+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Várják a leendő óvodásokat
2023. április 11. kedd 16:54 - Keszthely
Várják a leendő óvodásokat
Nyílt napot tartanak a héten az Életfa Óvoda tagóvodái. A szülők betekinthetnek az intézmények mindennapjaiba, megismerhetik az épületet, a csoportokat és a pedagógiai programot is. Az óvodai beiratkozás május 8-án lesz, így ez az alkalom jelentősen megkönnyíti a szülők döntését.

A legtöbb gyerek gyorsan feloldódott a csoportokban, együtt játszottak az óvodásokkal. A nyílt nap kifejezetten fontos a szülőknek, mert így képet kaphatnak az intézmények működéséről, megnézhetik a csoportszobákat és számos kérdésre választ kaphatnak. Ugyanakkor fontos az is, hogy a gyerekek is megismerjék a pedagógusokat.

„Minden lehetőségre kíváncsiak vagyunk. Szeretnénk megnézni, hogy hova kerül a kisfiunk, milyen környezetbe. Hányan vannak egy óvodában, milyen az óvoda felszereltsége, milyen szokások vannak, milyen foglalkozások, milyen tanítások.” - mondta egy anyuka, Horváthné Fehérvári Veronika.

A szülők bejárhatták az egész óvodát, megismerkedhettek az óvónénikkel és a dadusokkal is. Vannak olyanok, akiknek nagyobb gyerekük jár már az intézménybe, de ők is találkozhattak újdonságokkal. Az édesanyáknak és az édesapáknak fontos, hogy a lehető legjobb helyre kerüljön a gyerekük, ezért az óvodaválasztásnál sok szempontot figyelembe vesznek.

„Nekem elsősorban a kislányomnak, hogy milyen a benyomása. Jól érzi-e magát, hogy fel tud-e oldódni az adott helyen. Illetve, hogy milyen az atmoszféra. Igazából már próbáltam tájékozódni közösségi felületeken, illetve ismerősöktől, és Keszthelye mindenki minden óvodáról pozitívat mond, úgyhogy nem lesz egyszerű a választás úgy hiszem.” - tette hozzá egy másik anyuka, Fölföldi Noémi.

Az Életfa Óvoda tagovódáiba összesen csaknem 500 gyerek jár. Az intézmény kiemelten fontosnak tartja a széleskörű óvodai nevelést és a szülőkkel való kapcsolattartást. Ezért szervezik meg a nyílt napokat is, hogy a május 8-i beiratkozás előtt megkönnyítsék a döntést. Az érdeklődők a hét folyamán az összes tagintézményt végigjárhatják.

„Tudjuk, hogy a családok számára lényeges, hogy tudják, milyen körülmények közé kerülnek majd a gyermekeik. Milyen szakmai közeg, milyen pedagógiai klíma fogadja majd a gyermekeiket. Ezért minden tagóvodánkban tartunk egy-egy nyílt napot, amikor a szülők betekintést nyerhetnek. Megismerkedhetnek az óvoda épületével, az udvarával, megismerkedhetnek gyermekekkel, az ott dolgozó pedagógusokkal, pedagógiai asszisztensekkel, dajka nénikkel. így egy kicsit már betekintést nyerhetnek abba, hogy milyen pedagógiai klíma, milyen közeg fogadja majd a gyermekeiket.” - tájékoztatott Demeter Győzőné, az Életfa Óvoda vezetője.

Szerdán 16 órától a Sopron utcai óvodában, csütörtökön fél 5-től pedig a Gagarin utcai intézményben lesz nyílt nap. Pénteken a Vörösmarty utcai oviba várják a szülőket, jövő héten hétfőn pedig a Tapolcai úti óvoda mindennapjaiba lehet belesni.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
 
A szavazáshoz csak e-mail címre van szükség.
 
Olvasásra sarkall az Állatvédelmi Oktatásért Alapítvány kihívása.
 
A sportegyesület hívására húsz e-sportot kedvelő fiatal mérette meg magát a viadalon.
 
A Kis-Balaton nádasa a vízszűrő szerep mellett több élőlény fészkelő- vagy pihenőhelye.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus