam, hogy én nagyon szeretem őket, eljövök. Aztán: nagyon szeretem a palacsintát. Egy kicsit a sósat jobban, mint az édeset, és itt embertelen mennyiségű jó palacsinta van, és ahol jó palacsinta van, ott vannak jó emberek. Úgyhogy itt a helyem."

A családias rendezvény nem csak a gyerekek és a felnőttek által kedvelt palacsintáról szólt. A színpadon folyamatosan zajlottak a különféle szórakoztató programok; de az ugrálóvár, a fűben elhelyezett játékelemek is az együttlétet igyekeztek kiszolgálni.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Bővül a színház fogadótere, a tervek között szerepel egy piaci kéregparkoló és vásárcsarnok kialakítása.
 
Novák Ferencet és Vértesaljai Lászlót is polgármesterjelöltnek javasolják.
 
Az Alkotmánybíróság elnöke egyedüli jelölt volt a tisztségre.
 
Szabás-varrás workshop kezdődött a keszthelyi Népművészeti Alkotóházban
 
Az elmúlt évek inflációja, illetve az ingatlanok értékemelkedése indokolta a döntést.
 
A jelenlegi polgármester közösségi oldalán köszönte meg a keszthelyi Fidesz csoport támogatását.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus