Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Az ő tudásuk a jövő
2016. aug. 26. péntek | Keszthely
Az ő tudásuk a jövő
Idén szeptembertől változik a doktori képzés. A Phd fokozatot a korábbi három helyett négy év alatt lehet megszerezni, cserében nagyobb anyagi és erkölcsi elismerést ígérnek a hallgatóknak. Többek közt ez is kiemelt témája a Doktoranduszok Országos Szövetségének keszthelyi nyári táborának. A társszervező és házigazda Pannon Egyetem nem csak tudományos előadásokkal, hanem színes programokkal is készült a mintegy százötven doktorandusznak.

Nagy átalakítás előtt áll a doktorandusz képzés. A Phd fokozat megszerzéséhez ugyanis már három helyett négy évig kell tanulni, mellette viszont jobb anyagi kilátásaik lehetnek a leendő doktoroknak – hangzott el a Doktoranduszok Országos Szövetségének keszthelyi nyári táborán.

"Jelentős mértékű ösztöndíj emelésre kerül sor, így is ösztönözve a fiatalokat arra, hogy a tudományos pályát válasszák és utána a tudományos eredményeket mjd mindenkinek a köz javára tudják szolgálni.”  - mondta el a Doktoranduszok Országos Szövetségének elnöke, Dr. Keresztes Gábor. 

A Pannon Egyetemen – beleértve annak keszthelyi campusát, a Georgikont – az aktív doktoranduszok száma meghaladja a százat. Az egyetemnek mind a hét kara rendelkezik saját doktori iskolával, így a tudományos munka széles spektrumát fedi le a Közép-Dunántúl vezető felsőoktatási intézménye. 

„A tudományos kutatás, az egyetem egyik erőssége. A nemzetközi rangsorokban a Pannon Egyetem a hazai intézmények közül a hatodik-hetedik helyet foglalja el. Olyan rangsorokról beszélek, amelyek méret függetlenek, tehát ahol nem a méret számít, hanem a tudományos teljesítmény. Ennek megfelelően nagyon részt ezt a doktori képzésen keresztül érjük el. A doktoranduszok nagyon sokat tesznek hozzá a tudományos eredményekhez.” - nyilatkozta Dr. Gelencsér András, rektor. 

A Doktoranduszok Országos Szövetsége már a 2012-es újjáalakulás óta megszervezi nyári táborát. Az ezúttal Keszthelyen rendezett programra – százötven - főleg első éves Phd hallgató érkezett – mondta el Szabó Péter a házigazda Pannon Egyetem Doktorandusz Önkormányzat nevében. A tábor abban segít, hogy az újonc doktoranduszok könnyebben eligazodjanak a tudományos pálya világában. Ugyanakkor kötetlen programokon történhetnek eszmecserék a résztvevők között.

„A tábor során célul tűztük ki azt, hogy megismerjék a résztvevők Keszthely városát. látogatást teszünk majd a Festetics kastélyban, a Georgikon Majormúzeumban, illetve meglátogatjuk Szendrey Júliának az emlékszobáját. E mellett fontosnak tartottuk azt is, hogy bemutassuk a Pannon Egyetemnek a kutatási, illetve fejlesztési tevékenységét és ennek tudatában azt is célul tűztük ki, hogy a bioinnovációs központban is bemutassuk a Georgikon Karnak a szerteágazó tudományos tevékenységét.” - ismertette a programot Szabó Péter. 

A nyári tábor megnyitóján jelen volt és köszöntőt mondott Prof. Dr. Földes Péter a Magyar Rektori Konferencia társelnöke. Beszédében kiemelte, anyagi és erkölcsi elismerésben kell részesíteni a doktorandusz hallgatókat, mivel az ő általuk megszerzett tudással lehet növelni a nemzet erejét. A Georgikon Kar nevében Dr. Polgár J. Péter, dékán, Keszthely városa nevében Nagy Bálint alpolgármester üdvözölte a Phd hallgatókat.

 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

| 2019. feb. 12. kedd 15:35 | Keszthely/Veszprém
A Georgikon ad otthont a Doktoranduszok Országos Szövetségének nyári fesztiváljának.
| 2023. jún. 9. péntek 16:52 | Keszthely
800 hallgató ad számot tudásáról, közülük 200-an záróvizsgáznak.
| 2022. szep. 2. péntek 17:18 | Keszthely
Az elsőéves hallgatókat négynapos táborban vezetik be az egyetemi életbe a Georgikonon.
| 2022. jún. 22. szerda 16:54 | Keszthely
A '80-as évek óta rendszeresen jelen vannak Keszthelyen a külföldi hallgatók.
| 2022. feb. 24. csütörtök 14:04 | Keszthely
Sportdélutánon népszerűsítették a kampuszon kínált mozgásformákat.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Szignatúra
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.