Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Ülésezett a képviselőtestület
2023. máj. 25. csütörtök | Keszthely
Ülésezett a képviselőtestület
Megtartotta májusi soros ülését Keszthely képviselőtestülete. A grémium meghallgatta az önkormányzati cégek, valamint a rendőrség és a katasztrófavédelem beszámolóit. Emellett döntöttek arról, hogy elektromos rollerbérlési lehetőséget biztosítanak a városban. A testület 26 nyílt és két zárt ügyet tárgyalt.

A tavalyi évi tevékenységükről számoltak be a szervezetek a város vezetői előtt. A rendőrség felszólalásából kiderült, hogy az elmúlt időszakban tovább javult a közbiztonság Keszthelyen. Nem csak a nyáron, hanem az év többi hónapjában is jelentős fejlődést tudott felmutatni a Keszthelyi Rendőrkapitányság. Elhangzott, jó volt az együttműködés a rendvédelmi szervek és az önkormányzat között, hiszen a közterület-figyelő kamerák nagyban segítették az egyenruhások munkáját.

„A 2022-es évben a város gyakorlatilag a béke szigete volt, de ezt a jelzőt, ezt az értékelést nyugodt szívvel kijelenthetem a további illetékességi területünkre is.” - mondta Dr. Andor László, a Keszthelyi Rendőrkapitányság  vezetője.

A beszámolók mellett fejlesztések is napirendre kerültek a testületi ülésen. A grémium módosította a közterület használatának szabályozásáról szóló rendeletet. Erre azért volt szükség, mert tovább szeretnék bővíteni a keszthelyi közösségi közlekedést. Ennek megfelelően a jövőben elektromos rollerek állnak forgalomba, amelyek nem csak a városlakókat, hanem az ide érkező turistákat is segítik majd. A járművek előre meghatározott sebességgel, a sétálóutcán 10km/h-val, a város többi részén 25 km/h-val haladhatnak.

„Egy bérelhető rendszert fognak kialakítani, egy nemzetközi referenciával rendelkező cég fog ilyet kialakítani. Ez az önkormányzatnak nem kerül pénzbe, itt mi tulajdonképpen csak a helyet biztosítjuk néhány helyen, ez kijelölésre vár. Nagyon fontos, hogy ezeket a rollereket olyan feltétellel engedtük, hogy ez egy olyan rendszer, ahol nem lehet a rollert elhagyni. Tehát csak ott tehetik le, ahol ki van jelölve a helye, és a sebességük is korlátozható lesz.” - tájékoztatott Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

Emellett összeget csoportosítottak át a Balatoni Bringakörút tervezésére. Manninger Jenő elmondta, a tényleges munkát az Építési Minisztérium végzi majd el, de az önkormányzatnak kell a tervmódosítást elkészítenie. A grémium 5 millió forinttal támogatja a Csány-Szendrey iskola új játszóterének megépítését. Pénzt biztosítanak az uszoda egy hónapos nyári nyitva tartásához az egyesületek sportolóinak versenyfelkészítése miatt.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Keszthely
Az első félév utolsó soros ülését tartotta ma a keszthelyi képviselő-testület.
| 2024. már. 28. csütörtök 19:15 | Keszthely
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
| 2024. feb. 29. csütörtök 17:15 | Keszthely
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
| 2023. dec. 14. csütörtök 17:23 | Keszthely
Az esztendő utolsó soros ülésén arról határoztak, hogy inflációkövető dotációval segítik a praxisokat.
| 2023. máj. 4. csütörtök 16:16 | Keszthely
A képviselők egyhangúlag, hét igen szavazattal fogadták el az előterjesztést.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.