Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Magyarország jövőjéről tartott fórumot az Együtt
2016. máj. 19. csütörtök | Keszthely
Magyarország jövőjéről tartott fórumot az Együtt
A magyar közélet jövőjéről és a politizálás új útjairól beszélgetett Kész Zoltán független országgyűlési képviselő és Pápa Levente az Együtt alelnöke tegnap Keszthelyen. A lakossági fórum célja a kötetlen, interaktív beszélgetés volt, ahol az érdeklődők megoszthatták véleményüket, javaslatokat és kérdéseket fogalmazhattak meg. A beszélgetést Molnár Tibor az Együtt választókerületi elnöke moderálta.

Quo vadis Magyarország 2018? címmel tartott sajtótájékoztatót és fórumot az Együtt – a Korszakváltók Pártja. A fórumon a magyar közélet jövőjéről, az oktatás és az egészségügy fejlesztéséről és a gazdasági növekedés lehetőségeiről esett szó. Kész Zoltán független országgyűlési képviselő elmondta, hogy nagyon optimista, hisz abban, hogy a jövőben lehetőség lesz a kormányzás megreformálására.

„Én azt látom, hogy az egész országban már olyan állapotok uralkodnak, olyan hangulat uralkodik, hogy az embereknek elege van a Fidesz kormányzásból, elege van ebből az urizálásból, arroganciából, ami az elmúlt hat évben jellemezte az országot. És ahogy Veszprém is megmutatta 2015-ben, össze lehet fogni egy józan politika mentén, amely arra hivatott, hogy leváltsa ezt a Fidesz kormányzást." - számolt be a tapasztalatairól a képviselő.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy Magyarország jelenleg leszakadó pályán van. Az országban akkor lesz növekedés, ha a kormány nagyobb figyelmet fordít a munkaerőpiac fejlesztésére, ehhez azonban szükség van az oktatás és az egészségügy ráncba szedésére is. Pápa Levente gazdaságpolitikus, az Együtt alelnöke a technológia fejlesztését tartja az egyik legfontosabb alappillérnek.            

„Ahhoz, hogy tőke jöjjön Magyarországra, ami egyszerűen kell a termeléshez, nem elég a felkészült munkaerő, hanem szükség van a gépre is meg a tőkére is, illetve szükség van a technológiára is, ami általában a tőke hozza magával a technológiát. Ezért Magyarország nagyon sokat profitált abból a ’90-es években, illetve a 2000-es évek elején, hogy nagyon nagymértékű működő tőkebeáramlás volt Magyarországra többnyire Nyugatról.” - mondta el a gazdaságpolitikus.

Az alelnök kifogásolta a kormány közmunkaprogramját is. Elmondta, hogy az ilyen jellegű intézkedések a válságperiódusokra jellemzők, most inkább az aktív munkaerőpiaci eszközökre kellene fordítani a pénzt. A meghívottak kifejtették, hogy 2018-ig a párt célja kézzel fogható sikerek elérése, elmondták, bíznak abban, hogy Magyarországon győzni fog a józan ész.       

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

| 2022. okt. 19. szerda 19:03 | Keszthely
Együtt imádkozták a rózsafüzért a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban a Ranolder iskola tanulói.
| 2016. szep. 28. szerda 17:59 | Keszthely
Molnár Tibor a jövőbeni feladatairól és terveiről számolt be a keddi sajtótájékoztatón.
| 2016. már. 15. kedd 14:10 | Keszthely
Szigetvári Viktor pártelnök: 168 évvel a forradalom után a szabadság ügye rosszul áll.
| 2015. dec. 9. szerda 14:31 | Keszthely
A korrupcióellenes tevékenység előretolt helyőrségének titulálták a párt új helységét.
| 2015. szep. 18. péntek 18:32 | Keszthely
Az őszi politikai szezon kezdetén járja az országot az Együtt – a Korszakváltók Pártja.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:45
MMA film
20:37
Hargita TV
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.