+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Továbbra is népszerű a Világjáró Klub
2023. február 6. hétfő 11:21 - Keszthely
Továbbra is népszerű a Világjáró Klub
Oroszország szépségeit mutatták be a Világjáró Klub februári programján. Szijártó Zsófia nyelvtanár, utazó mutatta be a közönségnek ezt a páratlan vidéket. A világjáró klub eddig is az egyik legnépszerűbb sorozata volt a Goldmark Károly Művelődési Központnak, ezt a legutóbbi teltház is alátámasztotta.

Oroszországról sokaknak csak a tél és a hideg jut eszébe. Ezt a felfogást is szeretné megdönteni blogjával és videóival Szijártó Zsófia, a Travel, eat, experience with Sofi írója. 6 éves ott tartózkodása alatt sok kalandot megélt, rengeteg helyen járt. Mint fogalmazott, ez az az ország, ahol bármilyen évszakot megtalál az utazó. Bizonyítani szeretné azt is, hogy nem csak Moszkva és Szentpétervár az a két város, amit érdemes megnézni, ha valaki Oroszországot választja.

Tapasztalatait a Világjáró Klub programján is megosztotta a közönséggel. A vetítéssel egybekötött bemutatón számos érdekesség hangzott el. Az utazó hangsúlyozta, politikai töltete nem volt előadásának, élményeit szerette volna megosztani, ahogy blogján is teszi.

„A 3 fő szenvedélyem, vagy nevezzük hobbynak, az írás, az utazás és a fényképezés. Igazából ezekre az alappillérekre épül a blogom is, amely párosul egyfajta küldetéstudattal. Az a célom, hogy a blogom, az írásaim által – amelyben ugye a tapasztalataimat és az élményeimet osztom meg - egyfajta ablakot nyissak a világra.”

A Világjáró Klub a Goldmark Károly Művelődési Központ egyik legnépszerűbb sorozata. Az ideiglenes helyszínen is teltház volt kíváncsi az előadásra. Az elmúlt években Új-Zélandot, Afrikát, Norvégiát, Amerikát vagy éppen Ázsia egyes részeit is megismerhették már az érdeklődők. A 2022-es őszi szezonban még népszerűbbek voltak az előadások, 100 feletti létszámmal vettek részt rajtuk.

„Márciusban már visszaköltözünk a Balaton Színház Simándy termébe. Konkrétan március 6-án Sárga ruhás lány, Harmincz Rita érkezik hozzánk. Ő is már volt nálunk és adott elő, de egy teljesen más témában. Most egy mexikói lakóautós utazásáról fog egy élménybeszámolót tartani. Ráadásul azóta egy boldog családanya, úgyhogy ez az utazás egy kisgyermekkel történt. És március 27-én szintén egy rendszeres visszatérője a sorozatnak, dr. Gyuricza László északi-sarkköri kalandjaikról, Finnország, Norvégia, Svédország, tehát Lappföld környékén kalandoztak, ő erről fog beszámolni.” - osztotta meg Osvald Bálint igazgatóhelyettes.

A Világjáró Klub áprilisban is folytatódik. Az előadókkal még zajlik az egyeztetés, a programról a művelődési központ közösségi oldalain ad tájékoztatást.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV  

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus