Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / 14 egyesület mérette meg magát
2023. máj. 16. kedd | Keszthely
14 egyesület mérette meg magát
Másodszor szervezték meg Keszthelyen a Balaton Dance Cup minősítő versenyt. A megmérettetésre Nyugat-Magyarország több településéről érkeztek egyesületek, amelyeknek tagjai több korosztályban is színpadra álltak. A szakmai zsűri változatos produkciókat láthatott többféle műfajban.

A Hupikék törpikék is megelevenedtek a Balaton Színházban. A manó korosztályban induló csapat színpadi látványtáncot mutatott be. Nagyon népszerűek voltak a különböző mesefigurák, Bob és Bobek, Miki egér és az Óz a nagy varázsló is színpadra állt Keszthelyen. A formációk mellett szólótáncosok is megmérették magukat. A fiatalok nagy örömmel és lelkesedéssel mutatták meg a tudásukat.

„Én azért szeretek táncolni, mert teljesen kikapcsol, és át tudom adni az érzéseimet, érzelmeimet a mozdulatokon keresztül.” - mondta egy táncos, Boros Réka.

A szakmai zsűrinek az idén sem volt könnyű dolga, hiszen 14 egyesület 159 koreográfiáját kellett értékelniük. Az ítészek természetesen figyelembe vették a korosztályt, ugyanakkor az előadásmód, a tánctudás és a kosztüm is számított a pontozásnál. A zsűriben táncpedagógusok foglaltak helyet, akik a szakmai szempontok mellett azt tartották a legfontosabbnak, hogy a gyerekek élvezzék, amit csinálnak.

„Mivel nagyon sok korosztály van, az 5 évesektől egészen a 20-25 éves gyerekekig megtalálható ezen a versenyen, a legfontosabb a tánctechnikai tudás, az előadásmód, a koreográfia és az összkép. A csoportoknál pedig természetesen a szinkron is. Ezekre fogunk a legjobban figyelni, meg az, hogy a gyerek nagyon jól érezze magát a színpadon, mert az egy plusz pontot ér nálunk” - tájékoztatott Tóthné Vágó Alexandra táncpedagógus, a zsűri tagja.

A Balaton Dance Cup verseny több szempontból is tartogat újdonságokat más megmérettetésekhez képest. Itt ugyanis több korosztály van a megszokottnál, ezért az egymáshoz korban közelebb álló gyerekek versenghetnek egymással. A szervezők célja az volt, hogy azok is megmutathassák magukat és minősítést szerezzenek, akik nem tudnak részt venni a nagy viadalokon.         

„Ez egy minősítő verseny, tehát senki nem távozik innen üres kézzel. A háromtagú szakmai zsűri arany-, ezüst-, illetve bronz minősítéseket fog kiosztani a versenyzőknek. Azok a táncosok, akiknél mindhárom zsűritag arany minősítést ad, ők pedig kiemelt arany díjazásban részesülnek.” - emelte ki Borza-Bóha Zsanett, a Balaton Dance Cup főszervezője.

A Balaton Dance Cupon az is egyedülálló, hogy a sportegyesületek megkapják a zsűri pontozását. Így nem csak egy eredményt tarthatnak a kezükben, hanem azt is láthatják, hogy mi az, amit a jövőben fejleszteni kell.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2022. már. 22. kedd 15:24 | Keszthely
A táncos közösség építése mellett a szakmai fejlődést szolgálta a program.
| 2015. máj. 18. hétfő 11:09 | Sümeg
Áprilisi éremeső a Rezidance Tánccsoportnak és koreográfusi díj Varga Enikőnek, a tánccsoport koreográfusának
| 2023. júl. 14. péntek 16:44 | Keszthely
A Kék Hullám Zászló minősítésen az 5 csillag mellett több különdíjat is bezsebeltek a települések.
| 2023. máj. 16. kedd 17:08 | Alsópáhok
Alsópáhokon hatodszor szervezték meg az Aranypáva gálát, a legrangosabb minősítő versenyt.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
06:30
Savaria Filmfesztivál
07:00
Híradó
07:45
MMA film
08:37
Hargita TV
08:57
Savaria Filmfesztivál
09:00
09:30
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.