Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Húsvéti piknik
2017. ápr. 17. hétfő | Keszthely
Húsvéti piknik
Kötélhúzás, kiscsibék és még számos kikapcsolódási lehetőség várta a családokat a Georgikon Majormúzeum húsvéti piknikjén. Az élménygazdaságban megszervezett programon a kicsik és a nagyobbak is találhattak maguknak programot, de sok játék a felnőtteket is elvarázsolta.

A nyuszisimogató volt a legnépszerűbb a Majortörténeti Múzeum húsvéti piknikjén. Az élménygazdaságban több száz ember fordult meg délelőtt 11-től délután 4 óráig. A gyerekeket a számos népi játék mellett kézműves sarok is várta, de az épület falán kifeszített óriási vászonra is festhettek. Luca Budapestről érkezett a családjával, azt mondja, a talicskázáson kívül már mindent kipróbált.

„Simogattam nyuszit, festettem arra a falra, meg csináltunk nyuszikát fonálból meg papírból. Húztunk kötelet is, és majd megyünk talicskázni is. Eddig nagyon jó volt. Láttunk két pulikutyát is, amikor idejöttünk, egy fehéret meg egy barnát.” - mesélte Kovács Luca.

A talicskázás sok gyerek körében volt nagyon népszerű, de az apróságok kipróbálhatták a fatuskón járást és a hordón csúszást is. A kötélhúzásba a gyerekek mellett a felnőttek is szívesen bekapcsolódtak. Két traktor is szolgálatot teljesített, ezek az élménygazdaság területén furikáztak az utasaikkal. A Majortörténeti Múzeumban nem csak a kicsik, hanem a felnőttek is nagyon jól érezték magukat.

„Az összes létező játékot, illetve talicskát, kötélhúzást, szénabálát, mindent kipróbáltunk. Már nem először vagyunk itt, minden évben jövünk, valahányszor van itt a majorban ilyen húsvéti program. Most éppen rajzolni fogunk, előtte halásztunk. Már egy kicsit le is vagyok izzadva, mert itt talicskával kellett tologatni a gyereket.” - mondta Hegedüs Kornél.

A Georgikon Majormúzeumban 2013-ban nyitotta meg kapuit az élménygazdaság, azóta várják a családokat húsvéthétfőn egy jó hangulatú programra. A szervezők fontosnak tartják, hogy a kisebb gyerekektől a nagyobbakig mindenki találjon magának elfoglaltságot. A program évről évre egyre népszerűbb, sokan töltik az ünnep másnapját a szabadban.

„Mióta az élménygazdaságunkat átadtuk, azóta van ez a kora tavaszi rendezvényünk. Úgy érezzük, hogy húsvét másnapján a már egy kicsit talán a fő ünnepnapot is ki szeretnék azzal pihenni, hogy kimozdulnak. Itt az élménygazdaságunkban nagyon sok családi együttlét, játék várja őket.” - tájékoztatott Dr. Szabóné Lázár Ibolya, a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely vezetője.

A program nem csak a Keszthelyre érkező vendégek, hanem a helyiek körében is nagyon népszerű. A résztvevők mindannyian egyetértettek abban, nagyon jó kezdeményezés a múzeum húsvéti piknikje, hiszen így a család együtt, a szabadban töltheti az ünnepi hétvége utolsó napját.

Regman Karola - Keszthelyi TV  

| 2024. ápr. 2. kedd 19:15 | Balatonszentgyörgy
Színes és népszerű programokkal várták a családokat húsvéthétfőn a Csillagvár Múzeumban.
| 2024. ápr. 1. hétfő 19:15 | Balatongyörök
Balatongyörökön évek óta nagy népszerűségnek örvend a tojásgurítás a családok körében.
| 2024. ápr. 1. hétfő 19:15 | Keszthely
Húsvéti ételeket hoztak a hívek a templomba.
| 2024. ápr. 1. hétfő 19:15 | Vonyarcvashegy
Nyuszisimogató, kézműveskedés és kiállítás is várta a látogatókat.
| 2024. ápr. 1. hétfő 19:15 | Keszthely
Megnyitotta a szezont a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.