Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / 14 sportágat kínál a Georgikon
2022. feb. 24. csütörtök | Keszthely
14 sportágat kínál a Georgikon
Sportdélutánt rendeztek a Georgikonon. A hallgatók kipróbálhatták azokat a mozgásformákat, amiket testnevelésóra, vagy akár a szabadidejükben is gyakorolhatnak. A kampusz vezetésének célja, hogy minél több mozgási lehetőséget kínáljanak. A tömegsport mellett versenyszerű sportolásra is van mód.

Asztalitenisz, tollaslabda, kosárlabda, labdarúgás, ergométeres evezés – csak néhány azok közül, amiket kipróbálhattak a hallgatók a sportdélutánon. Ezek a sportágak mind választhatók, a Georgikonon két félévben kell felvenni az egyetemistáknak a testnevelést.

Ferkovics László hallgató: „Felvettem a pingpongot meg a röplabdát. Ez a kettő, amit én nagyon szeretek és szerencsére heti rendszerességgel van rá lehetőségem, pinyózni is, meg röplabdázni is, igazából ennek nagyon örülök.”

Novák Miklós második féléves. Mindkét szemeszterben a dartsot vette fel. Nagyon szereti ezt a sportot, ami újdonság a kampusz kínálatában. 

„Meglepően jó a felszereltsége az egyetemnek. Ez abból is látszik, hogy félévente rendezünk ilyen sportnapokat és ki lehet próbálni mindenféle sportot. Ebből is látszik, hogy milyen felszerelt az egyetem, különböző sportokat lehet kipróbálni, olyanokat is amiket például máshol nem” - vélekedik az egyetemista. 

Ahogy a testnevelésórákon, úgy a sportdélutánon is minél többféle mozgásformát kínáltak a szervezők. A Georgikonon nagy hangsúlyt fektetnek a lovaglásra. A ménesgazda szak mellett testnevelésórán, vagy akár kedvezményes hallgatói bérlet megváltásával is nyeregbe lehet pattanni. Összesen 14 sportágat kínál a Testnevelési és Sportközpont. Mindegyiket képzett oktatók vezetik. 

Dr. Pintér Ákos, a MATE Georgikon Campus Testnevelési és Sportközpontjának vezetője: „A fő célunk itt elsősorban a tömegsport, hogy megmozgassuk a hallgatókat. Természetesen a legjobbakat az egyetemi bajnokságokon, versenyeken indítjuk, akár csapat-, akár egyéni sportágakban.”

A sportdélutánt egy kéthetes program nyitánya. A Georgikon 225 éves jubileuma és a MATE egyéves fennállása alkalmából szervezték meg az eseményt. Március elsején például 225 perces labdarúgótornát rendeznek, melyen hallgatók és tanárok mérkőznek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
130-an végeztek az idei évben, többen közülük a campuson folytatják a tanulmányaikat.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Újabb fejlesztések várhatók a MATE Georgikon Campusán.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Keszthely
Együttműködést kötött a MATE Georgikon Campus és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum.
| 2024. máj. 17. péntek 19:15 | Keszthely
A két napos programon plenáris ülések, sport- és kulturális programok, termelői vásár várja az érdeklődőket.
| 2024. máj. 6. hétfő 19:15 | Keszthely
A hagyományoknak megfelelően a Festetics-kastély parkjában búcsúztak a georgikonosok az egyetemtől.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:45
MMA film
23:37
Hargita TV
23:57
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.