Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Balaton napja
2016. jún. 20. hétfő | Balatongyörök
Balaton napja
Tóba futottak és körbe is koccintották egyszerre tizenhárom helyszínen a magyar tengert. A Balaton napja tavaly indult el abból a célból, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy már ilyenkor is lehet fürdeni a legalább 20 fokos vízben. A balatoni, közös rendezvény fő helyszíne Balatongyörök volt.

„Vigyázz, kész, Balaton” – a tóbafutással indították el az idei strandszezont a balatoni strandok, köztük a fő helyszínen, Balatongyörökön is. A mókás jelmezekkel is tarkított fürdőzőket fúvószene kísérte a vízbe. Nagyon jó volt a hangulat.

„Egy örömteljes pillanat volt." - meséli a tóbafutást Horváth Tamás, hátán felfújható állatával, Wilsonnal.

Idén először került piacra a BalatonBor. A tó első, közös címkével ellátott régiós italát 21 termelő készítette el. A strandolók ezzel a borral koccintották körbe a tavat, Balatongyörökkel együtt 13 helyszínen, mindenütt pontosan 14.30-kor. A Balaton napja tavaly indult el a Balatoni Kör kezdeményezésére. A cél az volt, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy már ilyenkor is 20 fok feletti a tó hőmérséklete. 

„Innen jött az alapötlet, de aztán hamar rá kellett jönnöm, hogy nincs strandnyitó rendezvénye a Balatonnak, ami egy elég nagy hiánypótlás most a részünkről, de még egy ennél is nagyobb hiányjel volt, hogy nem volt közös rendezvénye a Balatonnak. Olyan rendezvény, ami nem egy adott településnek a rendezvénye, hanem egyszerre a balatoniak, egy adott pillanatban, irány a Balaton, ugyanarrafelé nézünk, és együtt csinálunk valamit.”   - nyilatkozta a Balaton napjának ötletgazdája, a Balatoni Kör szóvivője, Kardos Gábor.  

Balatongyörök örömmel vállalta a fő helyszín szerepét. A helyi turisztikai egyesület és a művelődési ház közösen szervezte meg a programot. A helyi strand tavaly a szakma és a fürdőzők elismerését is kivívta.

„Két héttel ezelőtt mi már megnyitottuk hivatalosan a strandunkat, úgyhogy addigra minden elkészült. Én azt gondolom, hogy az elmúlt két hétben akik érkeztek, egy rendezett, karbantartott strandot találtak. A héten a Balatoni Szövetség Kék hullám minősítése is megtörtént, jövő héten lesz ennek az eredményhirdetése, ők is mindent rendben találtak, úgyhogy ajánlom mindenkinek ajánlani tudom a balatongyöröki strandot.” - mondta el a település polgármestere, Bíró Róbert. 

A Balaton napjára piknikkosár versenyt is hirdettek  Balatongyörökön. Számos lelkes jelentkező készült színes összeállítással, felidézve ezzel egy kis retró hangulatot a Balaton-partján.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. aug. 29. csütörtök 19:15 | Keszthely
A programsorozat zárásán a dicsőség mellett sportutalvánnyal is gazdagodtak a sportolók és a város.
| 2024. júl. 24. szerda 19:15 | Keszthely
A strandon is vigyázzunk értékeinkre – hívja fel a figyelmet a rendőrség.
| 2024. júl. 23. kedd 19:15 | Keszthely
41 strandon zajlik idén a Balaton Fejlesztési Tanács által támogatott sorozat.
| 2024. júl. 19. péntek 19:15 | Gyenesdiás
Vendég polgárörök kezdték meg szolgálatukat a gyenesdiási strandokon.
| 2024. júl. 18. csütörtök 19:15 | Vonyarcvashegy
A Kék Hullám Zászló strandminősítés eredményeiről számoltak be a zalai Balaton-part településeinek polgármesterei.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.