Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Nyílt napot tartottak a kikötőben
2016. jún. 2. csütörtök | Gyenesdiás
Nyílt napot tartottak a kikötőben
Vízre szállhattak a felnőttek és a gyerekek is a Gyenesdiási Yacht Egylet nyílt napján. Az első ízben megrendezett eseményen a látogatók megismerhették az egylet egy korábbi pályázati támogatásából vásárolt oktatóhajókat. Ezek nagy segítséget jelentenek, hiszen idén első ízben vitorlástábort is szerveznek a település kikötőjében. A vasárnapi nyílt nap célja a vitorlássport bemutatása volt.

Öt darab új oktatóhajó várja a gyerekeket a gyenesdiási Yacht Egylet kikötőjében. A vasárnapi nyílt napon a kicsik kipróbálhatták a pályázaton nyert hajókat, a felnőtteket pedig az Egylet vitorlásaival vitték ki a nyílt vízre. Az első alkalommal megrendezett vitorlásbemutató célja, hogy a település lakói megismerjék a klub tagjait, és betekintést nyerjenek a vitorlázás rejtelmeibe is.

„2014-ben volt egy közös pályázatunk az önkormányzattal. A helyi önkormányzat segítségével sikerült egy Vitorlásturizmus Fejlesztéséért nyertes pályázatot beadnunk. Ennek keretében sikerült öt darab oktatóhajót vennünk, ami nagy lépés az oktatásunk során. Kettő darab hajótároló faházat is építettünk, ahol az eszközök téli biztonságos tárolása is meg van oldva.” - tájékoztatott Balázs Miklós, a Gyenesdiási Yacht Egylet elnöke.

Az Egylet, az önkormányzattal és a gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskolával közösen vitorlás szakkört szervez, amelynek zárásaként vitorlás tábort is rendeznek a településen. A vitorlásiskola kisdiákjai nagy örömmel szállnak vízre a kifejezetten gyerekek számára készült Optimist hajókkal. A táborban szigorú időbeosztás szerint telnek a napjaik, az idejük nagy részét a vízen töltik.

„Általában úgy 8-9 táján megérkezünk, fölszereljük az Optimisteket, amik például azok, vagy Lase Cadettot, és kimegyünk a vízre, ott vitorlázunk egy órát, másfél órát, esetleg kettő órát. Kijövünk, megtízóraizunk, majd elmondják a szabályokat, hogy mit csináljunk, hogyan lehet.” - mesélte Buzás Márton Bojta, a vitorlásiskola kisdiákja.

Az oktatás célja, hogy a gyerekekkel megszerettessék a vizet és a vízi sportokat, valamint megtanítsák őket arra, hogyan kell a vízen biztonságosan közlekedni A Yacht Egylet és az Optisul vitorlásiskola a jövőben szeretné a vitorlásoktatást elvinni a környék több iskolájába. Terveik között szerepel az utánpótlás nevelés és a vitorlás versenysport újraélesztése is.

„Keszthely egykoron, illetve a Keszthelyi-öböl egykoron a vitorlázás egyik fellegvárának számított, főleg az ifjúsági sport tekintetében. Aki Keszthelyen a Balaton-parton sétál, az láthatja, hogy számos olimpikont adott a vitorlázás az országnak és a szűkebb Keszthelyi-öbölnek, keszthelyi régiónak is. Most egy picit a hullámvölgy, egy hosszú hullámvölgy után talán most a hullámvölgyből kifelé indulunk, hiszen nem csak nálunk, de más környékbeli egyesületeknél is látunk jó kezdeményezéseket.” - mondta Buzás Attila, az Optisul vitorlásiskola vezetője.

A Gyenesdiási Yach Egylet elnöksége és tagjai bíznak abban, a jövőben egyre több gyerek ismeri és szereti meg a vízen való közlekedést. Elmondták, a jövőben is terveznek nyílt napokat tartani, céljuk, hogy közelebb vigyék a vitorlázást a település és a környék lakóihoz.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

 

| 2024. jún. 20. csütörtök 19:15 | Keszthely
Általános iskolásokkal ismertették meg a vitorlázás és a Balaton szépségeit.
| 2024. máj. 21. kedd 19:15 | Keszthely
Idén is végighajózták a pünkösdi hosszúhétvégét a vitorlások szerelmesei.
| 2024. máj. 1. szerda 19:15 | Keszthely
Kezdődik a vitorlásszezon.
| 2023. dec. 12. kedd 16:22 | Keszthely
Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a Parti Testvérek vitorlás testvériség.
| 2023. nov. 27. hétfő 15:58 | Keszthely
Szezonzáró versenyt szervezett a Keszthelyi Túravitorlás Club
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.