+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Zalakaroson tanácskozott a Magyar Fürdőszövetség
2023. március 16. csütörtök 18:05 - Zalakaros
Zalakaroson tanácskozott a Magyar Fürdőszövetség
Zalakaroson tartotta elnökségi ülését a Magyar Fürdőszövetség. A tanácskozáson egyebek mellett megválasztották az új szakbizottságok tagjait. Az elnökség a fürdőváros meghívására érkezett a településre. A szövetség azon is dolgozik, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben segítséget nyújtson a fürdőknek.

A Zalakarosi Fürdő nem csak itthon, hanem Európa-szerte nagy népszerűségnek örvend. A nyári időszakban jellemzően teltházzal üzemelnek, de a benti medencéket is nagyon sokan választják minden évszakban. A komplexum jó évet zárt 2022-ben, és az idei év látogatószáma is bizakodásra ad okot.

„A tavalyi évet azt gondolom, hogy a mindennapi, meg az egész nehézségekre vonatkozóan elmondhatjuk, hogy viszonylag sikeresen zártuk. Felülmúltuk az előzetes terveinkhez képest a vendéglétszámot is, és nyilván az árbevételt is. Az idei év nagyon jól indult, az első két hónap nagyon szép számokat hozott. Bízunk abban, hogy az elkövetkezendő időszakban is nagyon sokan fogják felkeresni a fürdőnket.” - mondta Végh Andor, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója.

A Magyar Fürdőszövetség zalakarosi elnökségi ülésén olyan bizottságokat állítottak fel, amelyek a későbbiekben szakmai munkát tudnak végezni. Az ágazatot nem kímélte a pandémia, és az energiaválsággal is meg kell küzdeniük. Ebben is igyekszik segítséget nyújtani a szövetség. 

„Üdvözöljük és támogatjuk a kormányzati intézkedéseknek azt a körét, ami a turizmus ágazatot érintette, ugyanakkor ebből gyakorlatilag egy elem sem érintette közvetlenül a fürdőket. Így azon dolgozunk, hogy a jövőben, a kormányzattal konstruktívan együttműködve megtaláljuk azokat a lehetséges kapcsolódási pontokat, amin keresztül a közeljövő, illetve a jövőbeni fürdők, illetve a fürdők működésének a helyzetét jelentősen lehetne javítani.” - tájékoztatott Kántás Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség elnöke.

Zalakaros életének mozgatórugója a fürdő. A város vezetése számos alkalommal hangsúlyozta, hogy a település fejlesztése nem képzelhető el a gyógyfürdő megléte és működése nélkül. Ezért is üdvözölték a Magyar Fürdőszövetségnek azt a döntését, hogy Zalakaroson tartja meg elnökségi ülését.

„Úgy gondolom, hogy figyelnek Zalakarosra, hiszen azért meghatározó fürdője vagyunk az országnak, és így elismerik azt az erőfeszítést, amit tettünk az elmúlt években, Zalakaros eredményeinek az elismerése. Ehhez hozzátartozik az, hogy a fürdőnk vezérigazgatója alelnök a Fürdőszövetségben. Egyébként meg tagjai vagyunk a Fürdővárosok Szövetségének is, a városunk. Úgy gondolom az együttműködés, a szakmai tapasztalatoknak a kicserélése rendkívül fontos.” - tette hozzá Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere.

Az elnökségi ülésen szó esett a magas szintű humánerőforrás megteremtésének lehetőségeiről, képzésekről és a gyógyászati részleget üzemeltető fürdők támogatásáról is.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Georgikon Campuson régi hagyománya van a regattának, ezt a sportágat szívesen választják a hallgatók.
 
A változékony időjárás miatt elszaporodtak a rágcsálók.
 
A mozgás fontosságára, és az aktív életmód lehetőségeire hívta fel a figyelmet a nyugdíjas klub.
 
Egy különleges világkörüli utazásról mesélt Szita Gábor a Világjáró Klub közönségének.
 
A Fejér György Városi Könyvtár közösségi terének elnevezésére várják az ötleteket.
 
20 kg-os példányt csaltak horogvégre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus