Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Vizsgaidőszak van a Georgikonon
2023. jún. 9. péntek | Keszthely
Vizsgaidőszak van a Georgikonon
800 hallgató ad számot tudásáról, közülük 200-an záróvizsgáznak a Georgikonon. A személyes számonkérés mellett online is szerveztek kollokviumot. Az oktatók tapasztalatai jók, a hallgatók eddig jó eredményekkel zárták a számonkéréseket.

Tasnádi Balázs másodéves mezőgazdasági mérnök hallgató. A héten kezdődött neki a vizsgaidőszak. A második számonkérése takarmányozástanból volt.

„Szerencsére szép eredménnyel zártam a vizsgát, ötöst kaptam. A takarmányok antinutritív anyagairól és szaporodásbiológia takarmányozástani összefüggéseiről kellett beszámolnom” - nyilatkozta a hallgató. 

Összesen 800 hallgató vizsgázik a keszthelyi kampuszon, 90-en Székelyudvarhelyen. A nem záróvizsgázó első-, másod-, illetve harmadéveseknek június 5-én kezdődött a vizsgaidőszak és július közepéig tart. A szokásoshoz képest kitolódott a vizsgaidőszak a téli energiatakarékossági intézkedések miatt.

Élőhely és fajvédelem tárgyból 9 hallgató adott számot tudásáról. A leendő természetvédelmi mérnököknek ez az egyik legfontosabb és legnehezebb vizsgája. A gyakorlat előtt ezzel zárják az utolsó tanulmányi félévüket. Ennek a képzésnek 30 éves múltja van Keszthelyen. Jó lehetőségeik vannak az itt végzetteknek.

Horváth Dániel hallgató: „Egyelőre, amíg még nincs a kezemben a diploma, addig semmi konkrétat nem szabad előre eltervezni, de nyilvánvaló, hogy a nemzeti parkoknál mindig van munkalehetőség ezzel a szakkal. Mivel a környezet- és a természetvédelem egyre fontosabb, ezért a legtöbb multinál is folyamatosan szükség van ilyen irányú végzettségekre és persze külföldön is korlátlan lehetőségek állnak rendelkezésünkre.”

A koronavírus-járvány óta az oktatók online is számon kérhetnek, de több a személyes vizsga, illetve lehetőség van beadandókat íratni és jegyet ajánlani a hallgatóknak. A diákok többsége előnyben részesíti a személyes találkozást. Az államvizsgázóknak május 15-én kezdődött el a vizsgaidőszak. Nagy létszámban jelentkeztek kollokviumra.

„Több mint kettőszáz jelentkezésünk van a záróvizsgára, ezek közül körülbelül harmincan Székelyudvarhelyen fognak majd záróvizsgázni, körülbelül kétszáz keszthelyi hallgató pedig itt, a Georgikon Campuson fogja a tanulmányait befejezni. Összességében az elmondható, hogy a covidos helyzetet követően az oktatóink nagy létszámban vizsgáztatnak online” - mondta dr. Szabó Péter campus főigazgató-helyettes.

Az utóbbi évekhez képest változott a záróvizsgák lebonyolítása, a MATE 22 intézete szervezi ezeket. A Georgikon vezetése azt tapasztalta, hogy a hallgatók jól felkészültek, eddig sikerrel vették a kihívásokat.   

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2021. máj. 26. szerda 15:46 | Keszthely
A vizsgák zömében online zajlanak, de jelenléti számonkérésre is van lehetőség.
| 2020. máj. 21. csütörtök 18:09 | Keszthely
A hallgatók online adhatnak számot a tudásukról szóban és írásban egyaránt.
| 2019. jan. 16. szerda 14:55 | Keszthely
Közel 30 különböző szakon adnak számot tudásukról a hallgatók.
| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
130-an végeztek az idei évben, többen közülük a campuson folytatják a tanulmányaikat.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Újabb fejlesztések várhatók a MATE Georgikon Campusán.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.