Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Jubilál az Életfa iskola
2017. már. 31. péntek | Keszthely
Jubilál az Életfa iskola
20 éves fennállását ünnepli az Életfa iskola. Az 1997-ban alapított intézmény ez alkalomból jubileumi programokat szervez. Az Okuma napokon a japán kultúrával is megismerkedhetnek a diákok, a nagyközönséget pedig hangversenyekkel várják. A rendezvény az iskola japán alapítójának Okuma Nobukonak a nevét viseli.

szeptemberében indult el a tanítás az Életfa iskolában. Az intézményt japán támogatásnak köszönhetően építették meg a piros óvoda fölé. Az itt zajló színvonalas munkának köszönhetően álltak az iskola alapítás ügye mellé a japán támogatók, köztük Okuma Nabuko, neves japán zenepedagógus.A 2012-ben elhunyt alapító emléke előtt a tavaszköszöntő Okuma napokkal emlékeznek az iskolában.

„Az idei 2017-es Okuma napokat ennek a 20 éves jubileumi esztendőnek a tükrében rendezzük meg.”  Az ünnepi programokról az iskola igazgatója számolt be. Babos Lajos kiemelte, a tavaszköszöntő programot meglátogatja Japán magyarországi nagykövete, fővédnöke pedig Manninger Jenő országgyűlési képviselő, az Interparlamentális Unio Magyar-Japán Baráti Tagozatának elnöke lesz.

„Lesz itt a gyerekeknek különböző foglalkozások például a japán-magyar kultúra jegyében, lesz ünnepi hangversenyünk, melyre nem csak az iskola közösségét, hanem sok szeretettel várjuk a város lakosságát is, a kedves érdeklődőket. De többek között a programsorozat részét képezi május 11-én a Zala megyei művészeti iskolák zenetanárainak koncertje, amelynek szintén egy széles publicitást szeretnénk adni.” - sorolta a programokat az igazgató.

M. Komáromi Gyöngyi, az iskola magyar alapítója és egykori igazgatója büszkén tekint a töretlen színvonalon működő iskolára. Okuma Nabukoval ketten álmodták meg az iskolát.

„Ez a húsz év rendkívül küzdelmes volt és úgy érzem, hogy most eljutottunk oda, hogy nagyon jól működik. Egységében a közoktatási feladatok és a művészetoktatás. Én nagyon örülök neki és nagyon büszke vagyok rá.” - fogalmazta meg M. Komáromi Gyöngyi. 

Az iskola 1997-es megnyitásakor a tanárokból és óvónőkből összeállt kórus énekelt. Különlegességként az akkori ünnepség emlékére az április 4-ei jubileumi eseményen újra összeállnak az akkori dolgozók a jelenlegi kollégákkal kiegészülve, hogy énekükkel örvendezzenek a húsz éves jubileum alkalmából.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. jan. 15. hétfő 14:25 | Keszthely
Megtartotta éves szülői munkaközösségi bálját a Keszthelyi Életfa Óvoda és Bölcsőde.
| 2023. ápr. 11. kedd 16:54 | Keszthely
Az Életfa Óvoda tagóvodáiban nyílt napok keretében leshetnek bea szülők az óvodai életbe.
| 2022. máj. 9. hétfő 19:05 | Keszthely
Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte az Életfa Iskola.
| 2022. már. 16. szerda 17:30 | Keszthely
Elsőként a kilencedik évfolyamosok és a pedagógusok kapják meg az eszközöket.
| 2022. feb. 16. szerda 15:30 | Keszthely
A hazai madárfajokkal ismerkedhettek a gyerekek a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület programján.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.