+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fehérkolbász töltő böllértalálkozó
2023. február 6. hétfő 16:59 - Vindornyafok
Fehérkolbász töltő böllértalálkozó
16 település 17 csapata nevezett a vindornyafoki Fehérkolbász töltő böllértalálkozóra. A jó hangulat garantált volt, tangóharmonika szóra dolgoztak a résztvevők. Különleges ízvilágokkal is találkozhattak a rendezvényre kilátogatók.

A rossz időjárás miatt sátor alatt dolgoztak a benevezett csapatok a Fehérkolbász töltő böllértalálkozón. Mindenki próbált valami különleges kolbászt készíteni, hogy elkápráztassák a szomszéd gárdákat és az érdeklődőket is. A vindornyafoki csapatot a Horvátországból érkezett Győri Tibor erősítette.

„Ez eredeti horvát kolbász, és boroskolbász, úgy hívják, hogy boroskolbász. A fűszereket főzzük a borba, utána átfacsarjuk a levét a kolbászba. Úgyhogy szerintem nem megy bele fokhagyma, nem megy bele semmi, csak az ízek mennek bele, a fűszeres ízek és a só meg a bors, ennyi a lényege az egésznek, ez a titka. És van egy római kolbász, amit én egyszer csináltam itt, az meg fahéjas, meg szegfűszeges, meg tipikus originál római kolbász." - árulta el Győri Tibor a Vindornyafoki Böllér Gang csapattagja.

Baráti társaságok is összeálltak a kolbásztöltő megmérettetésre, az egyik csapat tagjai a vitorlázók közül kerültek ki.   

„A Sailing Team csapattal indultunk a versenyen, Veszprém, Siófok, Budapesti csapattal, Komlóról is jöttek közénk. Egy kikötőben vagyunk, egy csapat vagyunk, és eljöttünk megnyerni a versenyt. ”  -  mondta Kozinczki Tibor a Sailing Team csapattagja.

A gógánfai együttest 15 fő alkotta, bajor-, és hagyományos kolbászt is töltöttek. Már második alkalommal vettek részt a megmérettetésen. 

„Igazából a bajor kolbászt, azt nem mi csináltuk, hanem van egy fiatalember, aki begyúrta, a technikáját, azt nem árulja el, hogy mivel fűszerezte, hogy fűszerezte. A hagyományos kolbászt, az paprika, fokhagyma, bors, majornanna, ezeket raktuk így bele.” - tudtuk meg Kocsis Józsefnétól a Gógánfai Kolbászolók csapattagjától.

Vindornyafokon hetedik alkalommal töltöttek kolbászt. Az értékelést szakmai zsűri végezte. A 13 séfet kérték fel, hogy meghatározott szempontok szerint bírálják a kolbászokat. A finom kolbászokhoz elengedhetetlen a jó alapanyag, készülhetnek sertéshúsból, marhából, vagy akár szarvasból is. A fehérkolbászoknál a pirospaprika helyett zöldfűszereket használtak.

„A hangulat az átlagosan jó, és mindig jobb. Harmónikaszó, zenészünk lesz később, térzenész. Testvértelepülésünk Gógánfa polgármester asszonya, Nagy Márta megtisztelt minket, hogy eljöttek, 15-en jöttek a településről. Körülbelül 80-100 fő most a részvétele a rendezvényünknek, a településünk lakosságszáma pedig csak 140. Ehhez képest jól teljesítünk úgy gondolom.” - közölete Hág Attila Vindornyafok polgármestere.

A település a Veszprém – Balaton Régió Kultúrájáért Közalapítványhoz beadott pályázaton 350 ezer forint támogatást nyert a rendezvényre.                                                                                                                         

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Szabó Zoltán egyetemi docens
 
Az akció célja elsősorban az, hogy megelőzzék a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak megsértését
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus