Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Október 15-től tilos az utcán élni
2018. okt. 5. péntek | Keszthely
Október 15-től tilos az utcán élni
Október 15-től tilos közterületen életvitelszerűen tartózkodni. A szabálysértőkkel szemben a rendőrség fog intézkedni. Az érintettek választhatják a hajléktalanszállót, ha ezt visszautasítják, akár el is zárhatják őket. A Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány nyilvántartása szerint Keszthelyen 15 hajléktalan ember él.

Az Országgyűlés június 20-án fogadta el az Alaptörvény hetedik módosítását. Ennek értelmében október 15-től tilos közterületen életvitelszerűen tartózkodni. Aki így cselekszik, szabálysértést követ el. A keszthelyi szabálysértőknek a zalaegerszegi, vagy a nagykanizsai hajléktalanszállót ajánlhatják fel. Ha nem fogadják el, háromszori rendőri figyelmeztetést követően közérdekű munkával szankcionálhatók. A büntetés elzárásra változtatható át. Csepán Béla rendszeresen jár a nappali melegedőbe. Azt mondja, körülbelül 10 éve hajléktalan.

„Tilos az utcán élni? Valahol a hajléktalanoknak meg kell élni. Ez a dolog, hogy azt mondják, menjek Kanizsára, menjek Egerszegre. Én nem vagyok keszthelyi, de akkor is itt akarok élni, mert itt vagyok már 25 éve, de itt akarok élni” - nyilatkozta a férfi. 

Az általunk megkérdezettek egybehangzóan azt mondták, hogy nem akarnak a zalaegerszegi, vagy a nagykanizsai hajléktalanszállóra menni. Inkább meghúzzák magukat valahol Keszthelyen. Többségük, így ez az arcát nem vállaló férfi is megoldja a szállását: „Nekem biztos helyem van. Én Egerszegre, Kanizsára biztos, hogy nem megyek. Inkább megfogom és elvágom a torkomat. Miért nem akar oda menni? – Mert nem! Mert hallottam jó pár hírt a többiektől. Én oda biztos, hogy nem fogok menni.”

A Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány munkatársai szerint Keszthelyen 15 -általuk nyilvántartott - hajléktalan él. A nappali melegedő vezetője azt mondja, hogy hétköznaponként meleg ételt, pihenési és tisztálkodási lehetőséget nyújtanak a rászorulóknak. A Bakacs utcai intézmény  nappali alapellátást nyújt, amit nem befolyásol az októbert 15-től életbe lépő szabályozás – mondja Komoróczi Lajos„Ez a rendelet nem ránk ró feladatokat, hanem a rendvédelmi szervekre. Ezzel kapcsolatban egyeztettünk is Keszthely Város rendőrkapitányával, illetve kollégáival, hogy amikor ez életbe lép, az ő feladataikat mi hogyan tudjuk segíteni.” 

Kerestük a rendőrséget is. Kérdéseinkre az ORFK Kommunikációs Szolgálata válaszolt. Írásuk szerint az október 15-én hatályba lépő új szabálysértési tényállás alapjaiban változtatja meg az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabálysértés elkövetőjével szemben lefolytatandó eljárást, így a rendőrség eddigi gyakorlatát is. A rendőrség arra számít, hogy egyértelműen nőni fog a hajléktalan emberekkel szembeni intézkedések száma.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2017. jan. 13. péntek 11:38 | Keszthely
Közel húsz olyan emberről tudnak az alapítványnál, akik hajléktalan életmódot folytatnak a városban.
| 2021. máj. 18. kedd 19:07 | Keszthely
Folyamatos a fűnyírás Keszthely közterületein.
| 2019. júl. 4. csütörtök 16:59 | Keszthely
18 új kamera létesítésével tovább javulhat a közbiztonság.
| 2019. ápr. 12. péntek 15:27 | Keszthely
A belvárosi közterület-használatról tartottak sajtótájékoztatót a Jobbik politikusai.
| 2021. szep. 17. péntek 19:02 | Keszthely
Fokozott ellenőrzés az utakon.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.