Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / A járvány a szárazra űzte a kiscápákat
2020. ápr. 14. kedd | Keszthely
A járvány a szárazra űzte a kiscápákat
Több mint egy hónapja a szárazföldön kénytelenek edzeni a keszthelyi kiscápák. Az úszóegyesületeket is markánsan érintette a járványügyi helyzet, ugyanis az uszodák bezárása miatt csak szárazföldi edzéseket tudnak végezni. Az online felületek segítségével azonban közös munkára is lehetőség van. Szántó Kata a Kiscápák SE elnöke televíziónknak elmondta, a legfontosabb feladat most, hogy fenntartsák sportolóik motivációját.

A közösségi médiában népszerű edzésvideó alapján saját klipjüket is elkészítették a Keszthelyi Kiscápák. A gyerekek az eredeti videó alapján mozogtak, ezt rögzítették és ebből készült el az összeállítás. Az egyesület tagjai kénytelenek most a szárazon edzeni, a járványügyi helyzet miatt nincs lehetőségük az uszodákban sportolni.

Szántó Kata, a Keszthelyi Kiscápák SE elnöke: „Közel egy hónapos múlt van már úszás nélkül most így az otthonokba, hiszen – ha jól emlékszem – március 11-én zárták be az uszodát. A legfontosabb dolgunk, hogy összetartsuk a csapatot a továbbiakban is, anélkül, hogy találkoznánk. Van egy zárt facebook csoportja a kiscápáknak, amiben benne vannak a szülők és a gyerekek. Ebbe a csoportba küldjük a szárazföldi edzéseket.”

Az egyesület edzői 2-3 naponta küldik a feladatokat. 8 fős csoportok alakultak, akik a netes elérhetőségeknek köszönhetően tudnak együtt edzeni. A kiscápákat és más hazai egyesületeket az Úszószövetség is segíti, heti két alkalommal tartanak online edzéseket. A szülők és a gyerekek is nagyon aktívak – köztük Oravecz Zoltán is, aki a korosztályos ranglistáján negyedik helyezett mellúszásban. A 11 éves fiú azt mondja, intenzív munkát végeznek: „Egy héten ötször és körülbelül egy óra. Vannak a nagyok és a kicsik. Én a nagy csoporthoz tartozok. Én nagyon szeretek sportolni és én maximalista vagyok nagyon és egyszerűen a sport az életem.” 

A szakemberek szerint amennyi kihagyás van a medencei edzésekből, ugyanannyi idő kell majd a vízben, hogy újra az alapszintet elérjék a sportolók. Szántó Kata szerint minden izomcsoportra érdemes dolgozni az úszóknak. Az egyesület elnöke szerint nagyon fontos most a motiváció. Nagy a veszélye, hogy sokan abbahagyhatják az élsportot. 

„Sokan félnek attól az Úszószövetségben is, meg minden edző, akikkel beszélünk, hogy hányan hagyják ezek után abba az élsportot. Nagy a veszély, hogy ilyen leállás után ugyanabba belekerülni a nulla úszóedzésről visszakerülni az akár heti 8-9 edzésre – az nem kis feladat lesz” - fogalmazott Szántó Kata, kai úgy véli, talán szeptemberben lesz lehetőségük újra medencében edzeni. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

| 2023. feb. 23. csütörtök 15:17 | Keszthely
Három úszojuk került be az idén a Jövő Bajnokai programba, de a tavalyi év is eredményes volt.
| 2022. máj. 9. hétfő 17:06 | Keszthely
A Jövő Bajnokai Program keretében látogatott a városba Sós Csaba, valamint Risztov Éva és edesanyja.
| 2019. szep. 6. péntek 17:17 | Keszthely
Hetyei Nóra vezeti a hazai korosztályos országos ranglistát.
| 2019. már. 28. csütörtök 20:58 | Keszthely
11 alkalommal állhattak fel a dobogóra a keszthelyi sportegyesület úszói Szingapúrban.
| 2018. nov. 22. csütörtök 10:16 | Keszthely
A MÚSZ elnöke és szakmai alelnöke a támogatási lehetőségekről egyeztetett Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.