+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ismét remekeltek a Kiscápák
2023. február 23. csütörtök 15:17 - Keszthely
Ismét remekeltek a Kiscápák
Három úszó került be a Jövő Bajnokai Programba a Keszthelyi Kiscápák Sport Egyesületből. A sportolók az elmúlt évben elért kiemelkedő eredményeiknek köszönhetik, hogy a nyugat-dunántúli régió válogatottjának tagjai lehetnek. A Kiscápák az elmúlt években rendszeresen az úszósport élvonalában voltak.

Edzést tartottak a Kiscápák. A gyerekek többsége a hét minden napján lejár az uszodába naponta kétszer. A fiatalokat nem csak a sport szeretete, hanem az eredmények is motiválják.

„Nagyon sok mindent jelent nekem, hogy bekerültem a Jövő Bajnokaiba. Én országos ötödik lettem 100 mellen, 200 mellen pedig országos hatodik helyezést értem el.” - mondta Szemán Viktória, a Keszthelyi Kiscápák SE úszója.

A Jövő Bajnokai programba a korosztályos országos bajnokság és az év végi ranglista első nyolc helyezett úszói kerülhetnek be. Ez nem kis teljesítményt kíván, hiszen egy-egy versenyszámban több száz sportoló indul.

„Nagyon jó érzés bekerülni ebbe a csoportba, mert jó úszókkal vagyok és jó a társaság. Egy idő után összeszokunk és elvagyunk.” - tette hozzá Varga Balázs, a Keszthelyi Kiscápák SE úszója.

A Kiscápák edzője Csala Tamás, aki nem csak a medencében, hanem azon kívül is segíti a sportolókat. A keszthelyi egyesület úszói évek óta nagyon eredményesek.

„Én nagyon örülök, hogy bekerültem a Jövő Bajnokai programba. 200 méter háton harmadik helyezést értem el, és 100 méter háton negyedik helyezést értem el az országos bajnokságon.” - emelte ki Gergely Cecília, a Keszthelyi Kiscápák SE úszója.

A Jövő Bajnokai program nem csak a technika fejlesztéséről szól. Kiemelt szerepet kap a megfelelő táplálkozás kialakítása, valamint a fiatalok motivációjának és szellemi állóképességének javítása is.  

„12 és 15 éves korú gyerekek kerülnek be ebbe a programba. Technikai fejlesztést kapnak mind a négy úszásnemben, illetve motivációs előadás, dietetikai előadás, illetve mentálisan is pszichológus segíti őket a fejlődésben. Minden egyes régió saját programot állít össze, és ez alapján a gyerekeket fejleszti.” - tájékoztatott Szántó Kata, a Jövő Bajnokai Nyugat-Dunántúli Régió vezetőedzője.

Az elmúlt évben a Kiscápák az Országos Diákolimpiáról, a Korosztályos Országos Bajnokságról és a Rövidpályás Utánpótlás Országos Bajnokságról összesen 10 arany, 9 ezüst és 9 bronzéremmel tértek haza.               

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Szabó Zoltán egyetemi docens
 
Az akció célja elsősorban az, hogy megelőzzék a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak megsértését
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus