Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A nyári szünet után először ülésezett a testület
2022. szep. 29. csütörtök | Keszthely
A nyári szünet után először ülésezett a testület
A Goldmark Károly Művelődési Központ és a Fejér György Városi Könyvtár összevonásáról, forgalmi rend változásokról és szociális kérdésekről is döntött a testület. A városvezetők a nyári szünet után először ültek össze soros ülésre, ahol 16 napirendi pontot tárgyaltak.

Keszthely képviselőtestülete döntött a művelődési központ és a könyvtár összevonásáról. A határozatot szakértői vélemény alapján hozták meg, jelenleg a minisztériumi döntésre várnak. Az integráció után egyszerűbbé válnak a szervezési feladatok, a dolgozói létszám azonban nem csökken, a könyvtár lényegében ugyanúgy működik tovább. A fúzió várhatóan január 1-től valósul meg.    

„Ha összejön ez az integráció, a legfontosabb kérdés az lesz, hogy milyen elvárásai vannak az alapvető törvényi feladatokon kívül a városnak, tehát milyen olyan további feladatokat szeretne ezzel az integrált intézménnyel ellátni, és ehhez milyen forrásokat – legyen az anyagi, legyen az humán erőforrás – tud rendelni. Innentől fogva szerintem komolyabb akadálya ennek az integrációnak nincsen.” - mondta Osvald Bálint, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatóhelyettese.

.: Lakossági kezdeményezésre a város több pontján forgalmi rend változás lesz. A Vaszary utcában megszűnik a jobbkéz szabály, így átláthatóbb lesz a közlekedés. Egyirányú lesz a Rákóczi utca egy szakasza a Petőfi utcáig. A jövőben csak a Kazinczy utca irányából lehet majd a Petőfi utca irányába közlekedni. A Római utcában megszűnnek a fekvőrendőrök, ugyanakkor forgalomlassító bordákat telepítenek a Madách utcába. A testület szociális ügyekről is döntött.          

„A rászorultsági határokat emeltük fel mintegy 50%-kal, hogy akiknek emelkedett a nyugdíja, azok is benne maradjanak azok körében, akik lakhatási, temetési vagy egyéb támogatásért fordulhatnak az önkormányzathoz. nagyon fontos volt még az önkormányzati lakásoknak a felújítása. A költségvetésben megteremtettük a lehetőséget, hogy újabb 6 lakásnak a felújítása – mert ez gazdaságosabb, tehát a meglévő rossz lakásokat felújítjuk ahhoz, hogy megfelelő körülmények között tudjuk bérbe adni majd a rászorulóknak.” - tájékoztatott Manninger Jenő, Keszthely polgármestere.

Keszthely polgármestere elmondta, korábban két lakást átadtak, ezek pályázati forrásból valósultak meg. Az újabb, többségében a belvárosban lévő lakásokat azonban az önkormányzat önerőből újítja fel.

Polgármesteri javaslatra átnevezik a Sörház utcát, így az a jövőben Reischl Imre városbíró nevét fogja viselni. A családdal több civil szervezet is foglalkozott, a Nemzeti Kör vetette fel, hogy közterületeket nevezzenek el róluk. Az átnevezés technikai problémákat nem okoz, hiszen az utcát viszonylag kevesen lakják – tette hozzá Manninger Jenő.           

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. jún. 27. csütörtök 19:15 | Keszthely
Az első félév utolsó soros ülését tartotta ma a keszthelyi képviselő-testület.
| 2024. már. 28. csütörtök 19:15 | Keszthely
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
| 2024. feb. 29. csütörtök 17:15 | Keszthely
A dokumentumot a csütörtöki soros ülésén fogadta el a keszthelyi képviselő-testület.
| 2023. dec. 14. csütörtök 17:23 | Keszthely
Az esztendő utolsó soros ülésén arról határoztak, hogy inflációkövető dotációval segítik a praxisokat.
| 2023. máj. 25. csütörtök 16:11 | Keszthely
A grémium beszámolókat hallgatott meg és több pénzügyi döntést is hozott.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
07:45
Savaria Filmfesztivál
08:36
Savaria Filmfesztivál
09:00
Egy csipetnyi szó
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
10:45
Savaria Filmfesztivál
11:36
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.