+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kezdődik az iskola
2017. augusztus 30. szerda 22:07 - Keszthely
Kezdődik az iskola
Szeptember elseje nemcsak az ősz első napja, az iskolakezdés dátuma is. Keszthelyen egy intézmény kivételével pénteken rendezik a tanévnyitó ünnepségeket. A város általános és középiskoláiban 3846 diák kezdi meg a tanévet, közülük 200-an először ülnek az iskolapadba.

Az Asbóth Sándor Szakgimnáziumban évek óta hagyomány a “gólya nap” megrendezése. Sportversenyek, vetélkedők, közös programok segítségével ismerkedik meg egymással a száznyolcvan leendő kilencedik évfolyamos. Nem kötelező a részvétel, de szinte mindenki részt vett a programokon.

"Nagyon jól érzem magam és a többiek is. Nagyon jó ötletnek tartom, hogy megszervezték a tanáraink ezt a napot, hiszen sokkal könnyebben összebarátkozunk a többiekkel is és mire meg kezdődik a tanítás, addigra egy jobban összekovácsolódott közösségben tudunk majd tanulni" - vélekedik Táskai Sára tanuló.

Az iskola falain belül az utolsó simításokat végzik a dolgozók. Porszívózzák a sporttantermet és az osztálytermeket, tisztítják az ablakokat, szerelik az új csatlakozókat. Egy szint komplett villamosrendszer-cseréje zajlott le a nyár folyamán. Az ehhez kapcsolódó kőműves és festőmunkálatokkal már végeztek a dolgozók. Pályázati pénzből finanszírozták a beruházást.

Az iskola igazgatója, Csótár András hozzáteszi: "A takarító és karbantartó kollégáim úgy néz ki, hogy az utolsó simításokon vannak túl. Elég nagy értékű is volt ez a beruházás, 12 millió forint körüli értéket képviselt, amit egy pályázatból nyert el az iskolánk és minden ilyen lehetőségnek örülünk. Ezenkívül kisebb munkák is nyilván ilyenkor elkészülnek, amire év közben nincsen lehetőség. Felújítunk vizes blokkokat, lefestünk olyan tantermeket, amelyek néhány év alatt azért összekoszolódnak és elhasználódnak."

A tankönyvek szétosztására is felkészültek, az átvétel várhatóan egy hétig is el fog tartani. Az udvar rendezése után érkezhetnek a diákok - ebben az iskolában 942 tanuló fog beülni a padokba. A város más középiskoláiban is felkészültek az új tanévre. Keszthelyen 2231 középiskolás diák kezdi meg a tanévet, ebből 438 kilencedik évfolyamos. Az általános iskolások száma 1649, ebből kettőszázan első osztályosok lesznek.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A rendőrség programjának célja, hogy a biciklisek is ügyeljenek a láthatóságukra.
 
Két program már lezajlott az emlékévi programsorozatból.
 
A Ranolder és a Premontrei iskola diákjai is csatlakoztak a Dél-Amerikából indult kezdeményezéshez.
 
Két autó karambolózott vasárnap nem sokkal dél után.
 
Dr. Jobs Viktor alapítóra emlékeztek az Egyesített Szociális Intézményben.
 
Összesen 122 millió forintból újult meg a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár