Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / A munkáltatókat és a munkavállalókat is támogatnák
2016. okt. 6. csütörtök | Keszthely
A munkáltatókat és a munkavállalókat is támogatnák
Munkahelyteremtésre, képzések szervezésére és a munkaerőhiány csökkentésére nyert közel egymilliárd forintos támogatást a megyei önkormányzat. A Zalai Innovatív foglalkoztatási paktum nem csak a munkavállalókat, de a munkáltatókat is támogatja majd. A pályázatot ismertető csütörtök délelőtti programra a keszthelyi és a zalaszentgróti járás polgármestereit várták a szervezők a keszthelyi Polgármesteri Hivatal dísztermébe.

A munkáltatókat, a képzőközpontokat és a munkavállalókat is támogatná az a Zalai Innovatív foglalkoztatási paktum, amelyre közel egymilliárd forintos támogatást nyert a Zala Megyei Önkormányzat. A pályázat célja a megye gazdasági növekedésének elősegítése, a munkanélküliség és a munkaerőhiány enyhítése, valamint az elvándorlás csökkentése. Ezeket a célokat nem csak új munkaerő toborzásával, hanem a meglévő átcsoportosításával és a közmunka programban résztvevők tartós foglalkoztatásba helyezésével kívánják elérni.

„Közel egymilliárd forintos fejlesztési forrás áll rendelkezésünkre, ennek több, mint 85%-a úgynevezett munkaerő-piaci szolgáltatásokra fordítható, tehát azokra az emberekre, arra a célcsoportra, amelyik részben a képzéshez kap támogatást, részben a munkabéréhez kap kiegészítést, természetesen ugye ez a munkáltatót fogja megilletni, illetve minden olyan kiegészítő költségre, ami akár a képzéshez, akár a foglalkoztatáshoz kapcsolódik.” - tájékoztatott Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Önkormányzat alelnöke.

A pályázat során 630 hátrányos helyzetű álláskeresőt vonnak be a munkaerő-piaci szolgáltatásokba, ezen belül 180 fő képzését és legalább 272 fő 6 hónapos elhelyezkedését támogatják. A keszthelyi és a zalaszentgróti járás is részt vesz a megvalósításban, összesen 303 millió forintos támogatásra pályáznak. A paktum segítségével javulhatnak a foglalkoztatási számok, és a képzési hátrányban szenvedők is nagyobb eséllyel tudnak majd munkahelyhez jutni.        

„Ez nem csak a dolgozóknak nyújt segítséget ez a program, hanem a munkaadóknak is, hiszen bértámogatáshoz tudunk juttatni foglalkoztatókat 70 személy esetében, és ezek hosszú távra szolgálnak, és majd az idő meghozza, hogy az a munkavállaló alkalmas-e vagy nem alkalmas. Én nagyon bízom abban, hogy amennyiben bebizonyosodik, hogy ő igenis alkalmas, akkor a paktum lejárta után, tehát a támogatások lejárta után is alkalmazásban tud maradni.” - mondta Keszthely Város polgármestere, Ruzsics Ferenc.

A találkozón részt vettek a járás polgármesterei, a paktum céljairól és lehetőségeiről Dr. Csite András, a Hétfa Kutatóintézet és Elemző Központ igazgatója tartott előadást. A meghívott előadók tájékoztatták a vendégeket a pályázat megvalósításának lehetőségeiről és a Zala Megyei Kormányhivatal és a Vállalkozásfejlesztési Alapítvány szerepéről is. A projekt megvalósítása várhatóan 2017 elején kezdődik.    

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 19. péntek 19:15 | Keszthely
A gyermekorvosi ügyelet, bölcsődeépítés és pályázatok is napirenden voltak a keszthelyi képviselő-testület pénteki ülésén.
| 2024. júl. 17. szerda 19:15 | Balatonszentgyörgy
Több, mint százötvenmillió forintos pályázati támogatással újul meg a Művelődési Ház Balatonszentgyörgyön.
| 2024. júl. 5. péntek 19:15 | Balatongyörök
Országszerte mintegy 800 cukrászda igényelhet egy-egy millió forintot a nyár folyamán.
| 2024. jún. 13. csütörtök 19:15 | Keszthely
Az olvasóktól várt névötleteket a Fejér György Városi Könyvtár.
| 2024. máj. 16. csütörtök 19:15 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Kocsondiné Eisenkorb Györgyi, a GKMK Fejér György Városi Könyvtár igazgatóhelyettese.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.