Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Falubuszt és kistraktort is kapott Döbröce
2023. máj. 23. kedd | Döbröce
Falubuszt és kistraktort is kapott Döbröce
40 millió forintot nyert több pályázaton Döbröce önkormányzata. Az összegből falubuszt, kistraktort vásároltak, valamint megújítottak egy külterületi útszakaszt is. Az ünnepélyes átadót a Szent Orbán-napi hegyi búcsún szervezték meg.

Kisbuszt tudtak megvásárolni a Magyar falu program támogatásából Döbröcén. Erre mintegy 14 millió forintot kaptak. A 9 személyes jármű nagy könnyebbséget jelent a településnek, kerekesszékeseket is tudnak vele szállítani. A kistraktorra szintén a pályázatból nyertek forrást. A munkagépet 10,5 millió forintból szerezték be, mely nagy segítséget nyújt mind az önkormányzatnak, mind a lakóknak.

 

„Mivel rengeteg földterületünk van – az előző testület is, meg mi is úgymond összevásároltuk itt a földeket, területeket – ezekkel, mivel van egy másik is, régóta karbantartjuk őket, ezzel jobban füvet nyírunk az újjal. Az időseknek a szántóföldeket megszántjuk, ugye ez így ingyen van.” - mondta el Gulyás András polgármester.

Döbröce már eddig is sikeresen pályázott a Magyar falu program keretében az elmúlt négy évben. Az alig százfős község életében a környékbeli településekkel való együttműködés elengedhetetlen, így minden sikeres projekt a további fejlődést és közösségépítést szolgálja.

„Azt gondolom, hogy a legnagyobb feladat nyilván a kormány előtt az, hogy a vidék támogatását azt természetesen a jövőben is meg kell tartani és támogatni kell. Hiszen jól tudjuk azt, hogy Magyarország jövője az nagyon szorosan összefügg a magyar vidék jövőjével. És azokról a fejlesztésekről, amikről most államtitkár úrral tudtuk tartani a sajtótájékoztatót, akár az agrárfejlesztésekről, akár a Magyar falus fejlesztésekről, azt gondolom, hogy ezek mind olyan típusú fejlesztések, amik az itteni közösség erősítését tovább tudják szolgálni és segíteni.” - fogalmazott Nagy Bálint államtitkár.

Az átadót a Szent Orbán-napi hegyi búcsúra időzítették. Ezt a rendezvényt az Agrárminisztérium is támogatta. Nobilis Márton államtitkár kiemelte, fontos szándékuk, hogy a települések megőrizzék identitásukat, és ezzel hozzájáruljanak hazánk önazonosságának megtartásához. Ezért állnak minden olyan program mellé, amely segíti a települések fejlődését. A minisztérium a hegyi út felújításához is biztosított forrást.

„16,2 millió forintot adtunk ennek az útnak a felújítására. Nekünk az volt a cél, hogy ezekben a zártkertekbe bevezető utak, ezek is járhatóak legyenek, elérhetőek legyenek a zártkertek. Ez által a gazdák könnyebben feljussanak és könnyebben gazdálkodjanak is a területeiken. Illetőleg még egy támogatást adtunk a rendezvényre.”

A település vezetése továbbra is azon dolgozik, hogy minél több fejlesztést hajthassanak végre, mely a lakók érdekeit szolgálja.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2022. már. 17. csütörtök 22:02 | Zalaszentmihály, Felsőrajk
Az egyházközségek is sikerrel szerepelnek a Magyar falu programban.
| 2015. nov. 9. hétfő 11:52 | Gétye
Folyamatosan fejlődő kis település, mely bátran állíthatjuk, a nyugalom szigete.
| 2024. júl. 3. szerda 19:15 | Vörs
Az üzletet a Magyar falu program támogatásával újították fel és bővítették ki.
| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Alsópáhok
Az átadón elhangzott, szeretnék elérni, hogy az egész község területén biztonságos körülmények között közlekedhessenek a járókelők.
| 2024. máj. 31. péntek 19:15 | Vindornyafok, Vindornyaszőlős
Játszóterekre nyertek forrást az önkormányzatok.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.