Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Elkezdődött a vizsgaidőszak a Georgikonon
2020. máj. 21. csütörtök | Keszthely
Elkezdődött a vizsgaidőszak a Georgikonon
Online bonyolítja a vizsgákat a Georgikon Kar. Az egyetem több mint két hónapja állt át a távolléti oktatásra, ennek keretein belül a virtuális térben tartották meg az oktatók az órákat. A járvány miatt elmaradt a sárgulás és a diplomaosztót sem tartják meg, a végzősöknek azonban lehetőséget biztosítanak okleveleik átvételére előzetes időpontegyeztetést követően.

Megkérjük a hallgatót, hogy előre jelezze, ha bármi problémája van. Tehát hogyha nem rendelkezik olyan technikával – számítógéppel, notebookkal vagy okostelefonnal – ami a hang és a kép egyidejű kapcsolatteremtését biztosítani tudja. Ha ezzel rendelkezik, és megegyeztünk, hogy ez egy szóbeli vizsga lesz, akkor behívjuk az adott hallgatót a Skype tanterembe, megkezdjük a vizsgát. - magyarázza a vizsgáztatás módját Polgár J. Péter. A Georgikon Kar dékánja elmondta, online bonyolítják a vizsgákat, a hallgatók írásban és szóban egyaránt számot adhatnak a tudásukról a virtuális térben. A koronavírus járvány miatt március 16-án zártak be az egyetemek, azóta a hallgatók nem látogathatták a kurzusokat. Az oktatás azonban nem állt le, a hallgatók a virtuális térben találkozhattak az oktatóikkal és itt kapták meg a tananyagot is.

„Ezt a távolléti oktatást mi úgy oldottuk meg, hogy minden kurzusban, ahol ez lehetséges volt, a tananyagokat elkészítve fölraktuk adott tárhelyekre, és itt azért többféle tárhelyet is tudtunk használni. Van az egyetemünknek saját e-learning felülete, moodle rendszereket, Google Classroomot, egyéb más Google Drive felületeket is használtunk. Konzultációkat szerveztünk a hallgatóinkkal, de akár egy Skype-os rendszerben normál óratartás is zajlott a virtuális térben úgy, hogy aktív kamera és mikrofon használattal.” - tájékoztatott a dékán.

Az idei végzős gazdáknak nem volt lehetőségük részt venni a sárguláson, hintóval vonulni végig a városon és a hagyományos palotás tánc is elmaradt a Festetics-kastély kertjében. Ugyanígy elmarad idén az ünnepélyes diplomaosztó ünnepség. A végzős hallgatók online időpontkérést követően az egyetem aulájában vehetik át okleveleiket. Az idén nem csak a végzősök jutnak diplomához, hanem azok is, akik a nyelvvizsga hiánya miatt nem kaphatták meg az okleveleiket. A záróvizsgákat pedig szintén online bonyolítja az egyetem.

„A nagyon jó hangulatú diákprogramjainkból nagyon sokat elveszítettünk most, tehát nem tudtuk megszervezni. Kezdeném az április végére tervezett diáknapokkal, majd a sárgulás hagyományos rendezvényeivel. Sajnálatos, de ez a járvány ezt ellopta, elvette a végzősöktől. A diploma átadásnak egy speciális felhangot ad az a rendelkezés, ami a nyelvvizsgák nem teljesítése miatt korábban a rendszerben bennragadt diplomák kiadására is lehetőséget nyújtott. Ezt is a járványügyi intézkedések teljeskörű betartásával megszerveztük.” - emelte ki Polgár J. Péter.

Az egyetemekre ugyan már be lehet menni, de az esélyegyenlőség elve miatt a Georgikon csak online vizsgákat szervez. Így üresek a folyosók és az előadótermek is. Az agrárképzésben számos olyan tantárgy van, amely gyakorlati vizsgát kíván, ezeket a következő félévre halasztották, és helyette a hallgatók elméleti képzést adó tárgyból vizsgázhatnak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2023. jún. 9. péntek 16:52 | Keszthely
800 hallgató ad számot tudásáról, közülük 200-an záróvizsgáznak.
| 2021. máj. 26. szerda 15:46 | Keszthely
A vizsgák zömében online zajlanak, de jelenléti számonkérésre is van lehetőség.
| 2019. jan. 16. szerda 14:55 | Keszthely
Közel 30 különböző szakon adnak számot tudásukról a hallgatók.
| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
130-an végeztek az idei évben, többen közülük a campuson folytatják a tanulmányaikat.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Újabb fejlesztések várhatók a MATE Georgikon Campusán.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
21:00
Szignatúra
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.