+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A legkisebbeknek is tudniuk kell a biztonságos közlekedés alapjait
2023. február 23. csütörtök 16:00 - Várvölgy
A legkisebbeknek is tudniuk kell a biztonságos közlekedés alapjait
Közlekedési hét van a várvölgyi Aprófalva Óvodában. Ennek keretében tartott interaktív foglalkozást a Keszthelyi Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója. A gyermekek a gyalogos, a kerékpáros és az autós közlekedésről is tanulhattak, majd egy akadálypályán is kipróbálhatták magukat.

Elméleti oktatással kezdődött a program. A gyermekek minden kérdésre tudtak válaszolni. Tisztában vannak azzal, hogy az úttest melyik oldalán sétálhatnak, ha nincs járda, hogyan kell szabályosan haladni, milyen felszereléssel kell ellátni a kerékpárokat, de azt is, hogy az autóból mikor szállhatnak ki. Sok közlekedési táblát is ismernek, ezekről is meg tudták mondani, hogy mit kell csinálni, ha valamelyikkel találkoznak.

A fiataloknak egy akadálypályát is felépítettek az udvaron. Kerékpárral, rollerrel és futóbiciklivel is gyakorolhatták a kanyarodást, a fékezést vagy az egyensúlyozást. Itt is tudták, hogy szabályosan kell közlekedniük.

„Lassan kell menni, meg figyelni kell, aki előtted megy, hogy ne menjél neki.” - mondta el Hegyei András.

Az óvodában nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a közlekedési szabályokra megtanítsák a piciket. A gyermekekhez közel áll ez a téma, játékidőben is gyakran építenek utakat, és azok mentén tolják a játékautókat. A közlekedés tematikájú hétre gondolták, hogy a rendőrségtől kérnek segítséget, a leghitelesebben ők tudják bemutatni ezt a világot.

„Nem először jön el hozzánk, ez már a harmadik alkalom és nagyon várták a gyerekek. Ugyanúgy az interaktív foglalkozást, de legjobban természetesen ezt a pályát, amit itt látunk, hogy mennyire szívesen mennek rajta.” - osztotta meg Borbélyné Németh Zsuzsanna óvodavezető.

A Keszthelyi Rendőrkapitányság munkatársai többször látogatnak el óvodákba, iskolákba, hogy a biztonságos közlekedésről tartsanak foglalkozást. Az egyenruhások vallják, nem lehet elég korán elkezdeni a baleset-megelőzési oktatást. Az óvodások és az alsósok pedig még fogékonyabbak arra, hogy befogadják az ismereteket és gyakoroljanak az akadálypályán.

„Ez arra is jó, hogy a váratlan helyzetekre felhívja a figyelmét a gyerkőcöknek, illetve a résztvevőknek. Illetve egy kis bátorságot szereznek az itteni tapasztalatokkal. És talán az utakon is kicsit bátrabbam fognak abból a szempontból kerékpározni, hogy nem ijednek meg egy hirtelen jött helyzettől és tudják korrigálni a közlekedésüket.” - foglalta össze Dongó Norbert baleset-megelőzési előadó.

A rendőrség szívesen tart hasonló interaktív előadást máshol is. Telefonon és e-mailben is el lehet küldeni az igényeket a rendvédelmi szervezethez, majd időpont egyeztetés után érkeznek is a helyszínre.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus