Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Zalakaroson tanácskozott a Magyar Fürdőszövetség
2023. már. 16. csütörtök | Zalakaros
Zalakaroson tanácskozott a Magyar Fürdőszövetség
Zalakaroson tartotta elnökségi ülését a Magyar Fürdőszövetség. A tanácskozáson egyebek mellett megválasztották az új szakbizottságok tagjait. Az elnökség a fürdőváros meghívására érkezett a településre. A szövetség azon is dolgozik, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben segítséget nyújtson a fürdőknek.

A Zalakarosi Fürdő nem csak itthon, hanem Európa-szerte nagy népszerűségnek örvend. A nyári időszakban jellemzően teltházzal üzemelnek, de a benti medencéket is nagyon sokan választják minden évszakban. A komplexum jó évet zárt 2022-ben, és az idei év látogatószáma is bizakodásra ad okot.

„A tavalyi évet azt gondolom, hogy a mindennapi, meg az egész nehézségekre vonatkozóan elmondhatjuk, hogy viszonylag sikeresen zártuk. Felülmúltuk az előzetes terveinkhez képest a vendéglétszámot is, és nyilván az árbevételt is. Az idei év nagyon jól indult, az első két hónap nagyon szép számokat hozott. Bízunk abban, hogy az elkövetkezendő időszakban is nagyon sokan fogják felkeresni a fürdőnket.” - mondta Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója.

A Magyar Fürdőszövetség zalakarosi elnökségi ülésén olyan bizottságokat állítottak fel, amelyek a későbbiekben szakmai munkát tudnak végezni. Az ágazatot nem kímélte a pandémia, és az energiaválsággal is meg kell küzdeniük. Ebben is igyekszik segítséget nyújtani a szövetség. 

„Üdvözöljük és támogatjuk a kormányzati intézkedéseknek azt a körét, ami a turizmus ágazatot érintette, ugyanakkor ebből gyakorlatilag egy elem sem érintette közvetlenül a fürdőket. Így azon dolgozunk, hogy a jövőben, a kormányzattal konstruktívan együttműködve megtaláljuk azokat a lehetséges kapcsolódási pontokat, amin keresztül a közeljövő, illetve a jövőbeni fürdők, illetve a fürdők működésének a helyzetét jelentősen lehetne javítani.” - tájékoztatott Kántás Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség elnöke.

Zalakaros életének mozgatórugója a fürdő. A város vezetése számos alkalommal hangsúlyozta, hogy a település fejlesztése nem képzelhető el a gyógyfürdő megléte és működése nélkül. Ezért is üdvözölték a Magyar Fürdőszövetségnek azt a döntését, hogy Zalakaroson tartja meg elnökségi ülését.

„Úgy gondolom, hogy figyelnek Zalakarosra, hiszen azért meghatározó fürdője vagyunk az országnak, és így elismerik azt az erőfeszítést, amit tettünk az elmúlt években, Zalakaros eredményeinek az elismerése. Ehhez hozzátartozik az, hogy a fürdőnk vezérigazgatója alelnök a Fürdőszövetségben. Egyébként meg tagjai vagyunk a Fürdővárosok Szövetségének is, a városunk. Úgy gondolom az együttműködés, a szakmai tapasztalatoknak a kicserélése rendkívül fontos.” - tette hozzá Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere.

Az elnökségi ülésen szó esett a magas szintű humánerőforrás megteremtésének lehetőségeiről, képzésekről és a gyógyászati részleget üzemeltető fürdők támogatásáról is.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. máj. 25. csütörtök 16:11 | Keszthely
A grémium beszámolókat hallgatott meg és több pénzügyi döntést is hozott.
| 2023. már. 30. csütörtök 18:33 | Keszthely
A márciusi soros ülésen a Fenyves allé beépíthetősége volt a legfőbb kérdés.
| 2022. szep. 29. csütörtök 17:08 | Keszthely
Szociális és közlekedési kérdésekről, valamint a Goldmark és a könyvtár összevonásáról is döntöttek.
| 2020. okt. 30. péntek 15:36 | Keszthely
Szó esett az adórendelet módosításárólés a Veszprém Európa Kulturális Fővárosa programról is.
| 2020. szep. 25. péntek 17:13 | Keszthely
Keszthely polgármestere a költségvetés helyzetét és az ingatlankoncepciót fejtette ki bővebben.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
10:45
Balasport 2023
11:15
Sporttárs
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.