Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Összeérnek a segítő kezek
2017. jan. 13. péntek | Keszthely
Összeérnek a segítő kezek
Az idei tél, ha nem is rendkívüli, de évek óta nem tapasztalt és folyamatos hideget hozott eddig. Ez a hajléktalan embertársaink számára nagy próbatétel, amin többen is igyekszenek segíteni. Nagyon szoros együttműködés alakult ki a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat keszthelyi csoportja és a Gondviselés Háza, valamint a Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány között.

Hajléktalanok állnak sorban a Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány bejárata előtt. A hideg éjszakát követően itt találnak meleget először. Van, aki a radiátor mellett keresi az enyhülést. Egyszerű kis reggelit kapnak: kalácsot és pogácsát, mellé természetesen forró teát. Közel húsz olyan emberről tudnak az alapítványnál, akik hajléktalan életmódot folytatnak a városban. Simon Jenő is rendszeres látogatója a Bakacs utcai intézménynek, de az étkezést követően igyekszik hasznosan tölteni a napot.

"Elindulok magamnak a városba, megyek jobbra-balra. Lenézek a buszpályaudvar felé, ott is beülök melegedni. Elmegyek maszek munka után, hogy van-e valami. Hólapátolás, ilyen időszakban, hogy a múltkor esett a hó. Ha van egy kis munka, dolgozgatok, keresek egy kis pénzt, azon kívül most nincs rakodómunka sem, mert év eleje van." - mondta el Simon Jenő.

Nem csak reggelit, hanem ebédet és vacsorát is kapnak a rászorultak. Az ellátásban nagy segítséget nyújt a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete is. A Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány reggel héttől délután tizenhat óráig van nyitva, de szükség esetén éjszaka és hétvégén is ügyeletet tartanak. Ennek ellenére többen az étkezés, tisztálkodás után újra az utcára mennek. Egyszerre tíz-tizenkét fő látogatja az intézményt. Néhányan az alapítvány által szerzett szerény lakásban élnek, de a többség az utcáról jön. Készenlétben állnak arra is, hogy aki igényli, rendszeres éjszakai szállást is kaphat.

"Keszthely egy 30.000 fő alatti lakosú város, ezért a szociális törvény nem kötelezi éjszakai szállás biztosítására. Aki éjszakai ellátást szeretne igénybe venni, annak lehetősége van Zalaegerszegen vagy Nagykanizsán megtenni. Kivételes alkalmakkor mi is nyitva tartunk." - nyilatkozta Komoróczi Lajos,  Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány vezetője.

A füstölő kémény azt jelzi: ebben a házban fűtés van és meleg. Sajnos vannak, akik számára csak a hideg jut. Keszthely lakossága példamutatóan összefogott az utcákon élők érdekében. A hideg napokban nagyon sok felajánlás érkezett a Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítványhoz és továbbra is várják a segítséget. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

| 2018. okt. 5. péntek 16:39 | Keszthely
Keszthelyen 15 embert érinthet az új rendelkezés.
| 2022. nov. 21. hétfő 18:30 | Keszthely
Szent Erzsébet napján sétával és pogácsaosztással emlékeztek a KÉSZ keszthelyi tagjai.
| 2022. nov. 21. hétfő 17:23 | Keszthely
A keszthelyi Kis Szent Teréz Plébánia és helyi karitász csoport szervezett jótékonysági bált.
| 2021. nov. 23. kedd 13:35 | Keszthely
Az Árpád-házi királylányok előtt hajtottak fejet a KÉSZ Keszthelyi Csoportjának tagjai.
| 2018. nov. 19. hétfő 16:12 | Keszthely
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Keszthelyi csoportja szervezett sétát Erzsébet napja alkalmából.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.