Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Kirajzottak a bogarak Gyenesdiáson
2024. aug. 27. kedd | Gyenesdiás
Kirajzottak a bogarak Gyenesdiáson
11. alkalommal is rajzással búcsúztatták a nyarat Gyenesdiáson a Volkswagen bogar szerelmesei. A családias rendezvény kapui minden ugyanilyen márkájú jármű előtt nyitva állt, legyen az kisbusz, személyautó, motor, vagy épp e kettőnek az ötvözete a trike.

Cseke Zoltán és utasai egy Belgiumot, illetve Hollandiát is magába foglaló utazáson vettek részt, amelynek a találkozó volt az utolsó állomása. 25 éve bogártulajdonos, saját bevallása szerint ez egy életstílussá nőtte ki magát.


„Nekem ez az életem, nekem mindenképpen megéri. Rengeteg áldozattal jár, érzelmi, fizikai, családi, rengetek hátránya van, viszont rengeteg szép élményt és emléket okoz. Bízom abban majd, hogy 70-80 évesen csak jó emlékekre tudok majd visszagondolni.”

Helyiek, valamint az ország távolabbi pontjairól és országhatáron kívülről is érkeztek látogatók. A családbarát programon minden korosztály képviseltette magát, iskolástól egészen a nyugdíjas korosztályig.

"Először vagyunk itt, Budapestről jöttünk, nekünk egy új bogarunk van, egy Beetle. Láttuk a facebook-on ezt a lehetőséget és akkor lejöttünk, Berci fiam nagyon szereti ezeket az autókat. És akkor körbenéztünk." - mesélte nekünk Orosz Ádám és fia Bertalan.

A program egyik célja a közösségépítés, ami az évről évre növekedő résztvevői számok alapján igencsak sikeres. Sőt, másokat is megihletett.

„Én is elkezdtem ezt a vonalat és én is csináltam egy baráti kört, ami ott nálunk Balatonszabadiban csinál egy kis veterán találkozót.” - mesélte Borsik Ferenc

Az eseményre idén 118 autóval regisztráltak, a rendezők több száz látogatót számoltak a programsorozaton.

„Nagyon pozitívak a visszajelzések, nagyon családias a rendezvény, évről évre járnak vissza a bogarasok, nagyon sok olyan család van, akinek ez a 11. rendezvénye, vannak sokan, akiknek ez az első, évről évre többen vagyunk. Ha jól emlékszem első évben talán 10 autó volt, és az idén most már 100 fölötti regisztrációnk van az autók terén.” - nyilatkozta Rozsda Zsolt, szervező.

De nem csak autók érkeztek erre kiemelt hétvégére. A VW Beetle autóhoz köthető, de teljesen más világot alkotó félig autó félig motor trike-ok is képviseltették magukat a rendezvényen.

Bogárból épített jármű, ugye mindene bogár, a váltója, a motorja, mindene, csak az első villát rakják hozzá, s így ebből lett a trike.” - mesélte Juhász Tibor

A többnapos program egyik leglátványosabb eleme a bogarasok kirajzása, vagyis a felvonulás. Páratlan látványt nyújt a több kilométeres vonulás, ezt sokan kísérik figyelemmel, de az utasok is szívesen készítenek videót a hosszú sorról. A rendezvény legfőbb célja, hogy minél szélesebb körben tájékoztatást adjanak erről a márkáról. E mellett fontosnak tartják, hogy ezt a családias légkört megőrizve minden évben újra megrendezhessék a széles körben szeretett programokat. 

Pelikán Péter - Keszthelyi TV

| 2024. máj. 28. kedd 19:15 | Cserszegtomaj
Tavaly év végén nyertek a cserszegtomaji polgárőrök pályázati támogatást a Magyar falu programban.
| 2023. szep. 5. kedd 14:45 | Keszthely
A nemzetközi szintű veteránautó kiállítás és szépségverseny két napon keresztül tartott.
| 2023. jún. 21. szerda 16:20 | Keszthely
Az elmúlt hetekben országszerte többen szenvedtek balesetet, volt, ami tragédiával is végződött.
| 2023. máj. 26. péntek 10:55 | Gyenesdiás
A rockabilly szerelmeseit várják vasárnapig Gyenesdiáson.
| 2023. jan. 6. péntek 17:23 | Balatonszentgyörgy-Balatonkeresztúr
Változó mértékben ugyan, de 2023-ban többet kell fizetni minden típusú autópálya matricáért.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.