Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / "Másodrendű állampolgárok a keszthelyiek?"
2016. júl. 20. szerda | Keszthely
"Másodrendű állampolgárok a keszthelyiek?"
A felcsúti pályaudvar korszerűsítése és a keszthelyi vasútállomás közel másfél éve tartó felújítása között vont párhuzamot a Demokratikus Koalíció a hétfőn tartott sajtótájékoztatóján. Felhívták a figyelmet arra, hogy míg a felcsúti állomás határidőre elkészült, addig a keszthelyiek több, mint egy éve várják, hogy megújuljon a város pályaudvara.

2015 utolsó negyedévére ígéri a keszthelyi vasútállomás befejezését az a tábla, amelyet az építkezés megkezdésekor állítottak fel az épület előtt. A MÁV azóta, az épület nagyon rossz állapotára hivatkozva kitolta az átadást az idei év decemberére. Ezzel kapcsolatosan tartott sajtótájékoztatót Nagy Zoltán a Demokratikus Koalíció megyei közgyűlésének képviselője és Kovács Viktória, a DK választókerületi elnöke. A politikusok párhuzamot vontak a felcsúti és a keszthelyi pályaudvar között.   

„Ott szembesültünk azzal a ténnyel, ugye többször visszamentünk, és tényleg megnéztük, hogy mégis hitelesen tudjuk erről tájékoztatni a közvéleményt, ott egyetlenegy vasúti szerelvényre, ami éppen aktuálisan három utassal működött, arra tudott jutni 2 jegykezelő, 8 munkatárs, míg, hogyha megnézzük, összességében a MÁV-nál, legalábbis internetes portálok és kigyűjtések szerint 780 fő munkaerőhiánnyal küszködnek. Tehát az arányosság elvét az országban, hogy nem lehet mindent arra a kistelepülésre ráfogni, és valóban Keszthely és környékiek egy kicsit úgy éreznénk, mintha olyan másodrendű polgárok lennénk ebben az egész ügyben.” - tájékoztatott Nagy Zoltán, a Demokratikus Koalíció megyei közgyűlési képviselő.

A megyei képviselő kiemelte, hogy a projekt 93%-ban Európai Uniós forrásból valósul meg. Furcsa ellentétként értékelte, hogy miközben a kormány kétellyel fogadja az Uniót, mégis a beruházások többségéhez Uniós forrásokat vesznek igénybe.Kovács Viktória, a DK helyi választókerületi elnöke kérdéseket fogalmazott meg a beruházást önállóan végző MÁV vezetősége felé a parkolási lehetőséggel illetve az akadálymentesítéssel kapcsolatban. Elmondta, megdöbbentő, hogy az önkormányzatnak semmi beleszólása nem volt sem a tervezésbe, sem pedig a kivitelezésbe.

„Szeretnénk, ha nem a buszpályaudvar mintájára lenne felépítve a vasútállomás, de ebbe úgy néz ki, nincs beleszólásunk. A másik, amire szerettük volna felhívni a figyelmet, hogy 25 állomásra négy milliárdot költenek felújításként, míg egy pici településnél a vasútvonal fejlesztésére kilenc milliárdot költenek. Az aránytalanság bődítő, felháborító, hogy nincs beleszólásunk, és a fejünk fölött történnek a dolgok.” - tette hozzá Kovács Viktória. a DK helyi választókerületi elnöke.

A képviselő elmondta, a keszthelyiek nagyon várják, hogy befejeződjön az építkezés, hiszen a vasútállomás nagy forgalmat bonyolít, körülbelül évi 100 000 utas fordul meg itt, míg a felcsúti pályaudvar kihasználtsága ennek körülbelül 1%-a. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a Balaton fővárosaként az állomáson jelentős a turistaforgalom, és már a második szezon telik el úgy, hogy Keszthely állomásépülete romokban áll.        

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

| 2024. jún. 28. péntek 19:15 | Keszthely
Kampányfogásnak nevezte a DK választókerületi elnöke a keszthelyi szülészeti fekvőbeteg ellátás májusi újraindítását.
| 2024. jún. 6. csütörtök 19:15 | Keszthely
Nagy Zoltán vármegyei listavezető arról beszélt, fontosnak tartják, hogy javítsák a zalaiak életminőségét.
| 2024. máj. 30. csütörtök 19:15 | Keszthely
A Demokratikus Koalíció és a vele szövetséges pártok listáinak támogatására biztatott Keszthelyen Dobrev Klára.
| 2023. nov. 28. kedd 15:18 | Keszthely
A párt keszthelyi szervezete ezúttal tartós élelmiszercsomagokat gyűjt a nehéz helyzetben lévőknek.
| 2023. okt. 12. csütörtök 11:19 | Keszthely
A nyugdíjakról és az egészségügyről tartott utcafórumot a párt Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.